۴۲۲
شماره پرونده ۳۹۴ ـ ۱/۱۶۸ ـ ۹۴
سؤال: آیا قرار عدم دسترسی را که در ماده ۱۹۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ ذکرشده است، مـیتوان تا پایان تحقیقات در دادسرا صادر نمود؟ یا اینکه باید مقید به زمان معین مثلاً یک هفته یا یک ماه باشد؟
نظریه مشورتی شماره ۷۷۷/۹۴/۷ ـ ۳۱/۳/۱۳۹۴ اداره کل حقوقی قوه قضائیه
صرف نظر از این که صدور قرار «عدم دسترسی به اوراق پرونده و مدارک منضم به آن» از ناحیه بازپرس به نحوی که در ماده ۱۹۱ قانون آئین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ آمده، قابل اعتراض از ناحیه ذینفع میباشد، لکـن از اطلاق ماده، استنباط میگردد که این قرار مقید به زمان محدود نمیباشد و تا تکمیل تحقیقات ادامه خواهد داشت.
منبع: قضاوت آنلاین به نقل از روزنامه رسمی، سال هفتاد و دو، شماره 20693، ویژه نامه شماره 856، پنج شنبه 27 اسفند 1394
با سلام و دعای خیر
آیا بنده به عنوان شاکی پرونده در دادگاه کیفری دو می توانم تقاضای کپی کامل پرونده و تمام صفحات موجود در پرونده را از دادگاه داشته باشم!؟؟
با سلام
شما می توانید با استناد به ماده 351 قانون آیین دادرسی کیفری برای مطالعه و کپی از هریک از اوراق و محتویات پرونده به هزینه شخصی اقدام نماید، تنها محدودیت این امر اسناد طبقهبندی شده و اسناد حاوی مطالب مربوط به تحقیقات جرائم منافی عفت و جرائم علیه امنیت داخلی یا خارجی است که با ممنوعیت مواجهه است. نمونه درخواست کپی شما می تواند به شکل زیر باشد:
بسمه تعالی
ریاست محترم شعبه …دادگاه عمومی شهرستان …
احتراماً اینجانب … فرزند..، شاکی …. پرونده کلاسه … بایگانی … آن شعبه، در اجرای ماده 351 قانون آيين دادرسي کيفري 1392، جهت …، تقاضا کپی از تمامی اوراق پرونده به هزینه شخصی را دارم، دستور فرمایید تا دفتر آن شعبه در این خصوص اقدام لازم را به عمل آورد.
با تشکر
باسلام و احترام جناب مرادی
سپاس و تشکر از شما
و راهنماییتون
سپاس از لطف شما
با سلام و دعای خیر و سپاس فراوان
آیا به عنوان شاکی در پرونده کیفری در مرحله تجدید نظر و از شعبه تجدید نظر می توان تقاضای کپی با هرینه شخصی یا مطالعه پرونده نمود!؟
با توجه به این موضوع در دادگاه کیفری ۲ اجازه کپی از پرونده داده نشد و فقط اجازه مطالعه کیفرخواست داده شد.
با تشکر و قدردانی از بزگواری شما
با سلام
مسلماً اگر اوراق درخواستی شما مشمول تبصره ماده 351 قانون آیین دادرسی کیفری نبوده است، قاضی شبعه مرتکب تخلف گردید.
در دادگاه تجدیدنظر نیز منعی برای مطالعه، درخواست کپی از اوراق پرونده وجود ندارد و به جهت تجربه بالاتر این قضات نسبت به قضات دادگاه های کیفری دو، رویکرد بهتری در این زمینه دارند.
باسلام و احترام
بسیار از لطف حضرتعالی به جهت راهنمایی سپاسگزارم
با درود و تشکر از قدرشناسی شما و موجب خوشحالی است که راهنمایی صورت گرفته مفید واقع شد.