پژوهش 14 نهاد علمی، دانشگاهی و صنعتی می گوید، پیشرفت در هوش مصنوعی و یادگری ماشین زندگی بشر را راحتتر خواهد کرد اما امکان سوءاستفاده از این تکنولوژی می تواند حتی جان انسان را هم به مخاطره اندازد.
آنجه ما را از موجودات زنده دیگر و ماشین ها متفاوت می کند، هوش و خویشن آگاهی ماست. همین است که بشر در قامتی خداگانه جهانی را به کنترل خود درآورده است اما این برتری هوش ها تا کی ادامه خواهد داشت؟ آیا هوش بشر می تواند باعث تولید هوشی برتر از خودش هم شود. گروهی از دانشمندان و تحلیگران نگران همین هستند.
در چند سال اخیر هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در ابعاد مافوق تصور پیشرفت کردند. نتایج یک تحقیق که 26 نویسنده از دانشگاهها و مؤسسات معتبر علمی و صنعتی بریتانیا تهیه کردهاند، به خطرات هوش مصنوعی پرداخته است. این محققان می گویند دولت های سرکش، خلافکاران و تروریست ها ممکن است هوش مصنوعی را به ابزاری برای انجام اقدامات خرابکارانه تبدیل کنند و به همین جهت از سیاست گذارن و دولت ها خواسته اند که خود را آماده این فناوری نوین کنند.
این تحقیق در باره کاربردهای دوگانه هوش مصنوعی هشدار دادند. پیش از این، بسیاری در باره سرکش شدن احتمالی ماشین های آینده که با هوش مصنوعی کار می کنند، هشدار داده بودند، اما این بار بحث در باره سوء استفاده خود بشر از این فناوری است. از جمله این خطرات به تولید محتوای دروغین با ظاهری بسیار حقیقی، مهندسی معکوس و حتی استفاده از پهباد برای ترور افراد براساس شناسایی چهره اشاره شد.
بیشتر بخوانید: ضرورت وضع قانون حاکم بر پهبادها |
آنچه موافقان و دلواپسان این فناوری در باره آن اتفاق نظر دارند، این است که دنیای تا دهه آینده به خاطر هوش مصنوعی شاهد تحولات عظیمی خواهد بود. بسیاری از صنایع، شغل ها و پزشکی بطور کامل متحول خواهد شد. زمانی که ماشینی به هوش انسانی یا فرانسانی بتواند داده های بیگران موجود را تحلیل کند، بسیاری از مسائل پیچیده امروز ناگهان حل خواهد شد. جهان در آستانه تحول تاریخی است، تحولی که با همه دستاردهای قبلی بشر متفاوت است و مانند همه پیشرفته های عمده دیگر بشر این بار هم ترس از ناشناخته ها است.
بروز رسانی مورخ 1397/02/22
اندیشکده آمریکایی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» در مقالهای پیرامون گسترش كاربرد و استفاده از هوش مصنوعی مینویسد این دستاورد جدید علمی و فنی اکنون توسط سازمانهای تروریستی نیز بهخدمت گرفته شده است.
در این مقاله آمده است در میان کارشناسان ضدتروریزم یک گرایش عمومی وجود دارد که استفاده سازمانهای تروریستی از دستاوردهای تکنولوژیکی جدید را بهجای آنکه مورد توجه ویژه قرار دهند، دستکم میگیرند. مثلاً در فاصله سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ میلادی بسیاری بر این باور بودند که انقلابهای موسوم به «بهار عربی» سازمانهای جهادگرای اسلامی را به حاشیه خواهد راند. اما به فاصله چهار سال پس از آن جهادگران با استفاده از تکنولوژی رسانههای اجتماعی توانسته بودند تعداد بیسابقهای از هواداران خود را برای رفتن به میدانهای جنگ سوریه بسیج کنند. این تکنولوژی همچنین توانست برای سقوط دیکتاتورهایی مانند بنعلی و معمر قذافی مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.
بیشتر بخوانید: پهباد و ایده های مهار آن |
این گزارش میافزاید به طریق مشابه: «بسیاری از کارشناسان نیز در مراحل اولیه توسعه فناوری پهپادها، که توسط هوش مصنوعی هدایت می شوند، استفاده از آن توسط گروههای تروریستی را نادیده گرفته بودند. بحث آنها این بود در صورتی که سازمانهای تروریستی بتوانند پهپادهای خود را بسازند آنها حتماً در مقابل تکنولوژی برتر و قدرت نظامی آمریکا تهدیدی بهشمار نخواهند رفت و به محض ورود آنها به آسمانها مورد هدف و ساقط خواهند شد. درحالی که اکنون ثابت شده است که داعش در نبرد برای بازپسگیری موصل از پهپادهای پیشرفته خود استفاده میکرده است که بر مبنای پهپادهای تجاری برای حمل و نقل دارو و کالا به نقاط دوردست در کشورهای پیشرفته ساخته شده بودند./ نقل از ایران اینترنشنال