زمان طرح دعوای اعتراض شخص ثالث

نمایش 1 پاسخ رشته ها
  • نویسنده
      آواتار حقوقی قضاوت آنلاینmostofi
      • مشارکت‌کننده

سلام

سوال بنده این است که آیا ثبت دادخواست اعتراض ثالث به مجرد اطلاع از صدور حکمی که معترض آن هستیم، ممکن است یا موضوع اجرای حکم حتما باید توسط اجرای احکام به اطلاع برسد و ثبت دادخواست اعتراض باید بعد از مراجعه اجرای احکام باشد یا صرف اطلاع دادن توسط طرفین حکم کافی است؟

من سهم مشاعی مجموعه دو آپارتمان تفکیک نشده که مالکین آن دو تا برادر هستند را خریدم و تنها آپارتمان خالی که فروشنده سابقه تصرف در آن داشت را هم اشغال کردم. آپارتمان‌ها سند تفکیکی ندارند یعنی معلوم نیست کی باید کجا باشد.

حالا معلوم شده بعد از فروش به بنده یعنی بعد از تنظیم صلح نامه (به دلیل اینکه فروشنده نمی خواست حق شفعه ایجاد کند با صلح فروخت اما عیناً مبایعه نامه است) و قبل از تنظیم سند رسمی، دیگر برادر که این دو برادر قبلا هم با هم سابقه دعوا دارند، تقاضای خلع ید اینجانب را داده و اظهار کرده، آپارتمانی که ساکنم دو برابر سهم است و در آپارتمان اشتباه ساکنم، این در حالی است که هیچ آپارتمان خالی هم وجود نداره و آپارتمان‌ها سند ندارند.

دادگاه حکم داده که هر چند آپارتمان‌ها هویت ثبتی ندارند اما هر آپارتمان بین دو نفر مشترک است و هر شریک می تواند خلع ید کل ملک را بخواهد اما چون خلع ید فقط یک آپارتمان تقاضا شده و آن آپارتمان در تصرف کامل یک شریک است، حکم به خلع ید کامل از پلاک ثبتی صادر کرده و محکوم علیه را هم در صورت تمایل ارشاد به ثبت دادخواست خلع ید از بقیه آپارتمانها کرده است.

محکوم علیه اظهار می کند که حکم غلط است و اگر قرار بر خلع ید کامل بود، باید همه مالکین از کل ملک تخلیه می کردند اما خب بهرحال حکم الان این است درست و غلط بماند زیرا سوال من صحت یا عدم صحت حکم نیست.

فروشنده به من که محکوم علیه است، کپی حکم را چند روز بعد از صدور آن به من داده و من فکر می کنم هر چند معلوم نیست خلع ید از کدام آپارتمان است اما دیر یا زود مامور اجرا بنده را بعنوان خریدار سهم محکوم علیه، خلع ید خواهد کرد.

حالا می خواهم بدانم آیا می توانم همین الان دادخواست اعتراض ثالث ثبت کنم یا باید صبر کنم مامور اجرا حکم را به من بدهد؟

وکیل دادگستریعلیرضا مرادی
        • مدیر انجمن

با درود

در صورت وجود شرایط مقرر در ماده 417 قانون آیین دادرسی مدنی، مهلت اقامه دعوای اعتراض شخص ثالث با لحاظ احکام مواد 422 و 424 این قانون در هر یک از سه زمان «قبل از اجرای حکم، حین اجرای حکم و بعد اجرای حکم» می باشد.

طرح دعوای اعتراض شخص ثالث بعد از اجرای حکم تنها در صورتی امکان دارد که حقوق منشاء اعتراض ساقط نشده باشد.

ضمناً اعتراض بعد از اجرای حکم در اعتراض شخص ثالث موضوع ماده 417 قانون پیش گفته را که متفاوت از اعتراض ثالث اجرایی موضوع مواد 146 و 147 قانون اجرای احکام مدنی در همین زمان صورت می گیرد، اشتباه نمود..

نمایش 1 پاسخ رشته ها
      • برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.