شرایط، ضوابط و مدارک لازم برای تقدیم درخواست اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور
1- تنظیم و ارائه لایحه با عنوان و خطاب به «ریاست محترم دیوان عالی کشور»
2- در صورت زندانی بودن متفاضی، تهیه و تنظیم درخواست مهمور به مهر زندان
3- قید «درخواست اعاده دادرسی» و ذکر یکی از بندهای ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری
4- قید شماره دادنامه مورد اعتراض
5- قید شماره تلفن همراه متقاضی جهت ارسال پیامک اطلاع رسانی به متقاضی
6- امضاء لایحه توسط متقاضی یا متقاضیان اعاده دادرسی
7- ابطال تمبر هزینه دادرسی به تعداد متقاضیان هر یک به مبلغ پانصد هزار ریال (براساس تعرفه خدمات قضایی سال ۱۳۹۷ بر اساس قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور)
حتماً بخوانید: شرایط لازم برای تشکیل پرونده اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور |
8- ارائه دادنامه بدوی اعم از غیابی و واخواهی خوانا و مصدق (ممهور به مهر دادگاه در تمامی صفحات و هریک مصلق به مبلغ پانزده هزار ریال تمبر رونوشت با اصل (تصدیق)
9- ارائه دادنامه تجدیدنظر خوانا و مصدق (ممهور به مهر دادگاه در تمامی صفحات و هریک ملصق به پانزده هزار ریال تمیر) و در صورت عدم تجدیدنظرخواهی، ارائه گواهی صادره از دفتر دادگاه مبنی بر عدم تجدیدنظرخواهی که ملصق به مبلغ پانزده هزار ریال تمبر
10- در صورت تنظیم لایحه از سوی وکیل، ارائه وکالتنامه وکیل پایه یک دادگستری، ملصق به تمبر مالیاتی و ممهور به مهر وکیل
11- در صورت وجود سابقه ای دیگر مرتبط با درخواست فعلی در یوان عالی کشور، ارائه نسخه ای مصدق از دادنامه صادره از دیوان عالی کشور
12- ارائه اصل و کپی کارت ملی متقاضی یا متقاضیان
منبع: قضاوتآنلاین، به نقل از روابط عمومی دیوان عالی کشور
با احترام و درود
آیا جهت اعاده دادرسی رأی دادگاه و تجدیدنظر باید حتما مهر شعبه داشته باشد؟
تشکر
با سلام
همانطور که بندهای 8 و 9 پست حاضر بیان شده، پاسخ مثبت است.
ضمناً مطالعه «بخشنامه شماره 10/6115/ب مورخ 3/4/1396 حسین مختاری- معاون قضایی دیوان عالی کشور خطاب به «روسای کل دادگستری استان های سراسر کشور» که در همین ارتباط صادر شده است، تأکیدی بر موضوع است:
سلام علیکم
احتراما همان گونه که استحضار دارید رسیدگی به درخواست های تجویز اعاده دادرسی نسبت به احکام قطعیت یافته کیفری موضوع ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری بر عهده دیوان عالی کشور میباشد که این درخواست به تصریح ماده 476 قانون مرقوم باید مستقیما به دیوان عالی کشور تسلیم شود و از جمله اسناد و مدارکی که باید به انضمام لایحه متقاضی ارائه شود تصویر مصدق از دادنامههای موضوع اعاده دادرسی میباشد و حسب اظهار بعضی از مراجعین، مدیران و متصدیان محترم دفاتر برخی از شعب محاکم بدوی و تجدید نظر از تصدیق و برابر اصل نمودن دادنامههای صادره از شعبه متبوع خود امتناع مینمایند و این امر موجب سرگردانی و ایجاد مشکل برای اشخاص ذینفع میشود، لذا مقتضی است به کلیه مدیران و سرپرستان دفاتر دادگاههای بدوی و تجدیدنظر آن استان دستور فرمایید در صورت مراجعه و درخواست مستدعیان تجویز اعاده دادرسی نسبت به برابر اصل نمودن دادنامههای مربوطه برابر مقررات اقدام نمایند.
سلام
ده سال پیش خانه ای را با پارکینگ قولنامه کردیم که در سند نوشته شد، چون پارکینگ در صورتجلسه تفکیکی نیامده نمی تواند در سند بیاید و فروش پارکینگ قولنامه ای است ولی این قولنامه به اندازه سند اعتبار دارد. در حالی که آن خانه جز همان یک پارکینگ، پارکینگ دیگری نداشت.
