فرمانده انتظامی تهران بزرگ از آغاز به کار پلیس اطفال و نوجوانان برای نخستینبار در کشور خبر داد.
آشنایی با امور اطفال و نوجوانان بزهکار و بزه دیده
سردار حسین ساجدینیا، با بیان اینکه بحث راهاندازی پلیس تخصصی در رابطه با کودکان و نوجوانان از مدت ها قبل در فرماندهی انتظامی تهران بزرگ مطرح شده بود، اظهار کرد: براین اساس تحقیقات و کارهای کارشناسی مفصلی انجام شد.
وی در ادامه افزود: همزمان با تصویب و ابلاغ قانون جدید آیین دادرسی کیفری و به استناد ماده۳۱ این قانون(*)، خوشبختانه زمینه راهاندازی این پلیس تخصصی مهیا شد که روز گذشته [7 دی ماه 1394] شاهد آغاز به کار آن بودیم. فرمانده انتظامی تهران بزرگ با اشاره به آموزشهای صورت گرفته و احراز مهارتهای ویژه کارکنان این پلیس بیان کرد: نیروهای به کارگرفته شده از کارشناسان ارشد زن و مرد متخصص در علوم اجتماعی، روانشناسی و نیز مشاوره هستند که به امور اطفال و نوجوانان بزهکار و بزه دیده رسیدگی میکنند.
تفکیک جرایم کودکان و نوجوانان از بزرگسالان
سردار ساجدینیا رسیدگی به آسیبهای کودکان و نوجوانان همچنین پیشگیری از وقوع جرایم در این سن و تفکیک جرایم کودکان و نوجوانان از بزرگسالان را یکی از اهداف این پلیس برشمرد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: توجه داشته باشید؛ از آنجا که شالوده شخصیت کودکان و نوجوانان در این دوره از زندگی به صورت کامل شکل نگرفته است، برخی از رفتارهای اطرافیان به عبارتی سوء استفاده از آنها در این سن ممکن است باعث بروز جرایم در دوره بزرگسالیشان شود. براین اساس و با توجه به اینکه چنین شرایطی در زندگی نتایج نامطلوبی را در آینده برای فرد به همراه خواهد داشت، پلیس پایتخت با این اقدام سعی در جلوگیری از بروز آسیبهای اجتماعی برای چنین افرادی دارد که خود نوعی بزه دیده محسوب می شوند.
رییس پلیس پایتخت با بیان این مطلب که در این زمینه از پلیسهای زن که برخورد عاطفیتری با کودکان و نوجوانان دارند، استفاده میشود، تصریح کرد: این موضوع باعث خواهد شد تا کودکان و نوجوانان از حمایت قانونی بیشتری در برابر خطرات برخوردار شوند.
سردار حسین ساجدینیا با اشاره به آمار حداقلی جرایم صورت گرفته توسط کودکان و نوجوان در شهر تهران خاطر نشان کرد: تمامی کارکنان این پلیس تخصصی ضابط قضایی هستند. وی در پایان تاکید کرد: این دسته از ضابطان قضایی در کلانتریها و پلیسهای تخصصی پایتخت فعالیت خود را در زمینه رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان دنبال کرده و در این زمینه اقدامات لازم را انجام خواهند داد.
زیرنویس:
*) ماده 31 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۴ کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با اصلاحات و الحاقات مصوب 24/3/1394:
به منظور حسن اجرای وظایف ضابطان در مورد اطفال و نوجوانان، پلیس ویژه اطفال و نوجوانان در نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران تشکیل میشود. وظایف و حدود اختیارات آن به موجب لایح های است که توسط رئیس قوه قضائیه تهیه می شود.
منبع: روزنامه حمایت، شماره 3538، مورخ 10 دی 1394