مقامات قبول کننده درخواست اعمال ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری

  • این موضوع 3 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در 21:11در2019/08/28 بدست لوگوی قضاوت آنلاینمدیر به‌روزرسانی شده است.
نمایش 3 پاسخ رشته ها
  • نویسنده
    نوشته‌ها
    • #45409
      آواتار حقوقی قضاوت آنلاینmaryam606
      • مشارکت‌کننده

        سلام و ادب و احترام
        قاضی دادگاه تجدیدنظر رای قطعی کیفری را بدون توجه به مستندات پرونده و اظهارات و واقعیات پرونده، موضوع پرونده کیفری را طور دیگری تلقی و رای برخلاف مستندات صادر نموده است.

        حال اینجانب می خواهم براساس ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری به منظور ابطال رای توسط رییس قوه قضاییه اقدام نمایم اما متاسفانه رییس کل دادگستری استان ب. به هیچ عنوان اعتقادی به ماده مذکور نداشته و از هیچ فردی در کل استان چنین ماده ای را نمی پذیرد.

        حال به نظر شما در چنین شرایطی از چه طریقی می توانیم اقدام نماییم؟

        لطفاً راهنمایی بفرمایید!

      • #45445
        لوگوی قضاوت آنلاینمدیر
        • مدیرکل انجمن

          با سلام

          با توجه به این که، در سئوال به استدلال رئیس کل دادگستری استان اشاره ای نشده است، نمی توان نسبت به ارزیابی آن با قانون اقدام و اعلام نظر نمود.

          مقام ذکرشده تنها یکی از مقامات قانونی در پذیرش تقاضای اعاده دادرسی فوق العاده یا خاص است ولی با توجه به صدر ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری و تبصره یک آن، شما می توانید تقاضای خود را به دیگر مقامات از جمله رئیس قوه قضاییه، رئیس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور تقدیم کنید.

        • #45455
          آواتار حقوقی قضاوت آنلاینmaryam606
          • مشارکت‌کننده

            سلام و تشکر از پاسخگویتون
            استدلال رییس کل دادگستری استان ب. آقای ج. این است که، هر رایی که صادر شده، صحیح می باشد و هیچ گونه دلیلی برای اعتراض مجدد لازم نیست.

            در واقع چنین روشی یعنی عدم پذیرش ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری از زمان آغاز ریاست ایشان تاکنون وجود داشته و دارد.

            حال با توجه به راهنمایی های مدبرانه حضرتعالی در مورد اقدام اعاده دادرسی فوق العاده بجز ریاست کل دادگستری استان، بنده چطور می توانم در مورد پذیرش تنظیم دادخواست ماده فوق از طرف حضرتعالی اقدام نمایم؟

            لطفاً اینجانب را راهنمایی بفرمایید.

          • #45465
            لوگوی قضاوت آنلاینمدیر
            • مدیرکل انجمن

              با سلام

              مسلماً اگر صرفاً دلیل ایشان همان استدلال بیان شده در پاسخ شما باشد، صحیح نیست، چرا که، با توجه به حجم زیاد پرونده های موجود در مراجع قضایی، افزایش ورودی هر سال نسبت به سال قبل، آمارگرایی در قوه قضاییه که از یک طرف فرصت مطالعه علمی را از قضات سلب و از طرف دیگر مجال رسیدگی لازم به پرونده ها را به آن ها نمی دهد و در غالب موارد موجب کاهش دقت نظر آنان در تصمیمات متخذه می شود، تماماً از جمله آفات های اصلی نزول کیفی آراء قضایی محسوب که وقوع اشتباه در تصمیمات قضایی در چنین اتمسفری، اجتناب ناپذیر است. سخنان اخیر رئیس قوه قضاییه در چرایی وجود اختلاف شدید دیدگاه قضایی در آرای مراجع بدوی و تجدیدنظر به گونه ای تأکید بر وجود همین امر است.

              علاوه بر نکته مزبور، جهت اعاده دادرسی موضوع ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری نه به علت «خلاف قانونی بودن رأی»، بلکه به لحاظ «خلاف شرع بَیِّن بودن آن» است که در ماده 482 این قانون با بیان «مسلمات فقه» بدان تصریح شده است.

              مسلمات فقه و شرع در جرائم رایانه ای وکلاهبرداری اینترنتی

              اگر امتناع ذکرشده بدون جهت قانونی باشد، استنکاف از احقاق حق محسوب و با توجه به بند 5 ماده 16 قانون نظارت بر رفتار قضایت قابل  تعقیب انتظامی در دادسرای انتظامی قضات و به موجب ماده 597 قانون مجازات اسلامی تعزیرات قابل تعقیب قضایی در دادسرای کارکنان دولت است.

              برای تنظیم درخواست اعاده دادرسی فوق العاده با آقای علیرضا مرادی – قاضی سابق دادگستری و وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری مرکز از طریق شماره 6004-675-0939 تماس حاصل نمایید.

          نمایش 3 پاسخ رشته ها
          • برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.