پارک ممنوع

پارک خودرو در حیاط مشاعی ساختمان جرم تصرف عدوانی است (مشاوره قضایی 2)

مجازات قانونی پارک خودرو در حیاط مشاعی ساختمان برابر ماده 690 قانون مجازات اسلامی جرم تصرف عدوانی است

سئوال از آقای سجاد:

با سلام

بنده مالك واحدي (واحد شماره 4) 86 متري در طبقه دوم يك آپارتمان 9 واحدي هستم. مجتمع داراي سه پاركينگ با پلاك ثبتي مي باشد كه دو تا از پاركينگ ها مستقل بوده و ورودي مختص به خود از خيابان اصلي دارند و يكي از انها در سند واحد بنده واگذار شده و استفاده از دو پاركينگ ديگر از بنده سلب شده است.

پاركينگ دوم هم به صورت مشابه به واحد  (واحد 6)ديگري واگذار شده و پاركينگ سوم كه قسمت مسقف در همكف كنار واحد شماره 1 تعريف شده و راه ورود به حياط و ايستگاه پله را هم شامل مي شود و گنجايش 5 خودرو را دارد، به صورت مشاع به ساير واحدها (شايد تمامي 7 واحد باقي مانده) واگذار شده است. از 7 واحد باقي مانده، 5 واحد خودرو دارند كه چهار نفر در قسمت مسقف پارك مي كنند ( واحد 5 ادعا مي كند محوطه پاركينگ من بين ايستگاه پله و نرده حياط است و خودم مي توانم 2 خودرو پارك كنم) و يك خودرو در حياط. واحد 1 و 5 و 8 هر كدام دو خودرو دارند و واحد 1 و 8 خودرو دوم خود را در داخل حياط پارك مي كنند و واحد 5 هم خودرو دوم خود را در محوطه كه ادعا دارد، پارك مي كنند. بنده هم خودرو خود را در حياط پارك مي كنم كه ساكنين معترض شده و مي گويند شما حق پارك كردن خودرو در حياط را نداري. آيا ادعاي آنها قانوني مي باشد؟ در صورتي كه من از فضاي مشاعي مثل سه واحد ديگر استفاده مي كنم.

پاسخ ما:

مطابق قانون تملک آپارتمان ها مصوب ۱۶ اسفند ۱۳۴۳ با اصلاحات و با الحاقات بعدی‌ و آيين‌نامه اجرايي قانون تملك آپارتمانها مصوب ۸ ارديبهشت ماه ۱۳۴۷ هيأت وزيران با اصلاحات بعدي‌، جزئیات نقاط و مشخصات فضاهای اختصاصی، مشاعی و پارکینک هر یک از واحدها در صورتمجلس تفکیکی بطور مشخص ذکر می شود و اصولاً به هر واحد یک پارکینک اختصاص داده می شود.

از آنجایی که در سئوال شما اشاره ای به صورتمجلس تفکیکی نشده است، اظهارنظر دقیق مسیر نیست ولی علی‌اصول استفاده هریک از ساکنین از فضای مشاعی به عنوان فضای اختصاصی مانند این که در بخشی از حیاط، خودرو شخصی پارک نماید یا لوازم شخصی قراردهد به نحوی که این امر بدون اجازه حتی یکی از ساکنین ساختمان باشد، از مصادیق تصرف عدوانی در مشاعات محسوب گردیده که مطابق ماده 690 قانون تعزیرات و مجازات های بازدارنده مصوب ۱۳۷۵ با آخرین اصلاحات و الحاقات بعدی جرم وقابل تعقیب است.

