برچسب ها: اجرای مجدد حکم خلع ید, اعتبار حکم خلع ید, تصرف عدوانی در ملک مشاعی, تصرف غیرمجاز در ملک مشاع, خلع ید ملک مشاعی, ماده 146 قانون اجرای احکام مدنی, ماده 147 قانون اجرای احکام مدنی, ماده 43 قانون اجرای احکام مدنی, ماده 44 قانون اجرای احکام مدنی, ماده 576 قانون مدنی, ماده 583 قانون مدنی
- این موضوع 3 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در 19:38در2020/01/20 بدست کیانوش جاودانی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
2020/01/14 در 10:25 #53318
پدر ما یک ساختمان شامل دو آپارتمان روی زمینی که داشت ساخت. بعد از فوت ایشان، بنده و خواهرم برای حدود سی سال در هر یک از آپارتمان ها زندگی می کردیم. این ساختمان تفکیک نشده بود و سند آن مال زمین بود.
بنده با این ادعا که سهم ارثیه خواهر نصف برادر است اما ایشان در سهم برابر با من نشسته، تقاضای خلع ید آپارتمان تحت تصرف خواهر را دادم.
قاضی در جلسه دادگاه به خواهرم گفت شما هم برو تقاضای خلع ید برادرت را بده اما ایشان این کار را نکرد.
دادگاه بدوی رای داد هرچند در این موارد طبق ماده 43 قانون اجرای احکام باید از کل ملک خلع ید شود اما چون خلع ید از کل ملک بیش از خواسته خواهان است و خوانده هم مخالفتی برای ادامه تصرفات خواهان ندارد، فقط از قسمت تحت تصرف خوانده خلع ید صادر می شود.
خواهر بنده بعد از صدور حکم دچار حمله روحی شد و بنده هم گفتم که من حکم را اجرا نمی کنم اما در اثر تشویش و عصبانیت ایشان، سهم خودش را بدون اطلاع به یک فرد شرخر فروخته و در حال تخلیه است و فرد شرخر هم از وجود حکم خلع ید اطلاعی نداشته و به سرعت سند مشاعی زمین را به خودش انتقال داده است.
حالا می خواهم بدانم، با وصف این ماجرا آیا حکم خلع ید که در مورد مالک مشاعی قبلی صادر شده، قابلیت اجرا در مورد مالک مشاعی جدید را دارد یا خیر؟ یعنی من باید دوباره تقاضای خلع ید به نام مالک جدید بدهم؟
-
2020/01/17 در 14:49 #53359
با سلام
با توجه به این که هر حکم محکومیتی تنها علیه محکوم علیه همان حکم قابلیت اجرایی دارد، در صورت تصرف خریدار جدید بیش از میزان مالکیت خود در ملک مشاعی، باید علیه وی اقدام به طرح دعوای خلع ید نمایید و حکم محکومیت خواهر شما علیه ایشان قابل اجراء نمی باشد.
مضافاً این که، حکم به خلع ید علیه خواهر شما به جهت تصرف وی در بیش از میزان سهم الارث ملکی او در آپارتمان مشاعی صورت گرفت، در حالی که برابر توضیحات شما در سئوال، ظاهر آن است که خواهرتان همان میزان مالکیت خود را به خریدار جدید منتقل کرده است و به این ترتیب وی تصرف غیرمجاز در ملک مشاعی ندارد.
-
2020/01/18 در 19:15 #53365
سلام، عذر می خوام
با توجه به اینکه خواهر من قبل از اجرای حکم سهمش را فروخته است، قاضی اجرا می گوید «هر چند متصرف جدید صاحب سند مشاعی است اما موقع اجرا، به مالک جدید خواهد گفت که طبق ماده 44 اجرای احکام شما باید دستور توقف حکم تحت عنوان ثالث را بگیرید وگرنه حکم را اجرا می کنیم» آیا این تفسیر صحیح است یا ممکن است مالک جدید ایراد قانونی بگیرد؟ضمنا دادگاه بدوی تصرفات خواهر من بیش از سهمش را ثابت نکرد، دادگاه بدوی دعوی من را رد کرد و گفت چون سند مال زمین است و مربوط به مورد تصرف خوانده نیست و … نمی تواند خلع ید از قسمت مشخص ملک را صادر کند و دعوی بدوی رد شد.
دادگاه تجدیدنظر گفت چون شرکا در ملک مشاع توافق ندارند، ماده 43 قانون اجرای احکام مدنی قابلیت اجرا دارد و همه یعنی هم خواهان و هم خوانده کل ملک را تخلیه کنند اما رای صادر نکرد و پرونده را مجددا برای بررسی به دادگاه بدوی فرستاد که دادگاه بدوی هم مجددا نظر داد چون خواهان تقاضای خلع ید از همه ملک را نکرده، فقط خلع ید خوانده از کل مجموعه را صادر می کند و خوانده هم می تواند با طرح دادخواست خلع ید خواهان از کل ملک را تقاضا کند.
حالا نوبت اجرای خلع ید خوانده رسیده که ایشان ملک را قبل از اجرا فروخته و رفته است و مالک جدید عینا آمده در محل تصرف ایشان و سند مشاعی هم در دست دارد.
ممنون میشم اساتید محترم نظرات حقوقی خودشان را له یا علیه نظر قاضی اجرا عنوان کنند.
-
2020/01/20 در 19:38 #53378
با سلام
به نظر می رسد که مواد 146 و 147 قانون اجرای احکام مدنی که مد نظر قاضی اجرای احکام مدنی بوده، ناظر به «مال منقول يا غير منقول يا وجه نقد توقيف شده» باشد که از موضوع سئوال شما خارج است.
تصرفات عدوانی شریک در مال مشاعی اعم از این است که بیش از سهم مشاعی خود تصرف کرده باشد یا بدون اجازه شریک یا شرکای دیگر اقدام به تصرف در آن مال نماید.
با توجه به ماده 576 قانون مدنی و قسمت اخیر ماده 43 قانون اجرای احکام مدنی، نحوه تصرف و اداره مال مشاع تابع توافق شرکاء است مانند این که چند نفر به شركت منزلي را بخرند و توافق كنند كه در هر فصل سال يك نفر از آنها از آن استفاده نمايند.
با لحاظ این که تصرف در حقوق به دو نوع مادی و معنوی تقسیم می شود، با توجه به ماده 583 قانون مدنی هر شریک می تواند نسبت به فروش سهم الارث خود بدون نیاز به اجازه سایر شرکاء اقدام نماید که این نوع تصرف معنوی است ولی تصرف فیزیکی در مال و یا به تصرف دادن آن مال به خریدار تصرف مادی است که نیازمند اذن سایر شرکاء است که چرا در مال حال اشاعه برقرار است و هر شریک در ذره ذره کل مال مالک می باشد.
بنابراین، نظر دادگاه تجدیدنظر در اداره مال مشاع به شرح پیش گفته صحیح می باشد ولی اعلام نظر نسبت به کیفیت رسیدگی دادگاه های بدوی و تجدیدنظر و احکام صادره اعم از محکومیت خواهر شما و رد دعوای شما نیازمند ملاحظه احکام صادره و ترجیحاً مطالعه پرونده های امر است.
ضمناً متذکر می گردد که برای اخذ مشاوره بهتر آن بود اطلاعات سئوال دوم را در همان سئوال اول درج می نمودید تا اقدام به پاسخگویی شود.
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.