تاریخ: 1395/10/15
شماره: 7/95/2634
شماره پرونده: 1774-1/186-95 ک
وفق ماده 340 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392، جرایم تعزیری درجه هفت و هشت به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود. معیار و ملاک تشخیص درجه جرم و تعیین مرجع صالح جهت رسیدگی به آن، مجازات قانونی جرم است که بر اساس شاخص های ماده 19 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 مشخص می گردد. البته مجازات قانونی جرم ممکن است در ماده خاص مشخص شده باشد یا در مواد دیگری نظیر بندهای 1 و 2 ماده 3 قانون وصول برخی ازدرآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین [تغییر مبالغ بندهای یک و دو بشرح جدول شماره 16 قانون بودجه کل کشور سال 1395 است].
با عنایت به اینکه مجازات مرتکب بزه موضوع ماده 181 قانون کار، حبس از 91 روز تا 180 روز است، اولاً جرم مذکور با عنایت به میزان حبس مقرر در ماده اخیرالذکر از جرایم موضوع بند های 1 و 2 ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین نیست. ثانیاً با انطباق مجازات قانونی این جرم با شاخص های مقرر در ماده 19 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و لحاظ تبصره 2 این ماده، جرم مزبور، جرم تعزیری درجه هفت محسوب می گردد و باید طبق ماده 340 قانون صدرالذکر در دادگاه مطرح شود.
با سلام
بنده رای قطعی هیات حل اختلاف اداره کار مبنی بر پرداخت مطالبات و حق بیمه بنده توسط کارفرما میباشد و دوماه از صدور رای گذشته است و مطالبات بنده پرداخت نشده است از انجایی که کارفرمای بنده شخصیت حقوقی دارد ایا میتوانم شکایت کیفری بابت عدم اجرای رای هیات حل اختلاف نسبت به مدیر عامل انجام بدم؟ چه جرمی برای این کار درنظر گرفته شده است؟
با تشکر
با درود
سئوال شما به «انجمن های مشاوره حقوقی قضاوت آنلاین» منتقل و در آنجا پاسخ داده شد.
برای مشاهده پاسخ به تاپیک «مجازات جرم خودداری کارفرما از اجرای رأی هیأت های حل اختلاف کار» مراجعه کنید و چنانچه توضیح و ابهامی در خصوص پاسخ دارید، در ذیل آن بیان کنید.
ضمناً چون بخش «دیدگاه» هر پست تنها برای اعلام نظر نسبت به مطالب سایت اختصاص دارد، منبعد سئوالات خود را بر حسب مورد در یکی از «انجمنهای سایت» مطرح کنید.