قضاوت آنلاین: اصلاحات در آیین نامه حاضر به موجب «اصلاح آیین نامه استفاده از بیسیم های اختصاصی غیر حرفه ای ( آماتوری) مصوب 1362/3/30 هیأت وزیران» صورت گرفت که در متن آیین نامه لحاظ شد. مدیریت، کنترل، ساماندهی فرکانس رادیویی و خارج نمودن آن از دسترس عموم مردم بر عهده «سازمان تنطیم مقررات و ارتباطات رادیویی» است که زیر نظر وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات می باشد. بنابراین، در هر یک از مواد آیین نامه که امور ذکرشده بر عهده «وزارت پست و تلگراف و تلفن» قرار داده شد، سازمان مذکور جایگزین این آن می گردد.
علیرضا مرادی – قاضی دادگستری تهران
آیین نامه اجرایی قانون استفاده از بی سیم های اختصاصی و غیر حرفه ای ( آماتوری) مصوب 13 بهمن 1361 هیأت وزیران (تنقیح شده)
قسمت اول ـ سیستمهای اختصاصی
فصل اول ـ تعاریف
ماده 1 ـ ایستگاه بیسیم اختصاصی، عبارت است از یک یا چند دستگاه فرستنده و گیرنده رادیویی و ادوات مربوطه (مثل منابع تغذیه و دستگاههای اندازهگیری وغیره) که برای برقراری ارتباط رادیویی اختصاصی تأسیس میگردد.
ماده 2 ـ شبکه رادیویی عبارت است از، مجموعه یک یا چند ایستگاه ثابت و یا متحرک و یا هر دو که میتواند در عین حال با هم ارتباط داشته باشند.
ماده 3 ـ پروانه ایستگاه عبارت است از اجازه نامهای که تحت شرایط و مقررات خاصی برای تأسیس و استفاده از ایستگاههای اختصاصی صادر میگردد.
ماده 4 ـ مسئول ایستگاه شخصی است که به موجب تعهدنامه کتبی، مسئولیت کلیه دستگاهها و با ایستگاههای رادیویی و کارکنان مربوطه را از نظر عدم تجاوز و تخلف از مقررات داخلی و بینالمللی به عهده گرفته است.
ماده 5 ـ قدرت خروجی فرستنده رادیویی عبارت است از قدرت خروجی فرستنده که به صورت PER) PEAK ENVELOP POWER) به آنتن دستگاه اعمال میشود.
فصل دوم ـ شرایط عمومی
ماده 6 ـ متقاضی تأسیس ایستگاههای بیسیم اختصاصی، باید تقاضای کتبی خود را در مرکز و شهرستانها، مستقیماً به وزارت پست و تلگراف و تلفن مدیریت امور فرکانس و روابط بینالملل تسلیم و دو نسخه از نقشه یا کروکی دقیق شبکه رادیویی درخواستی را،با ذکر نام محل و فواصل دقیق ایستگاههای مورد نظرپیوست نماید.
ماده 7 ـ با تأسیس ایستگاههای بیسیم اختصاص در صورتی موافقت خواهد شد که بنا به رأی کمیسیون فنی، تأمین نیازهای ارتباطی متقاضی، با استفاده ازشبکههای مخابراتی کشور در زمان تقاضا مقدور نباشد و به علاوه لزوم آن مورد تأیید کمیسیون مزبور قرارگیرد.
ماده 8 ـ کمیسیون فنی مرکب از سه نفر نمایندگان مدیریت امور فرکانس و روابط بینالملل و امور واگذاری مدارات شبکههای مخابراتی شرکت مخابرات ایران وبا حکم رسمی وزارتی تشکیل میگردد.
ماده 9 ـ در صورتی که درخواست متقاضی، مورد تأیید کمیسیون فنی قرار گیرد مدارک زیر باید تشکیل و به مدیریت امور فرکانس و روابط بینالملل وزارت پستو تلگراف و تلفن تسلیم شود، تا موافقتنامه تأسیس ایستگاهها بیسیم اختصاصی و شرایط فنی مربوطه صادر و ابلاغ گردد.
الف ـ درخواست پروانه کار ایستگاه طبق نمونه شماره 1 در دو نسخه.
ب ـ مشخصات فنی دستگاههای مورد نظر طبق نمونه شماره 2 در دو نسخه.
ج ـ مشخصات مسئول کلی دستگاهها که به موجب تعهدنامه کتبی (طبق نمونه شماره 1 و با رعایت مفاد ماده چهار آییننامه معرفی میگردد در دو نسخه با دوقطعه عکس مشارالیه.
د ـ چنانچه مسئول دستگاهها، تبعه کشورهای خارجی باشد، علاوه بر مشخصات فرد و ردیف (ج) فتوکپی گذرنامه پروانه اقامت و پروانه کار تبعه مذکور هر یکدر دو نسخه باید تهیه و و ارایه گردد.
هـ تعهد پرداخت حقالاستفاده از دستگاههای بیسیم اختصاصی که بر طبق ماده 3 قانون بیسیمهای اختصاصی محاسبه و مطالبه خواهد شد.
