ransomware
باج افزار

باج افزارهای اینترنتی و نحوه مقابله با آنها

باج افزار چیست؟

باج افزارها، یکی از خطرناک ترین انواع بدافزارها که از ویروس ها و جاسوس افزارها خطرناک ترند. معمولاً تبهکاران از باج افزارها استفاده می کنند، کسانی که شما را به نحوی فریب می دهند تا یک فایل را دانلود و اجرا نمایید و غالباً می گویند این ویدیوی جالب را دانلود و مشاهده کنید و وقتی شما باج افزار را اجراء می کنید، این نرم افزار کل فایل های موجود روی دیسک سخت شما را رمزگذاری کرده و دسترسی شما را نسبت به آنها سلب می کنند.

کار به اینجا ختم نمی شود بلکه بعداً برای دادن کلید رمز آنها به شما تقاضای باج (مبلغی وجه) می نمایند تا به آنان پرداخت شود. معمولاً این پول ها به صورت بیت کوین است که قابل پیگری نیست. تلقی آنان این است که شما حداقل در یکی از کشورهای دنیا می توان شخصی را پیدا کرد که بتواند به شما بیت کوین بدهد تا به آنان بدهید و به این طریق رمز را اخذ نمایید. قیمت یک بیت کوین حدود 400 دلار می باشد.

خطر باج افزارها به حدی است که پلیس فدرآل آمریکا، از شرکت های امنیتی حوزه فناوری اطلاعات برای مقابله با یک سلسله حملات باج افزاری جدید کمک خواست. خانواده جدیدی از باج افزارها که به جای یک کامپیوتر، کل کامپیوتر های یک شبکه، سرورهای شرکت های بزرگ و نهادهای درمانی و از این نوع کامپیوترها را هدف قرار می دهد و اطلاعات آنها را قفل گذاری می کنند و برای گرفتن کلید آنها از صاحبان آنها باج می گیرند. در توصیه نامه‌ی محرمانه ای که خبرگزاری رویتر منتشر کرد، هشدار داده شده که تبهکاران تلاش هایشان را برای پیدا کردن قربانیان جدید گسترش دادند.

از اهداف باج افزارهای جدید می توان به دو مورد آن اشاره کرد. هدف اصلی، تبلیغ و گسترش واحد پولی بیت کوین نسبت به ارزهای رایج جهانی، حداقل در عرصه اینترنت و هدف ثانونیه، کسب درآمد برای باج گیرنده است.

حوزه فعالیت باج افزارها

این که آیا باج افزارها تنها در محدوده کشور آمریکا فعالیت دارند یا محدوده فعالیت آنها بین المللی است یا خیر؟ در پاسخ باید گفت تبهکاران بین المللی فارغ از این که قربانی آنان در کدام کشور باشد، سعی دارند در کشورهای مختلف قربانی بگیرند، هر کشوری که افراد آن بتوانند پول بدهند. اما آنچه در هفته اخیر سبب نگرانی شد این که کاربران ایرانی هم بطور خاص هدف این بدافزارها قرار می گیرند، به این صورت که یک سری از تبهکاران گروهای جذابی مانند رویا 2020 را در یاهو راه اندازی کرده و ایمیل های ایرانی ها را به صورت انبوه به آن گروه ها Add کرده و بعد می گویند که این فایل زیب را دانلود و باز کنید و اگر چنین نماید اطلاعات کامپیوتر وی قفل گذاری می شود و مابقی ماجرا که مشخص است.

آنتی ویروس ها و باج افزارها

متأسفانه قاعده ای  که «غالباً قانون شکن حرفه ای یک قدم از قانون و مجری آن جلوتر است» در اینجا نیز صادق است. برای نسخه جدید باج افزار ساخته شده، تاکنون هیچ شرکت امنیتی نتوانست نسخه امنتی مقابله با آن را تهیه و ارائه دهند و ساخت آن هم مدتی زمان می برد و باج افزارها با علم به این امر، در فاصله زمانی فوق حداکثر استفاده را نموده و  قربانی بگیرند.

توصیه ما:

  • استفاده از نرم افزارهای امنینی مانند آنتی ویروس به همراه دیوار آتش و یا نسخه اینترنت سکیوریتی آنتی ویرس مورد نظر و نرم افزارهای آنتی اسپرم و …
  • بروز نگهداشتن نرم افزارهای امنیتی، زیرا صرف نصب نسخه های آنها کافی نبوده و قادر به شناسنایی ویرس ها و بدافزارهای جدید نیست.
  • نسبت به ارسال کننده فایل هایی که اطمینان ندارد هرگز آن ها را دانلود و اجراء نکنید.(1754 یکشنبه 13950115)

منبع: قضاوت آنلاین

امتیاز شما به مطلب

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=5766


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره علیرضا مرادی

وکیل دادگستری
قاضی اسبق دادگستری، وکیل پایه یک کانون وکلا و عضو تحریریه قضاوت‌آنلاین
بنا دارم به مصداق جمله معروف «ارزش دانش هر شخص به شمار خوانندگان آن است» تجربیات حقوقی و قضایی حاصل از 28 سال سابقه قضاوت، وکالت و مشاوره حقوقی در «موضوعات و دعاوی مدنی، تجاری، خانوادگی، حِسبی، ثبتی، ملکی، کارگری و کارفرمایی، صنفی، تعزیرات حکومتی و جزایی» را با بازدیدکنندگان به اشتراک گذارم.
دیگر نوشته‌های من | وب سایت شخصی
مشاوره حقوقی رایگان در انجمن
مشاوره حقوقی در وب سایت