مادرم به جای خواهرم و خودش و من قولنامه را امضا کرد، در حالی که خواهرم صغیر بود ولی من گواهی رشد داشتم. بعد از 6 سال صاحب ملک واحد دیگری را با آن پارکینگ که به ما فروخته بود، فروخت و در سند او پارکینگ را آورد. ما بعد از 4 سال که فهمیدیم، که فردای قولنامه برای صورتمجلس تفکیکی اقدام کرده و دو هفته بعد و قبل از این که برای ما سند بزند صورتمجلس تفکیکی را گرفته. ما شکایت کردیم و دادگاه تجدیدنظر به استناد این که نمی توانسته قولنامه ای بفروشد، درحالی که به کس دیگر با سند فروخته و این که من پای قولنامه را امضا نکرده ام، پارکینگ را به ما برگرداند و در سند ما آورد. حال مالک دوم به ماده 477 شکایت کرده و رای به دیوان رفته است، آیا پارکینگ را از ما می گیرند؟ مادرم ناراحت است که آن موقع سرش کلاه گذاشته اند.
با سلام
بدون ملاحظه مدارک معامله از جمله سند رسمی مالکیت ملک، قولنامه تنظیمی، صورتجلسه تفکیکی ملک و خاصه احکام صادره بدوی و تجدیدنظر نمی تواند اعلام نظر نمود ولی لازم به ذکر است که دعاوی موضوع ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری ندرتاً مورد پذیرش قرار می گیرد.
سلام
اگر ممکن است نمونه ای از گواهی ضم امین به ولی قهری را که دایره سرپرستی باید بعد از حکم دادگاه تنظیم کند، نیز در سایت قرار دهید.
با تشکر
با سلام
انشاء الله تهیه و به صورت پست مستقلی منتشر خواهیم کرد.
باسلام
اینجانب دادخواستی مبنی بر الزام به تنظیم سند و تنفیذ مبایعه نامه را تقدیم دادگاه کردم.
چون فروشنده با فریب و ترفند و بعد از دو مرحله اخذ پول و با توسل به دروغ مبایعه نامه ای که توسط مشاور املاک تنظیم شده بود را امضا نکرده ولی چندین شاهد من جمله وکیل وی که قرار بود مقدمات اداری جهت تنظیم سند بنام من را انجام دهد، وجود دارد و اینکه فروشنده روی تصویر تمامی چکهایی که بابت معامله زمین از من گرفته بود، با دست خط خودش نوشته است «بابت فروش ششدانگ زمین به پلاک ثبتی…» (زمین را بصورت اقساط یکساله خریداری کرده بودم و قرار بود سند بنامم تنطیم ولی در رهن فروشنده بماند تا چکها وصول شود) و دلایل و اسنادی که همگی نشان دهنده عقد بیع میباشد
ولی قاضی در کمال تعجب بعد از سه سال و با اخذ نظریه کارشناسی چنین رای میدهد که:
«چون قیمت زمین سه میلیارد و پانصد میلیون تومان بوده و خریدار زمین را به قیمت دو میلیارد و یکصد میلیون تومان خریده پس بیع قطعی انجام نشده است پس حکم بر بی حقی خواهان داده میشود.»
متاسفانه وکیل بنده نیز خیانت کرده و تجدید نظر خواهی را بعد از موعد مقرر انجام میدهد که به همین دلیل رد میشود.
استدعا دارم بفرمایید ایا قاضی میتواند چنین حکمی را بدهد، آیا این امر خارج از اصول قضاوت نیست.
آیا میتوانم از طریق دیگری حقانیت خودم را اثبات کنم؟
اعمال ماده ۴۷۷ ق.آ.د.ک که تنها راهم بود نیز به دلیل انکه کارشناس مربوطه علیرغم وجود چندین دلیل که خلاف شرع بین بوده، مانند قاعده لا ضرر و عدم وفای به عهد و قاعده تسلیط و غیره مجاب نمی شود را نمیتوانم اعمال نمایم.
لطفا راهنمایی بفرمایید.