تبصره: نماینده انحصاری کارخانههای سازنده داخلی و خارجی دستگاههای بیسیم، برای تحصیل پروانه برقراری ارتباط آزمایشی، پیشبینی شده در تبصره ماده3 قانون بیسیمهای اختصاصی و رادیوآماتوری، علاوه بر موارد فوقالذکر مدارک زیر را نیز باید تهیه و ارایه نمایند.
الف ـ تصویر نامه نمایندگی انحصاری کارخانه سازنده دستگاهها.
ب ـ تصویر نامه کارت بازرگانی در دو نسخه.
ج ـ تعهد کتبی مبنی بر عدم استفاده از دستگاهها، جز در موارد آزمایشی (که جنبه بهرهبرداری نداشته باشد).
ماده 10 ـ پس از صدور موافقت وزارت پست و تلگراف و تلفن با تأسیس ایستگاههای بیسیم اختصاصی، متقاضی مجاز است نسبت به سفارش و خریددستگاههای بیسیم، مطابق با مشخصات فنی و تعداد و فرکانسهای اختصاص یافته اقدام نماید.
تبصره 1: در موارد استثنایی، که کمیسیون فنی مندرج در ماده 7، قدرتهای بیشتری را ضروری تشخیص دهد مطابق ضوابط فنی قدرت جدیدی تعیین و ابلاغخواهد شد.
تبصره 2 (اصلاحی 1362/3/30): در صورتی که فرکانس اختصاص یافته تا یک سال مورد استفاده قرار نگیرد وزارت پست و تلگراف و تلفن مختار خواهد بود استفاده از فرکانسهایاختصاص یافته را لغو شده تلقی کند و در این صورت مراتب کتباً به متقاضی اعلام خواهد گردید. دستگاههای مخابرات ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروهای سهگانه و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و قوای انتظامی، شهربانی، ژاندارمری و کمیته انقلاب اسلامی از شمول این ماده معاف میباشد.
زیرنویس:
تبصره 2 قبل از اصلاح: در صورتی که فرکانس اختصاص یافته تا یک سال مورد استفاده قرار نگیرد وزارت پست و تلگراف و تلفن مختار خواهد بود استفاده از فرکانسهایاختصاص یافته را لغو شده تلقی کند و در این صورت مراتب کتباً به متقاضی اعلام خواهد گردید. دستگاههای مخابرات ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروهای سهگانه و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از شمول این ماده معاف میباشد.
ماده 11 ـ قدرت خروجی فرستندههای بیسیم، در شبکههای داخلی، با توجه به ماده 5 آییننامه به شرح زیر تعیین میگردد.
1 ـ 11 ـ فرستندههای بیسیم HF حداکثر یکصد وات
2 ـ 11 ـ فرستندههای بیسیم VHF و UHF و رپیتر حداکثر 30 وات
3 ـ 11 ـ فرستنده بیسیم سیار حداکثر 25 وات
4 ـ 11 ـ فرستندههای بیسیم دستی حداکثر 2 وات
تبصره 1: قدرتهای خارج از این محدودیتها برای همین نوع شبکه رادیویی نظامی و غیر نظامی پذیرفته نیست و در مورد کاربردها و سیستمها و شبکههای دیگر مطابق توصیههای اتحادیه بینالمللی ارتباطات دور عمل خواهد گردید.
تبصره 2: سایر مشخصات فنی ایستگاهها با در نظر گرفتن توصیههای اتحادیه بینالمللی ارتباطات دور و شرایط داخلی از طرف وزارت پست و تلگراف و تلفنتنظیم و به مورد اجرا گذاشته خواهد شد.
ماده 12 (اصلاحی 1362/3/30)ـ فقط دستگاههایی که تعداد و مشخصات فنی آنها به خصوص از جهت قدرت خروجی و فرکانس کار قبلاً مورد تأیید مدیریت امور فرکانس و روابط بینالملل وزارت پست و تلگراف و تلفن قرار گرفته باشد، میتواند وارد کشور گردد. دستگاههای مخابراتی نیروهای مسلح ارتش جمهوری اسلامی ایران و قوای انتظامی شهربانی، ژاندارمری و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و کمیته انقلاب اسلامی از شمول این ماده معاف میباشد.
زیرنویس:
ماده 12 (قبل از اصلاح)-فقط دستگاههایی که تعداد و مشخصات فنی آنها به خصوص از جهت قدرت خروجی و فرکانس کار قبلاً مورد تأیید مدیریت امور فرکانس و روابط بینالملل وزارت پست و تلگراف و تلفن قرار گرفته باشد، میتواند وارد کشور گردد. دستگاههای مخابراتی نیروهای مسلح ارتش جمهوری اسلامی ایران و قوای انتظامی شهربانی، ژاندارمری و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از شمول این ماده معاف میباشد.
تبصره 1: در مواردی که دستگاههای مخابراتی، جزو وسایل ضروری وسایط نقلیه از قبیل کشتی، هواپیما، هلیکوپتر و نظایر آن خریداری شده و مشخصات فنی و فرکانس کارنجات داشته باشد با تصویب وزیر پست و تلگراف و تلفن اجازه ترخیص صادر و مورد استفاده خواهد گرفت و لزومی به رعایت تشریفات ترخیص مندرج در این آییننامه نخواهد بود.