3.5/5 = (16 امتیاز)

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=8941


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره مدیر

لوگوی قضاوت آنلاین
تلاش اعضای هیأت تحریریه قضاوت آنلاین بر آن است تا وب سایتی برای آموزش حقوق کاربردی، پاسخگویی به پرسش‌های حقوقی در «انجمن‌های مشاوره حقوقی» و مطالب خواندنی دیگر فراهم‌ گردد.
مطالب بیشتر از من | وب سایت
مشاوره حقوقی رایگان در انجمن

8 دیدگاهها

  1. آواتار حقوقی قضاوت آنلاین

    با سلام
    ممنون از مطالب در سایت که زحمت کشیده و تجربیات خود را در اختیار دیگران قرار می دهید.
    با تشکر محمد عباسی

  2. آواتار حقوقی قضاوت آنلاین

    با سلام
    آیا می توان در همین خصوص دادخواست حقوقی رفع مزاحمت داد و اجرت المثل ایامی که در حیاط پارک کرده‌اند را از آن‌ها گرفت؟

  3. آواتار حقوقی قضاوت آنلاین

    با عرض پوزش از اینکه مجدد سوال می پرسم….
    ما یکبار در ساختمان بعد مدتها درگیری و … توافق کردیم که در ساعاتی ماشین در حیاط پارک بشه و اگر رعایت نشه، توافق بهم میخوره.
    توافق رو یکی نوشت و بقیه امضا زدند که همسر بنده هم امضا زده، منتهی ملک به نام من است. من همیشه مخالف پارک در حیاط هستم، چون برای ما سر و صدا دارد و البته اونا هم ساعات را رعایت نکردند. حال قصد دارم که دادخواست رفع مزاحمت بدهم،
    آیا این توافق تاثیری در روند دادخواست حقوقی نخواهد داشت، چون اینطور که خوندم هر مالک می تونه از توافق خودش برگرده؟
    و سوال بعدی این که بهتر نیست قبل دادخواست حقوقی، یک دادخواست تامین دلیل بدهم؟
    بسیار بسیار سپاسگزارم از لطف تان

    • لوگوی قضاوت آنلاین

      با سلام
      پوزش نیاز نیست، زیرا هدف اولیه سایت رفع نیاز حقوقی کاربران و ارائه خدمات مشاوره ای است که اعضای سایت نیز در جهت نیل به همین هدف بخشی از زمان، تمام تجربیات علمی و عملی خود را برای آن صرف می کنند تا مبادا از این نیاز کاربران در محل های دیگر سوءاستفاده مالی شود.

      در پاسخ به سئوال شما، به نظر ما، هر چند شما مالک ملک می باشید ولی همسر شما با وکالت شفاهی شما اقدام به امضاء توافق نمود و سایر اعضاء نیز به علم به این موضوع به وی چنین اجازه ای دادند و خودشان حاضر به امضاء آن شدند.

      بنابراین، از آنجایی که مطابق ماده 674 قانون مدنی تعهدات وکیل، موکل را پایبند به اجرای تعهداتی می کند وی به نمایندگی از موکل انجام می دهد، مانند این که خود شما توافق را امضاء نموده باشید، متعهد به اجرای مفاد آن نیز خواهید بود مگر این که این توافق بنابه دلایلی قانونی فسخ یا با توافق دیگری اقاله نمایید.

      بنابراین آنچه شما خوانده اید با کلیت و اطلاقی که بیان نمودید «هر مالکی می تونه از توافق خودش برگرده» صحیح نیست و اگر چنین باشد دیگر نباید هیچ رابطه حقوقی دوام داشته باشید!

      البته اگر آنچه در توافق شما صورت می گرفت تنها در حدود اذن بود، شما می توانستید از این اذن هر وقت بخواهید برگردید، ولی شما عنوان نمودید که توافق صورت گرفت، توافق غیر از اذن ساده در استفاده از مشاعات است، زیرا توافق ایجاد حق می کند و ماهیت و آثار این دو اصطلاح حقوقی تفاوت زیادی با یکدیگر دارند.

      در هر حال، اگر فرد مزاحم در حدو قرارداد اقدام به پارک خودرود می کند ولی شما آن را مزاحمت می دانید، نمی توانید اقدامی علیه وی نمایید مگر بعد از فسخ یا اقاله قرارداد ولی اگر وی فراتر از قرارداد مبادرت به سوءاستفاده از آن می نماید، مثلاً علاوه بر پارک خودرو مبادرت به ایجاد صدای های ناهنجار از خودرو با گاز دادن های زیاد در ابتدای صیح که اکثریت ساکنین در خوابند یا اقدام به تعمیر خودرو در محل پارکینک می کند و به این طریق باعث ایجاد مزاحمت برای دیگر ساکنین می شود، دعوای شما قابلیت استماع دارد که تأمین دلیل از جمله راهکارهای بسیار مناسب در این خصوص است.

