برچسب ها: اعمال غیرقابل مجازات, اعمال منافی عفت غیر از زنا, جرم نبودن عمل انتسابی, رابطه نامشروع با نامحرم, رابطه نامشروع غیر از زنا, روابط نامشروع دون زنا, عمل منافی عفت دون زنا, فقدان عنصر قانون, ماده 637 قانون مجازات اسلامی تعزیرات
- این موضوع 3 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در 21:05در2019/09/26 بدست علیرضا مرادی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
2019/08/21 در 10:14 #44968
آیا با توجه به حرمت شرعی مصافحه زن و مرد در اسلام و با عنایت به ماده 637 قانون مجازات اسلامی تعزیرات ، دست دادن زن و مرد با یکدیگر از مصادیق رابط نامشروع دون زنا یا اعمال منافی عفت غیر از زنا محسوب و قابل مجازات است؟
-
2019/08/21 در 10:16 #44969
مصافحه زن و مرد با یکدیگر جرم و قابل مجازات نیست
مُصافَحَه در:
لغت به معنای «به هم دست دادن، دست دادن در هنگام ملاقات، دست يکديگر را گرفتن براي اظهار دوستي» است.
شرع اسلام، از رسول خدا نقل شد که فرموند: با زنان [نامحرم] دست نمی دهم.
در حدیث نبوی دیگر نقل شد: «اگر زنی بخواهد با مرد نامحرم دست بدهد [که نباید دست دهد] و ناچار باشد، یا بخواهد با او «بیعت» کند، از پشت لباس [با وجود حایل و پوشش دست با دستکش] مانعی ندارد.
قوانین جزایی جرم نیست.
اقدام به مصاحبه کردن و با یکدیگر دست دادن بدون قصد سوء و لذت جنسی بلکه به عنوان یک عرف اجتماعی و رسم ادب با یکدیگر دست دادن جرم و قابل مجازات نیست.
در پرونده ای که یکی از خانم های وکیل دادگستری برای بررسی تجدیدنظرخواهی رأی صادره جهت ملاقات با موکل مرد به زندان رفته بود، در هنگام سلام و احوالپرسی با وی دست داد.
مأمورین زندان مراتب را صورتجلسه نموده و به اتهام رابطه نامشروع دون زنا و عمل منافی عفت «دست دادن با یکدیگر» پرونده تشکیل دادند.
دادگاه کیفری دو در دادنامه مورخ 1394/7/27 به موضوع رسیدگی کرده و چنین رأی داد:
«… عمل ارتکابی متهمان را نمی تواند عنوان مجرمانه رابطه نامشروع و یا عمل منافی عفت داشته باشد زیرا در عناوین ذکرشده در ماده 637 قانون مجازات اسلامی تعزیرات قصد التذاذ جنسی نهفته است که در ما نحن فیه منتفی است.
هرچند عمل ارتکابی متهمان از نظر فقهی حرام مسلم است لکن وفق ماده 18 قانون مجازات اسلامی ، تعزیر وقتی در ارتکاب محرمات شرعی اعمال می گردد که قانون آن را جرم انگاری کرده باشد و این مقرره قانونی با اصل قانونی بودن جرایم و مجازت ها منطبق است و ماده 2 قانون یادشده نیز بر این اصل تأکید دارد.
لذا صرف نظر از حرام بودن عمل ارتکابی متهمان – که متأسفانه در بین برخی از افراد جامعه رواج داشته – با توجه به ماده 4 قانون آیین دادرسی کیفری و اصل 37 قانون اساسی متهمان را از اتهام تبرئه می نماید.
-
2019/09/26 در 00:38 #47488
درود جناب آقای مرادی عزیز
ضمن عرض ارادت و آرزوی توفیق
لطفاً چنانچه صلاح میدانید لفظ “التذاذ” را در متن فوق اصلاح بفرمایید.
-
2019/09/26 در 21:05 #47501
جناب آقای داودیان
با درود و تشکر از تذکر شما
واژه اعلامی اصلاح گردید.
مانا باشید.
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.