دانلود فایل صوتی وضعیت متهم در دادرسی های کیفری در عصر حاضر، دکتر محمود آخوندی اصل
به نام جهاندار دادگر که برای بشر دادگری را وعده داده است
در این فایل استاد دکتر محمود آخوندی اصل بدواً مختصری در خصوص نحوه بازجویی از متهم بیان می دارند، متهم مهمترین عنصر در دادرسی های کیفری است که به حق یا ناحق در معرض اتهام قرار گرفته و می گیرد و حتی ممکن است جانش را از دست بدهد. اگر ده ها گناهکار بلامجازات بمانند بهتر از آن است که یک فرد بیگناه بناحق مجازات شود زیرا …هیچ انسان آزاده ای آن را نمی پذیرد. با توجه به این که هدف آیین دادرسی همین است، چگونه می توان به این هدف دست یافت؟ برای پاسخ به این پرسش ها، حتماً ویدیو را با زبان شیرین استاد مشاهده نمایید.
آنگاه ادامه می دهند که روش های اثبات بزهکاری گرچه به میزان بزهکاری اطفال، جرائم مطبوعاتی، سیاسی، اقدامات تأمینی تربیتی مورد تکامل و تحول قرار نگرفته است اما پنج مرحله را مرا پشت سر گذاشته است که عبارتند از: دوره دلایل مذهبی، دوره دلایل قانونی، دوره دلایل معنوی و دوران دلایل علمی و در حال حاضر هم که در دوران دلایل علمی-معنوی هستیم. متأسفانه اثبات بزهکاری به تناسب رشته های علمی سایر علوم توسعه نیافته است. به هین جهت هنوز دنبال شاهد و اقرار متهم هستیم. شهادت در دنیای امروزی چه جایگاهی می تواندداشته باشد؟ زیرا آیا گواهان چون گذشته همان ایمان واقعی و صداقت را دارند و می توان به آنان اعتماد کرد؟
در نزدیک کاخ دادگستری تهران، مؤسسه شاهد یابی وجود دارد. شهود آنجا تسبیح بدست نشسته اند مثلاً شاهد برای اصلاح شناسامه هر کدام پنج هزار تومان، می آیند و قسم یاد می کنند، آیا این شد دلیل؟؟؟!!!
اقراری که از روی عقل و اندیشه ، کسی که وجدان بیدار داشته باشد و بیاید اقرار کند. فردی چنین ویژگی اصلاً مرتکب جرم نم شود اما وقتی مرتکب شد، دیگر اقرار نمی کند….
این چه انتظاری است که یک زناکار چهار بار در چهار نوبت در دادگاه اقرار کند که مرتکب زنا شده است و فردا بگیرندش و اعدامش کنند، باید دیوانه باشد. اجرای سنت های پیشین در امروز جواب نمی دهد. قسم، قسم بخورد، آزاد می شود این شد حرف؟ کدام متهم یا بزهکار است که قسم یاد نکند!!! راه حل چیست؟ برای مشاهده پاسخ حتماً ویدیو را تماشا کنید.
نحوه تحقیق از متهم چگونه باشد؟
بعد از حضور متهم، باید برای او امنیت قضایی فراهم کرد. برای پاسخ این که مفهوم این امنیت چیست و چگونه باید تأمین شود و نیز به این پرسش بازجویان پاسخ می دهد که اگر متهم ما را شناسایی کند بعداً مورد حمله قرار می دهد، پاسخ می دهد که بهتر است ویدیو را مشاهده کنید.
بعد از امینت قضایی، باید به متهم تفهیم اتهام کرد که در حقیقت الفبای دادرسی های کیفری است. مراد این است که مقام بازجو یا قضایی به متهم موضوع جرم، دلایل جرم را با صراحت بیان کند. مقدمات تفهیم اتهام اولین مقدمه ضروری آن ، به متهم تذکر دهیم که مواظب اظهارات خود باشد…
موضوع جرم را باید صراحتاً به او تفهیم کرد یعنی عنصر مادی جرم را بطور دقیق برای متهم تفهیم کند. مثلاً بگوید که چه عملی مرتکب شده است باید گفت تو 10 تومان را از کشوری میز صاحب کارت برداشتی نه این که بگوید اتهام تو دایر بر سرقت به شما تفهیم می شود. بعد از آن باید دلایل جرم را یعنی کلیه دلایل را مو به مو به متهم تفهیم کرد.
چگونه از متهم بازجویی کنیم؟
بعد از مقدمات فوق، تازه از متهم بازجویی را آغاز شود. تعداد سئوال و این که از کجا شروع و به کجا ختم شود، از اختیارات بازجو و مقام قاضیی است اما سئوالات باید شفاف، صریح، روش باشد تلقینی نباشد مثل این که متهمی که فردی را کشته است، به جای این که از او سئوال کند «مقتول کلاه را برداشت یا خیر» بیاید سئوال کند که «مقتول کلاه سبز زنگ سبز داشت یا قرمز؟» زیرا با این سئوال بازجو دارد این رنگ ها را به او تحمیل می کند، چرا که ممکن است مقتول اصلاً هیچکدام از این رنگ ها را نداشته بود. اغفال، وعده های بی جهت دادن به متهم ممنوع است. تنها بر بازجویی با اوصاف فوق اثر حقوقی مرتبه است.
مشخصات فایل صوتی:
نام: وضعیت متهم در دادرسی های کیفری
سخنران: استاد دکتر محمود آخوندی اصل
ناشر اولیه: گروه آموزش مدرسه مجازی حقوق
فرمت ویدیو: mp3
حجم: 25:06 مگابایت
زمان: 27:27 دقیقه
با سلام
لطفا فایل دانلود این صوت را برایم در صورت امکان ایمیل نمایید.
با تشکر
فایل به صورت پخش مستقیم با قابلیت دانلود از طریق برنامه های مدیریت دانلود در سایت قرار داشت که برای سهولت دانلود، از حالت پخش خارج و با لینک مستقیم دانلود قرارداده شد.