به نظر دهه 80 را باید زمان بالندگی و از بهترین دوران فعالیت های آموزشی معاونت آموزش و تحقیقات قوه قضاییه نامید. به تأیید اکثریت همکاران قضایی، در این دهه بهترین متون آموزشی از سوی این معاونت فوق تدوین، منتشر و در اختیار جامعه حقوقی کشور به ویژه قضات قرارگرفت، کلاس های آموزشی ضمن خدمت متعددی در محل مجمتع های قضایی برگزار گردید و سایت های رسمی حقوقی مفیدی هم راه اندازی شد. به عنوان مثال می توان به نشریه های مأوی، پیام آموزش، ماهنامه قضاوت، کتب نشست ها و آراء قضایی در موضوعات مختلف و راه اندازی وب سایت های مأوی نیوز، معاونت آموزش و تحققات قوه قضاییه، ماهنامه قضاوت و دادگستری کل استان تهران اشاره نمود.
متأسفانه در پی تغییر چارت سازمانی قوه قضاییه، معاونت مزبور در معاونت منابع نیروی انسانی قوه قضاییه ادغام شد اما حداقل در سه زمینه پیش گفته، بجای این که این امر سبب گسترش بیشتر فعالیت ها شود، ظاهراً نتیجه معکوس داشته است چه آن که دیگر از آن متون آموزشی مفید و انتشار نشریات پیام آموزش، ماهنامه قضاوت، ویژه نامه های قوانین و کتب ذکر شده خبری نیست و شماره جدیدی از آن ها به دست مان نمی رسید. وب سایت های پیش گفته هم سیر نزولی داشته اند، مثلاً وب سایت مأوی بشدت اوفت کرد و تنها به نقل برخی اخبار می پردازد، دیگر از مقالات، نشست های قضایی قضات سراسر کشور خبری نیست و افسوس که دیگر آرشیو عظیم سایت معاونت آموزشی و تحقیقات در دسترس کاربران اینترنتی نیست و به این علت تمامی سایت ها و وبلاگ هایی که لینک دانلود فایل های این سایت را در خود قراردادند با خطاء مواجهه می شوند مگر چند سایتی که تنها تعداد معدودی از فایل های آن را در سرور خودشان بارگذاری و برای دانلود قرار دادند، هرچند این سایت ها این تعداد اندک را آرشیو کامل نامیدند؟؟؟؟ و دیگر اطلاعات گذشته سایت معاونت آموزش و تحقیقات قوه قضاییه در سایت معاونت منابع انسانی یا سایت های دیگر قوه قضاییه بارگذاری نشده است؟! سایت ماهنامه قضاوت هم که توسط اداره کل دادگستری استان تهران مدیریت می شود، چند سالی است که دیگر بروز نمی شد و تا مدتی قبل محتوی آن شامل آرشیو نشریات سنوات گذشته بود، اما در زمان نگارش پست حاضر صفحه اصلی این سایت تنها لینکی به سایت دادگستری کل استان تهران دارد. سایت اخیر هم بشدت افت کیفی داشته و دیگر از آرشیو مجموعه نشست های قضایی آن، مقالات، قوانین روز، کتب الکترونیکی آن خبری نیست.
کلاس های آموزشی ضمن خدمت هم با افت محسوسی مواجهه هستند. دیگر کلاس های فوق رونق گذشته را ندارد و منحصر به چند مورد در سال می شود. مثلاً با وصف اجرایی شدن قوانین مجازات اسلامی و آیین داردسی کیفری، جز معدود کلاس های آموزشی توجیهی، شاهد آموزش دیگری نیستیم اما در مقابل کانون های وکلای دادگستری کشور مبادرت به برگزاری کارگاههای آموزشی متعدد نمودند و مباحث مفیدی در آنها مطرح شد که جستجوی اندکی در اینترنت مؤید این نظر است.
امید است، مسئولین آموزشی قوه و اداره کل دادگستری استان تهران چون گذشته در این زمینه اقدامات مؤثری به عمل آورند و بتوانند آموزش را به جایگاه گذشته خود برگردانند.
جناب دکتر شکیی نژاد
با درود و سپاس از دیدگاه شما
امید است که متولیان امور نسبت به رفع سریع مشکلات بیان شده اقدامات عاجل را به عمل آورند و بیس از بیش بتوان از خدمات اساتید معزز در رشد و تعالی کشور و افتخار آفرینی در مجامع علمی بینالملی بهرهمند شد.