دكتر جلال عبده، فرزند مرحوم آقا شیخ محمد عبده بروجردی، در سال 1288 (ش.) در تهران به دنیا آمد. پس از طی دوره های ابتدایی و متوسطه وارد مدرسه عالی حقوق و علوم سیاسی شد كه پس از مدتی به دانشكده حقوق تغییر نام یافت.
عبده در سال 1310 (ش.) لیسانس حقوق قضایی گرفت و به خدمت نظام وظیفه احضار شد. پس از پایان خدمت نظام وظیفه، به كادر قضایی دادگستری پیوست و كار خود را به عنوان دادیار آغاز كرد. سپس به اروپا اعزام شد (طرح اعزام قضات به اروپا كه از طرف علی اكبر خان داور اجرا شده بود) و در دانشكده حقوق دانشگاه سوربن، با ارائه پایان نامه عامل قصد در قراردادهای ایران موفق به دریافت دكترای حقوق خصوصی شد. او همچنین دیپلم عالی حقوق عمومی و دیپلم عالی اقتصاد را نیز به دست آورده بود.
پس از بازگشت به ایران، عناوین شغلی مختلفی را بر عهده گرفت كه عبارتند از: معاون اداره فنی وزارت دادگستری، دادستان انتظامی وكلا (1317 ش.، كانون وكلا هنوز تشكیل نشده بود)، دادستان دیوان عالی كیفر (در این سمت قضایی توانست عاملین قتل شهید سید حسن مدرس را كه جمعی شهربانی خراسان و تحت امر سرپاس مختاری بودند، دستگیر و محاكمه كند. همچنین نصرت الدوله فیروز را نیز به عدالت بسپارد)، مدیر كل بازرسی كل كشور و نماینده دوره های سوم، چهارم و پانزدهم مجلس شورای ملی.
جلال عبده در سال 1328 (ش.) به وزارت خارجه منتقل شد و تصدی مشاغل مختلفی را بر عهده گرفت كه عبارتند از: عضو هیئت نمایندگی ایران در تدوین و امضای منشور تشكیل سازمان ملل متحد، نماینده ایران در شورای امنیت (ایران فقط یك بار عضو شورای امنیت سازمان ملل شد، 59-1955 میلادی) حكمران و یا به بیانی دیگر رئیس جمهوری گینه نو (قیمومیت این كشور در سالهای 63-1962 م.)، بر عهده سازمان ملل بود و دكتر عبده از ایران به عنوان حكمران این كشور منصوب شد)، عضو دادگاه اداری سازمان ملل متحد (1957 تا 1959 م) و كمیسر عالی اجرای رفراندوم در كشور كامرون تحت قیمومت انگلیس (1960-1959 م.).
دكتر عبده در كنار فعالیتهای خود در سطح داخلی و بین المللی، به تدریس در دانشكده حقوق دانشگاه تهران (دوره دكترا در شاخههای علوم و حقوق سیاسی و بین المللی) مشغول بود.
اهم آثار تالیفی و تحقیقی دكتر عبده عبارتند از: 1- كتاب اصول محاكمات حقوقی 2- حقوق تطبیقی حقوق بین المللی خصوصی 3- عنصر معنوی در عقود 4- سرزمین در حقوق بین الملل 5- مبانی سازمان ملل متحد 6- حقوق بانكداری 7- مقالات حقوقی متعددی كه در نشریه كانون علوم بانكداری منتشر شده است.
دكتر جلال عبده در دهه آخر مرداد ماه 1375 (ش.) در تهران دار فانی را وداع گفت. پیكرش در بهشت زهرا (س.) تهران به خاك سپرده شده است.
مبنع: قضاوت آنلاین به نقل از مبارکیان، عباس، چهره ها در تاریخچه نظام آموزش عالی حقوق و عدلیه نوین، چاپ اول، انتشارات پیدایش، تابستان ۱۳۷۷