امروز چند کوره قطعه تولید کرده اید؟
«چارلز شواب» مدیر سابق صنایع فولادسازی آمریکا، در کارگاه نورد فلزات مدیری داشت که کارگرانش به برنامهی ارائه شده او عمل نمیکردند.
شواب از مدیر میپرسد: «چه اتفاقی افتاده است که مدیری لایق مانند شما نمی تواند کارگران شیفت خود را وادار سازد که طبق برنامهی پیش بینی شده تولید نمایند؟»
مدیر پاسخ می دهد: «نمی دانم. زبان ریخته ام. زور گفته ام. اما هیچ کدام تاثیری نداشته است. درست و حسابی کار نمی کنند که نمی کنند.»
حضورِ شواب در کارگاه مصادف با تعویضِ شیفتِ شب بود. شواب می گوید: «یک تکه گچ به من بدهید.» سپس رو به نزدیک ترین کارگر میکند و میپرسد: «ببینم، امروز چند کوره قطعه تولید کرده اید؟»
کارگر جواب می دهد: «شش کوره.»
شواب بی آن که کلمهی دیگری بر زبان آورد. یک 6 بزرگ در کف کارگاه می نویسد و راهش را میگیرد و میرود.
موقعی که کارگرانِ شیفتِ شب وارد کارگاه می شوند، عدد 6 را می بینند و درباره معنی آن سوال می کنند، کارگرانِ شیفتِ قبلی می گویند: «امروز رئیس آمده بود. از ما پرسید امروز چند کوره تولید کرده اید؟ ما هم گفتیم شش کوره. او هم گچ را برداشت و عدد شش را روی زمین نوشت.»
کارگران شیفتِ شب با خشم و شکایت غرولند می کنند و می گویند: «دست و پاچلفتیها! فقط 6 کوره؟ به آنها نشان میدهیم!»
روز بعد شواب به کارگاه نورد فلزات می رود، می بیند که کارگران شیفت شب عدد 6 را پاک کرده اند و به جای آن عدد 7 را نوشته اند.
کارگران شیفت روز باورشان نمی شد که آن دست و پا چلفتی های شیفت شب توانسته باشند به اندازهی هفت کوره تولید کنند. به همین دلیل دست به کارِ تولید می شوند تا به کارگرانِ شیفتِ شب نشان دهند که کارشان اهمیت چندانی نداشته است. موقعی که کارگرانِ شیفتِ روز کارگاه را ترک می کردند، پشتِ سر خود یک 10 بزرگ برجای گذاشته بودند! چندی نگذشت که کارگاه نورد فلزات، کارگاهی که وضع تولید آن از همهی کارگاه ها پایین تر بود، به بهترین کارگاه شرکت تبدیل شد.
شواب بی آن که فریاد بزند یا کسی را تهدید کند، به مقصود خود رسیده بود. او میگفت:
«برای تولید و رو به راه کردن امور می بایست رقابت ایجاد کرد. البته منظورم ایجاد رقابت سالم از طریق پرداخت پول بیشتر نیست، منظورم تحریکِ میلِ شدید آنان به رقابت و برتری جویی سالم است.»
به نظر شما برای اینکه بدون صرف هزینه و در نظر گرفتن پاداش فقط با ذهنِ برتر در دیگران انگیزه ایجاد کنیم چه راه های دیگری وجود دارد؟ پاسخهای خود را در انتهای همین صفحه در بخش نظرات بنویسید.
منبع: ذهن برتری