با درود
اعلام نظر نسبت به صحت وسقم حکم دادگاه نیازمند آگاهی از پرونده، دادخواست، دلایل آن، دفاعیات صورت گرفته، تصمیمات مقدماتی دادگاه، خاصه حکم صادره و استدلال دادگاه برای نتیجه اعلامی شما است که به جهت فقدان این اطلاعات نمی توان نظری داد.
در خصوص اعمال ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری لازم به ذکر است که از شرابط اعمال این ماده اثبات «خلاف بَیِّن شرح» بودن حکم است که ظاهراً استدلال های شما برای این منظور کافی نیست که کارشناس مربوطه نمی تواند آن را بپذیرد. بدیهی است که صرف استناد به چند قاعده فقهی نمی تواند مؤید آن باشد.
با سلام و احترام
اینجانب در سال گذشته توسط شخصی مورد ضرب و جرح قرار گرفتم و شکایتی تنظیم نمودم که ایشان متهم به پرداخت دیه شدند.
ایشان بصورت تلافی جویانه از بنده با موضوع ضرب و جرح یه هفته بعد از اینکه متهم شدند، به استناد نامه پزشک قانونی و دو شاهد دروغین شکایت کرده و بنده متهم به پرداخت 9 میلیون دیه شدم.
بنده در قسمتی از ساعت مورد ادعای شاکی (10 الی 11) مدرکی بدست آوردم مبنی بر اینکه در ساعت مورد ادعا، بنده با مامور کلانتری درب منزل شاکی جهت تحویل ابلاغیه بوده ام و رئیس کلانتری هم مهر و امضا نمود.
حال این سوال را دارم که، با توجه به اینکه مبلغی که محکوم شده ام کمتر از یک دهم دیه کامل می باشد، آیا دادگاه تجدید نظر با توجه به نامه کلانتری که بعد از رای بدوی حاصل نموده ام، رسیدگی می کند یا خیر؟
با تشکر
با درود
به موجب بند «ب» ماده 427 قانون آیین دادرسی کیفری، آرای صادره در خصوص «جرائم مستلزم پرداخت دیه یا ارش، درصورتی که میزان یا جمع آنها کمتر از یک دهم دیه کامل باشد» قطعی است و در نتیجه امکان تجدینظر خواهی از رأی صادره برای شما ممکن نیست.
مع الوصف می توانید با استناد به دلایل توصیف شده در متن سئوال، بند «ج» ماده 474 قانون آیین دادرسی مدنی و ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری نسبت به حکم دادگاه، درخواست اعاده دادرسی عادی نمایید.
با سلام و احترام
اینجانب محکوم به ضرب و جرح شده ام و مدرک جدیدی بر بی گناهی اینجانب بدست آمد و از اینرو اعتراض خود را در دادگاه تجدید نظر ارائه دادم که به استناد بند ب ماده 427 قانون آیین دادرسی کیفری، اعتراض بنده را رد نمود.
سوال بنده این است که آیا می توان با توجه به مدارک جدید بدست آمده، در دیوان عالی کشور درخواست رسیدگی نمود؟
با تشکر
با درود
در سئوال شما به نوع و مشخصات دلیل جدید اشاره ای نشده است اما اگر این دلیل قابل انطباق با «بند «ج» ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری» باشد، می توانید درخواست اعاده دادرسی از حکم نمایید.
در خصوص اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری، آیا احتمال تبانی در شعب دیوان وجود دارد و آیا ممکن است سه نفر که به جعل مبایعه نامه محکومیت قطعی شده اند و اعاده یکی از آنان در یک شعبه مردود شده باشد و مجدداً دیگری درخواست اعاده داده و به شعبه دیگری از دیوان ارجاع شده باشد و حال این شعبه بر خلاف نظر شعبه قبلی رای دهد.
و چه قدر نظریه کارشناسان جعل و خط دادگستری می تواند در اعاده دادرسی تاثیرگذار است؟
وضوحا” عرض کنم آیا در دیوان برخلاف نظریه کارشناسان که جملگی ده نفر بوده اند، حکم دهد و مجدداً اعاده محکومین را قبول کند.
سلام
بخش دیدگاه برای بیان نظرات بازدیدکنندگان نسبت به محتوای پست منتشره است.
سئوالات حقوقی را در انجمن مشاوره حقوقی به نشانی https://www.ghazavatonline.com/forums/ مطرح کنید.