دکتر سید فرامرز گودرزی
دکتر سید فرامرز گودرزی

زندگی نامه دکتر سید فرامرز گودرزی، پدر پزشکی قانونی نوین ایران

دكتر سید فرامرز گودرزی، پدر پزشکي قانوني نوين ايران، نام آشنايی در تاريخ پزشكی قانونی این کشور، مردی كه با پشتكار بسيار سازمان پزشكی قانونی را متحول كرد و سابقه درخشانی در خدمت به سيستم قضايی بر جای گذاشت.

دکتر گودرزی فرزند سید موسی گودرزی (از طايفه اسکي هاي آمل و قاضی عالی رتبه دادگستری) در بیست و چهارم آبان ماه 1312 (ش.) در تهران به دنیا آمد. دوره ابتدایی را در مدرسه بدر و پانزده بهمن گذراند و دوره متوسطه را در دبیرستانهای علمیه و دارالفنون تهران به پایان رساند. در سال 1332 (ش.) وارد دانشكده پزشكی دانشگاه شیراز شد و در سال 1338 (ش.) دكترای طب عمومی را دریافت كرد. سپس به تحصیل تخصصی پزشكی قانونی پرداخت و پس از یك سال و نیم كار در مركز پزشكی قانونی و آزمایشگاههای سم شناسی و سرم، با ارائه پایان نامه «پیوند روده كوچك به جای حالب» كه یكی از ایده‌های نوین پزشكی آن زمان بود، موفق به پایان دوره تخصصی شد.

فرامرز علاقه‌وافری به ادبيات داشت و دوست داشت حقوق بخواند اما پدرش كه قاضی و مسئول قضايی در كشور بود از ترس حقوقدان شدن فرزندش، او را مجبور به آموختن علم پزشكی كرد. هرچند پدر نمی دانست زندگی برای فرامرز كوچكش، خواب ديگری ديده است. اگر او قاضی و وكيل نشد اما دست سرنوشت او را به سيستم قضايی وارد كرد و همكار پدر شد، به این نحو که رشته پزشکی قانونی را انتخاب کرد که هم با پزشکی ارتباط دارد و هم حقوق! ایشان در خاطرات خود گفته است:

«علت علاقه من به عدلیه پزشكی قانونی، استفاده از محضر اساتید بزرگ علم حقوق مانند شادروان شیخ عبدالعلی لطفی وزیر نامدار اسبق دادگستری در دهه 1330 كه پسر خاله مادرم بود و شادروان سید موسی گودرزی پدرم كه مقامات عالیه قضایی از جمله دادستانی تهران و دیوان كیفر و مستشاری دیوان عالی كشور را به عهده داشتند و در اواخر كار عضو دادگاه عالی تجدیدنظر انتظامی قضات بود و نیز شادروان علی اصغر شریف از قضات شریف و عالی مقام كه مورخ و نویسنده مشهوری بود، می‌دانم».

بیشتر بخوانیدزندگی نامه دکتر سعید حکمت، استاد پزشکی قانونی

دکتر گودرزی سالها در شهرهای مختلف از جمله ساری و تهران به شغل پزشكی قانونی و بعدها سرپرستی پزشكی قانونی مشغول بود. او از سال 1342 (ش.) به تدریس این رشته در دانشگاه‌های مختلف كشور و دوره های کارآموزی قضایی قضات تهران مشغول بوده است. اینجانب افتخار آن را داشتم تا از نفس استاد درس پزشکی قانونی را به صورت علمی و عملی در دوره کارآموزی قضای تهران بیاموزم و شاهد تلاش های بی‌بدیل ایشان در جلب نظرات علمای حوزه علمیه قم برای تصویب قانون‌نحوه اهدای جنین به زوجین نابارور مصوب 1382 مجلس شورای اسلامی باشم که ستودنی است.

دكتر گودرزی مدتی عهده‌دار سرپرستی و معاونت سازمان پزشكی قانونی كشور و بعد رئیس آن نیز بوده است. 

گوش کنیدفایل صوتی اصول کلی بررسی و تعیین دیه و ارش در پزشکی قانونی، دکتر سید امیر محمد مهاجر پور

اهم آثار تالیفی و تحقیقی دكتر گودرزی عبارتند از:
1- پزشكی قانونی (چاپ پلیس قضایی)
2- پزشكی قانونی (چاپ موسسه آینشتین)
3- خاطرات پزشكی قانونی دكتر گودرزی (نشر عدالت، نایاب)
4- پزشكی قانونی (بارها تجدید چاپ شده است)
5- مجموعه مقاله ها در باره شعر و زندگي طالب آملي که در مجله فرهنگ و هنر منتشر شد و در سال 1381 از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت کتابي مستقل چاپ گردید.
6- دیوان اشعار
7- گردآورنده «مجموعه طالب و زهره» که نوار طالب و زهره احمد محسن پور براساس آن تهيه شده است.
8- کتاب پزشکی قانونی برای دانشجویان رشته حقوق، کار مشترک با دکتر مهرزاد کیانی

در ادامه بخوانیدزندگی نامه دکتر صمد قضایی، استاد پزشکی قانونی

دکتر سید فرامرز گودرزی در 21 بهمن ماه 1384 در اثر بيماري کليه در تهران درگذشت. روحش شاد.

منبع: قضاوت‌آنلاین با بهره گیری از بانک اطلاعات حقوقی شخصی، وب سایت شفقنا و کتاب چهره‌ها در تاریخچه نظام آموزش عالی حقوق و عدلیه نوین، عباس مبارکیان، چاپ اول، تابستان ۱۳۷۷، انتشارات پیدایش

4.6/5 = (16 امتیاز)

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=23990


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره علیرضا مرادی

وکیل دادگستری
قاضی اسبق دادگستری، وکیل پایه یک کانون وکلا و عضو تحریریه قضاوت‌آنلاین
بنا دارم به مصداق جمله معروف «ارزش دانش هر شخص به شمار خوانندگان آن است» تجربیات حقوقی و قضایی حاصل از 28 سال سابقه قضاوت، وکالت و مشاوره حقوقی در «موضوعات و دعاوی مدنی، تجاری، خانوادگی، حِسبی، ثبتی، ملکی، کارگری و کارفرمایی، صنفی، تعزیرات حکومتی و جزایی» را با بازدیدکنندگان به اشتراک گذارم.
دیگر نوشته‌های من | وب سایت شخصی
مشاوره حقوقی رایگان در انجمن
مشاوره حقوقی در وب سایت