  4. آواتار حقوقی قضاوت آنلاین

    با سلام و عرض احترام
    ما در یک ساختمان 5 طبقه تک واحدی حدود 25 سال است زندگی میکنیم . حیاط مشاع میباشد . و در سند هیچ کدام از مالکان به عنوان پارکینگ ثبت نشده است .
    حدود 5 سال با توافق همسایگان خودروها را داخل خیاط پارک میکردیم اما یکی از همسایه ها به دلیل بد پارک کردن باعث مزاحمت میشد چندین و چندین بار به صورت شفاهی و کتبی اخطار داده شد که خودرو را درست پارک کند اما باز تکرار بد پارک کردن را داشت و البته حدود 20 سال هم راه پله بالا پشت بام را وسائل شخصی چیده بود تا جایی که باعث درگیری شد و بنده مجبور به شکایت به عنوان مزاحمت از طریق دفاتر قضایی انجام دادم. هم برای پارک بد خودرو در حیاط مشاع و هم برای استفاده از راه پله بالاپشت بام برای وسائل و درخواست کارشناس رسمی دادگستری برای تامین دلیل انجام دادم و تائید شد.
    اما از آنجاییکه متن شکایت را دفتر خدمات قضای تایپ کرده و ثبت کرده بود و عنوان شکایت خلع ید اعلام شده بود قاضی شکایت را رد کرده و دلیل آنرا به این شکل گفته که باید درخواست عدم تصرف و رفع مزاحمت اعلام میشده. حال برای پیگیری و رفع این مشگل بنده چگونه میتوانم پیگیر ادامه شکایت کنم؟ گویا امکان اعتراض به این شکایت وارد نمی شود.
    مورد بعدی آنکه بنده حدود 4 سال به عنوان حسابرس و مدیریت ساختمان را انجام میدادم و به صورت دوره ای مدیریت ساختمان را جابه جا میکردیم اما فقط به صورت شفاهی و نه به صورت صورت جلسه رسمی و امضا شده. حال که مدت زمان بنده به اتمام رسیده در جلسه ساختمان یکی از اعضا قبول کرد که به مدت 3 ماه امتحانی سیستم حسابرسی را به عهده بگیرد اما به صورت کتبی اعلام کرد که به صورت امتحانی به مدت 3 ماه حسابرسی و دفاتر را از بنده تحویل بگیرد. وظایف را هم از مشگلات ساختمان اعلام نمود اما یکی از موارد برای خط کشی حیاط برای پارک مجدد خودروها بوده که بنده مخالف هستم تمامی اعضاء امضاء کردند . اما من راضی نبودم و اعلام کردم دوباره صورتجلسه نوشته شود و امضاء شود که همسایه ها قبول نکردند و گفتند همان صورتجلسه نوشته شده را امضاء کنید. بنده با توجه به فشار همسایه ها مجبور به امضاء شدم و زیر امضا نوشتم که اینجانب مدیریت ساختمان را به ایشان از تاریخ فلان واگذار کردم.
    سوال اینجا است که آیا چون پارک خودرو در حیاط مشاع در برگه ذکر شده بود اما من مخالف پارک خودرو هستم، آیا با این امضاء که نوشتم مدیریت واگذار شد، مساله پارکینگ را هم تائید کرده ام یا طبق نوشته ام فقط مدیریت را واگذار کردم مطرح است و میتوانم مخالفت خودم را برای پارک خودرو ادامه دهم؟
    با توجه به این که در این جلسه بنده در عمل انجام شده قرار گرفتم و همسایه ها با حالت صحبت کردن های مکرر و سرو صدا کردن حواس بنده را که می خواستم نوشته ایشان را مبنی بر راه اندازی دوباره پارکینگ بود را خط بزنم پرت کردند و برگه را از من گرفتند
    لطفا راهنمایی فرمایید بنده چگونه می توانم به شکایت و مخالفت خود برای پارک خودرو ادامه دهم که نتیجه بخش باشد.
    با تشکر و احترام