مرتضی رازی لواسانی
مرتضی رازی لواسانی

زندگی نامه مرتضی رازی لواسانی، استاد اخلاق، اصول، حقوق مدنی و جزایی

استاد مرتضی رازی لواسانی، فرزند آیت الله محمد رازی لواسانی، در سال 1302 (ش.) در تهران به دنیا آمد. پدرش از مراجع بزرگ و فقهای دستگاه عدلیه به شمار می‌آمد. آقا شیخ محمد رازی قبل از سال 1300 (ش.) در عدلیه به كار مشغول بود و در دیوان عدالت شغل قضایی داشت و پس از تشكیل دادگستری تا سال 1314 (ش.) در سمت‌های عالی قضایی فعالیت می‌كرد.

استاد مرتضی رازی، تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان شیخ ضیاء الدین دری واقع در سرچشمه تهران و مدرسه اتحادیه به پایان رساند. سیكل اول متوسطه را در دبیرستان علمیه و سیكل دوم را در دبیرستان دارالفنون، با احراز رتبه اول رشته ادبی در تهران و رتبه سوم در كل كشور و دریافت نشان علمی به پایان رساند (1319 ش.). به موازات تحصیل مدرسه‌ای، به فراگیری علوم فقهی نزد پدر و اساتیدی همچون حاج شیخ محمد علی لواسانی مشغول بود.

وی در سال 1319 (ش.) وارد دانشكده حقوق دانشگاه تهران شد و با احراز رتبه ممتاز و شاگرد اولی در رشته قضایی، موفق به دریافت لیسانس قضایی در سال 23-1322 (ش.) شد. به همین دلیل بورس تحصیل در دانشگاه سوربن پاریس را دریافت كرد و به فرانسه رفت، اما به دلیل بیماری سخت پدر كه منجر به فوت وی شد، به ایران بازگشت و براساس وصیت پدر، تحصیل در علوم دینی و معارف اسلامی را دنبال كرد. ابتدا به حوزه علمیه قم رفت و از محضر اساتید بزرگواری همچون آیت الله العظمی بروجردی و میرزا ابوالحسن رفیع قزوینی بهره برد.

رازی در سال 1327 (ش.) با احراز رتبه اول در رشته الهیات دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. همچنین با طی كردن دوره‌های تعلیم و تربیت، موفق به دریافت تصدیق نامه‌های مربوطه شد. گفتنی است كه در آن زمان (35-1320 ش.) هنوز دوره‌های تحصیل عالی مانند فوق لیسانس و دكترا در مؤسسات آموزش عالی ایران تشكیل نشده بود.

استاد رازی، همچنان به كسب فیض از محضر اساتیدی همچون: استاد حاج میرزا محمود شهابی، استاد جلال همایی و شیخ حسینعلی راشد مشغول بود. در سالهای بعد با اینكه از سوی وزارت دادگستری برای همكاری دعوت می‌شد، اما براساس وصیت پدر و استاد حسینعلی راشد، به شغل معلمی می‌پرداخت تا سرانجام از سال 1345 (ش.) به دلیل نیاز دانشجویان و اشتیاق شخصی به تدریس در مراكز آموزش عالی، به تدریس حقوق در دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه پلی تكنیك تهران، دانشگاه تهران، دانشگاه پلیس، نیروی انتظامی،دانشكده الهیات، دانشكده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی تهران مركز و دیگر مراكز پرداخته و تاهم اكنون نیز به تدریس علوم حقوقی و فقهی مشغول هستند.

عمده‌ترین درسهای تدریسی استاد رازی لواسانی عبارتند از: منطق ارسطو، منطق علوم متدولوژیك، فلسفه و عرفان (در حدود شرح هدایه میبدی و یا شرح منظومه حاج ملا هادی سبزواری)، حقوق مدنی و جزایی،دروس فقهی رشته حقوق قضایی و خصوصی، دروس اصول فقه (در دانشكده‌های حقوق و الهیات)

آثار تالیفی و تحقیقی ایشان عبارتند از: 1- اخلاق اسلامی (یك دوره) 2- تعلیم و تربیت (یك دوره) 3- اسلام شناسی (یك دوره) 4- عقود و ایقاعات از معاملات 5- كتاب در اصول عقائد یا در فروع مسائل عبادت 6- جزوه‌های مفصل و متعدد در زمینه دروس فقه، اصول فقه، قواعد فقه (تدریسی دانشكده‌های حقوق(.

منبع: قضاوت‌آنلاین به نقل از مبارکیان، عباس، چهره ها در تاریخچه نظام آموزش عالی حقوق و عدلیه نوین، چاپ اول، انتشارات پیدایش، تابستان ۱۳۷۷

4.2/5 = (11 امتیاز)

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=20197


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره مدیر

لوگوی قضاوت آنلاین
تلاش اعضای هیأت تحریریه قضاوت آنلاین بر آن است تا وب سایتی برای آموزش حقوق کاربردی، پاسخگویی به پرسش‌های حقوقی در «انجمن‌های مشاوره حقوقی» و مطالب خواندنی دیگر فراهم‌ گردد.
مطالب بیشتر از من | وب سایت
مشاوره حقوقی رایگان در انجمن