برچسب ها: اقامه دعوی علیه متوفی, شکایت از فوت شده, شکایت از متوفی, شکایت از مرده, شکایت از وراث متوفی, شکایت عع, شکایت کیفری علیه متوفی, شکایت کیفری فروش مال, طرح دعوی علیه فوت شده, طرح دعوی علیه میت, فوت متهم قبل از شکایت کیفری, مسئولیت ورثه
- این موضوع 3 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در 16:31در2020/07/19 بدست علیرضا مرادی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
2020/07/16 در 17:33 #72753
با سلام
ببخشید آیا می شود از فردی که در قید حیات نیست، شکایت فروش مال غیر کرد؟
همچنین، این فرد قبل از فوتش، تمامی اموالش رو به نام فرزندانش زده بود و ماترکی براش نمونده که بخواد به ارث برسه، چون قبلش همه رو به نام زده.
آیا الان میشه از وراثش مالی گرفت؟
با تشکر
-
2020/07/17 در 19:32 #72815
با درود
هر چند عبارت «فروش مال غیر» در متن سئوال از این جهت که مشخص نیست آیا متوفی مال غیر را به شما فروخته یا مال شما را به شخص غیر فروخته است، دارای ابهام است، معالوصف، ضوابط طرح دعوای کیفری و حقوقی علیه میت در دو فراز بیان می شود:
الف- طرح شکایت کیفری
با توجه به آنچه در بند 3 پاسخ به تاپیک « حکم طرح دعوا علیه شخص متوفی» بیان شد، در صورتی که متهم به ارتکاب جرم قبل از طرح شکایت شاکی فوت شود، شکایت نباید علیه متوفی طرح شود. در صورت مبادرت به چنین امری، مقام قضایی دادسرا اعم از بازپرس یا دادیار و نیز دادرس در دادگاه بخش، مکلف است با استناد به بند «الف» ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری، به علت فوت متهم مبادرت به صدور قرار موفوقی تعقیب متوفی نماید والا مرتکب تخلف انتظامی خواهدشد.
ب- طرح دعوای حقوقی
نظر به مستنداتی که در بند 3 پاسخ تاپیک « حکم طرح دعوا علیه شخص متوفی» ذکر گردید، هر نوع دعوای حقوقی بر میت باید علیه ورثه/وراث متوفی اقامه شود. به صراحت قسمت اخیر ماده 232 قانون امور حسبی طرح چنین دعوایی مستلزم آن نیست که الزاماً ترکه ای موجود یا در ید قائم مقام متوفی باشد.
بنابه مراتب، شما می توانید بر حسب یکی از صور انتقال مال غیر، اقدام به طرح دعوای ابطال سند انتقال، دعوای مطالبه ثمن پرداختی و کاهش ارزش آن با لحاظ رأی وحدت رویه شماره ۷۳۳ مورخ ۱۳۹۳/۷/۱۵هیأت عمومی دیوان عالی کشور و دعوای مطالبه ضرر و زیان ناشی جرم را علیه ورثه/ وراث متوفی نمایید.
صدور حکم نسبت به هر یک از دعاوی فوق بستگی تام به اثبات وقوع جرم ارتکابی شخص متهم فوت شده در دادگاه دارد.
بدیهی است، در صورتی که ترکه در ید افراد فوق نباشد و یا ترکه ای وجود نداشته باشد، این اشخاص مسئولیتی در پرداخت دیون متوفی ندارند.
-
2020/07/19 در 00:02 #72870
سلام مجدد
مال غیر را به بنده فروخته
این فردِ فوت شده، 10 سال پیش تمامی اموالش رو به نام فرزندانش زده و دیگه “هیچ” مالی براش نمونده که بخواد بعد از مرگش به فرزندانش برسه.
من کامل متوجه فرمایشات شما نشدم، یعنی الان چون چیزی براش نمونده که به فرزندانش برسه ما حتی در صورت شکایت حقوقی هم به جایی نخواهیم رسید ؟
با تشکر
-
2020/07/19 در 16:31 #73007
با درود
به موجب ماده 226 قانون امور حسبی، مسئولیت ورثه در پرداخت دیون متوفی محدود به سهم آنان در ترکه است و خارج از ترکه مسئولیتی قانونی ندارد، هرچند در عمل، برخی از آنان بنابه ملاحظات اخلاقی و مذهبی مبادرت پرداخت می نمایند.
بنابراین، در صورت طرح دعوای علیه ورثه و صدور حکم محکومیت آنان و اثبات این امر از سوی آنان که متوفی فاقد ترکه بوده است، قانوناً این افراد مسئولیتی در پرداخت بدهی متوفی به شما ندارند.
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.