نظریات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

موارد طلاق توافقی با درخواست و دادخواست (نظریه 1174)

تقاضای طلاق توافقی در مرکز مشاوره خانواده با درخواست و در دادگاه با دادخواست ولو با درج نام زوجین در ستون خواهان صورت می گیرد

سئوال:

1- در پرونده هایی که با خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش به صورت طلاق توافقی تقدیم می شود، اسامی زوجین به عنوان خواهان قید شده و ستون خوانده خالی می ماند. آیا طرح دادخواست به این نحو که خواهان و خوانده در یک نفر جمع می شود، صحیح است؟

2- …

نظریه مشورتی شماره 7/198/1174 مورخ 1398/8/25 اداره کل حقوقی قوه قضائیه

1- اولاً، در طلاق توافقی زوجین بر انجام طلاق توافق کرده اند و مراجعه ایشان به دادگاه خانواده صرفاً از باب مقرراتی است که قانونگذار پیش بینی کرده تا ایشان را از انجام طلاق منصرف نماید. احکام مقرر در ماده [مواد] 25 و 27 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 مبنی بر لزوم ارجاع به مرکز مشاوره خانواده و معافیت دادگاه از ارجاع به داوری مفهم همین معناست و همان گونه که در ذیل ماده 25 قانون یادشده تصریح شده است، در خصوص طلاق توافقی، تقاضایی با امضای زوجین تقدیم می گردد که می تواند از ابتدا در مرکز مشاوره خانواده مطرح شود و یا به دادگاه تقدیم گردد. بنابراین درج این تقاضا در فرم دادخواست به نحو مذکور در استعلام (ذکر زوجین به عنوان خواهان) با منع قانون مواجهه است.

ثانیاً، در طلاق توافقی که دادخواست به امضای زوجین می رسد و زوجه تمام یا بخشی از مهر را به زوج بذل می کند و زوج با اعلام توافق خود فی الواقع قبول بذل می نماید، مستنداً به ماده 1146 قانون مدنی، نوع طلاق «خلع» است که با عنایت به بند 3 ماده 1145 قانون مذکور این نوع طلاق، بائن می باشد.

اضافه می نماید که در طلاق خلع، اگر زوجه قبل از انقضای ایام عده به مهریه خود رجوع نماید، طلاق خلع، مبدل به طلاق رجعی می گردد.

2- …

سئوالات مرتبط با پست را در «انجمن عقد وکالت» مطرح نمایید

امتیاز شما به مطلب

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=68251


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره مدیر

لوگوی قضاوت آنلاین
تلاش اعضای هیأت تحریریه قضاوت آنلاین بر آن است تا وب سایتی برای آموزش حقوق کاربردی، پاسخگویی به پرسش‌های حقوقی در «انجمن‌های مشاوره حقوقی» و مطالب خواندنی دیگر فراهم‌ گردد.
مطالب بیشتر از من | وب سایت
مشاوره حقوقی رایگان در انجمن