دكتر محمد نصیری، در سال 1285 (ش.) در خانوادهای روحانی از اهالی اصفهان به دنیا آمد. دوره ابتدایی را در مدرسه سعدی و دوره متوسطه را در دبیرستان صارمیه اصفهان به پایان رساند. در سال 1304 (ش.) به تدریس در دبیرستانهای اصفهان مشغول شد و به تصحیلات خود در رشته فقه، اصول و ادبیات عرب ادامه داد.
نصیری در سال 1306 (ش.) برای فراگیری علوم حقوقی به تهران آمد و در سال 1309 (ش.) لیسانس قضایی خود را از مدرسه عالی حقوق دریافت كرد. در همین سال به همراه نخستین گروه از محصلان اعزامی به اروپا، رهسپار فرانسه شد و دوره لیسانس حقوق را مجدداً در دانشكده حقوق دانشگاه اكسان پرووانس طی كرد و این دوره را با درجه ممتاز و دریافت مدال علمی لورهآل در حقوق بین الملل خصوصی به پایان رساند. سرانجام با ارائه پایان نامه ای تحت عنوان «هبه در حقوق ایران» موفق به دریافت دكترای حقوق خصوصی و اقتصاد شد (16-1315 ش)
پس از بازگشت به ایران، در سال 1316 (ش.) به خدمت قضایی فرا خوانده شد و مدتها یكی از اعضای كمیسیونهای تهیه و تدوین قانون در دادگستری بود. در سال 1324 (ش.) ریاست اداره كل حقوقی وزارت دارایی را بر عهده گرفت و در سال 1332 (ش.) به عضویت كادر هیئت علمی دانشكده حقوق دانشگاه تهران پذیرفته شد. در این زمان درس اختصاصی ایشان «حقوق بین المللی خصوصی» بود. شهرت جهانی و سوابق علمی او باعث شد تا به عضویت هیئت داوران دائمی بین المللی انتخاب شود. از سال 1350 تا 1354 (ش.) ریاست دانشكده حقوق دانشگاه تهران را بر عهده داشت. در همین دوران، موسسه جرم شناسی را مجدداً راه اندازی كرد، فعالیت مركز مطالعات عالی بین المللی دانشگاه تهران را گسترش داد، موسسه حقوق تطبیقی را تاسیس كرد و به عنوان استاد ممتاز دانشگاه تهران شناخته شد.
اهم آثار تالیفی و تحقیقی دكتر نصیری عبارت است از: 1- حقوق بین الملل خصوصی (كلیات) 2- حقوق بین الملل خصوصی (تعارض قوانین) 3- تاریخچه سی ساله بانك ملی ایران 4- هبه در حقوق ایران (به زبان فرانسه) 5- مجموعه مقالات حقوقی منتشره در نشریههای حقوقی كشور 6- تحقیقات علمی شامل دروس دوره دكترای حقوق 7- تحقیق در زمینه تابعیت شركتها 8- تحقیق در زمینه قانون حاكم بر قراردادها 9- تحقیق در زمینه قانون حاكم بر احوال شخصیه 10- تفسیر قراردادها 11- طرح تحقیقاتی موانع سازمانی توسعه اقتصادی ایران.
منبع: قضاوتآنلاین به نقل از مبارکیان، عباس، چهره ها در تاریخچه نظام آموزش عالی حقوق و عدلیه نوین، چاپ اول، انتشارات پیدایش، تابستان ۱۳۷۷