شعبه دادگاه
شعبه دادگاه

مالکین مشاعی با تراضی یکدیگر می توانند ملک را از حالت اشاعه خارج نمایند

مالکین ملک مشاع می توانند با تراضی یکدیگر آن را از حالت مشاع خارج نمایند و اخذ صورتمجلس تفکیکی یا سند مفروزی مانع آن نیست

صاحبان ملک مشاعی می‌توانند، با توافق یکدیگر، ملک را از حالت اشاعه خارج نمایند و در این حالت، دعوی یکی از مالکین مشاعی مبنی بر خلع ید وارد نیست.

چکیده: صاحبان ملک مشاعی می‌توانند، با توافق یکدیگر، ملک را از حالت اشاعه خارج نمایند و در این حالت، دعوی یکی از مالکین مشاعی مبنی بر خلع ید وارد نیست.

شماره دادنامه: 93000254

تاریخ صدور: 23/4/1393

مرجع صدور: شعبه 29 دادگاه عمومی تهران

رای دادگاه بدوی

در خصوص دادخواست تقدیمی آقایان م. و م. هردو ز. به طرفیت آقای د.الف. به خواسته خلع ید از دو واحد مشاعی از پلاک ثبتی 7/830 واقع در بخش پنج تهران و الزام به پرداخت اجرت‌المثل ایام تصرف از 24/9/88 تا صدور حکم با جلب نظر کارشناس، دادگاه با عنایت به اینکه مبنای ادعای خواهان‌ها و وقوع اختلاف قرارداد مشارکت در ساخت بنا بوده و بر اساس توافق حاصله پس از ساخت هر کدام از طرفین به میزان سهم اختصاصی را در تصرف داشته و بدان اذعان و اقرار نموده‌اند و در واقع با این توافق در عالم واقع ملک را از حالت اشاعه خارج نموده و صرفاً مراحل تشریفاتی آن در اخذ صورتمجلس تفکیک باقیمانده است لذا دادگاه با وصف مذکور، دعوی خلع ید مشاعی و مطالبه اجرت‌المثل را از سوی خواهان وارد ندانسته مستنداً به ماده 197 از قانون آئین دادسی مدنی حکم به رد دعوی خواهان را صادر و اعلام می‌نماید این رأی حضوری و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان می‌باشد.

رئیس شعبه 29 دادگاه عمومی حقوقی تهران

شماره دادندمه: 9309970220101045

تاریخ صدور: 1393/08/20       

مرجع صدور: شعبه 1 دادگاه تجدید نظر استان تهران

رای دادگاه تجدید نظر

تجدیدنظرخواهی آقایان م. و م. هردو ز. به طرفیت آقای د.الف. از دادنامه شماره 93000254 مورخ 23/4/1393 صادره از شعبه 29 دادگاه عمومی تهران که به‌موجب آن حکم به رد دعوی تجیدنظرخواهان‌ها به خواسته خلع ید از دو واحد مشاعی از پلاک ثبتی 7/830 واقع در بخش پنج تهران و الزام به پرداخت اجرت‌المثل ایام تصرف از 24/9/88 تا صدور حکم صادرگردیده وارد و موجه نیست و رأی صادره صحیح و فاقد ایراد و اشکال اساسی بوده و با رعایت اصول و مقررات و قواعد دادرسی اصدار گردیده و تقاضای تجدیدنظرخواهی به گونهای نیست که صحت دادنامه تجدیدنظرخواسته را مخدوش نموده و موجب فسخ و بی‌اعتباری آن گردد بنابراین تجدیدنظرخواهی را غیرموجه دانسته و با رد اعتراض دادنامه معترض‌عنه را با استناد به ماده 358 از قانون آیین دادرسی در امور مدنی تأیید می‌نماید این رأی قطعی است.

مستشاران شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان تهران

منبع: بانک داده آراء پژوهشگاه قوه قضاییه

امتیاز شما به مطلب

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=41469


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره مدیر

لوگوی قضاوت آنلاین
تلاش اعضای هیأت تحریریه قضاوت آنلاین بر آن است تا وب سایتی برای آموزش حقوق کاربردی، پاسخگویی به پرسش‌های حقوقی در «انجمن‌های مشاوره حقوقی» و مطالب خواندنی دیگر فراهم‌ گردد.
مطالب بیشتر از من | وب سایت
مشاوره حقوقی رایگان در انجمن

2 دیدگاهها

  1. آواتار حقوقی قضاوت آنلاین

    با سلام
    اکثر قریب به اتفاق شعب دادگاه ها به صرف ذکر مشاعی بودن زمین در مبایعه نامه اولیه، قرار رد دعوی صادر می نمایند و توافق مالکین را مخالف قانون دانسته و مفروز شدن مال را پس از رعایت تشریفات و مقررات مربوطه قابل پذیرش می دانند.
    این حکم صادره که به اشتراک گذاشته شده از لحاظ منطقی و شرعی قابل پذیرش است اما با توجه به قوانین مربوط به تفکیک و افراز، استناد به ماده 10 و توافقات اشخاص کار را برای خواهان ها سخت می نماید.
    آیا رأی وحدت رویه یا نظریه مشورتی در این موارد در دسترس است؟

    • وکیل دادگستری

      با درود و تشکر از دیدگاه شما
      متأسفانه در سوال شما بطور مشخص تعیین نگردید که چه دعوایی طرح شده و دادگاه با چه استدلالی قرار رد آن را صادر نموده است، مع الوصف، حکم صادره منتشره در سایت را باید با توجه به رابطه حقوقی فی مابین طرفین دعوا و و شرح بیان شده از آن در حکم دادگاه مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
      اگر بطور مشخص بیان نمایید که در خصوص چه موضوعی نیاز به رأی وحدت رویه و نظریه مشورتی دارید، مراتب در بانک اطلاعاتی حقوقی شخصی جستجو شده و در سایت وجود حتماً‌ در سایت به اشتراک گذاشته می شود.