آیا مطالبه دیه صدمات و جراحات مشمول مرور زمان می شود؟

نمایش 3 پاسخ رشته ها
  • نویسنده
      آواتار حقوقی قضاوت آنلاینjamal
      • مشارکت‌کننده

با عرض سلام
        اول از هر چیز تشکر می کنم بابت جواب های کامل شما
        بند در تاریخ ۱۳۸۷ به عبارتی ۱۱ سال پیش در کارگاهی به عنوان کارگر مشغول به کار بودم که در حین انجام کار دست راستم زیر دستگاه پرس قرار گرفت و جراpت بسیار شدیدی دید….
        به دلیل بیمه نبودن و ترساندن کارفرما نتوانستم در آن زمان شکایت و دیه دریافت کنم …
        آیا بعد از گذشت زمان ذکر شده و در نظر داشتن شواهد و مدارک پزشکی و همچنین شاهدان این اتفاق که حاضر به شهادت دادن هستند، امکان شکایت و طرح دعوی می باشد …
        با تشکر فراوان

وکیل دادگستریعلیرضا مرادی
        • مدیر انجمن

با درود

نظر به این که جرم «عدم رعایت نظامات دولتی مربوط به محیط کار» از جرایمی است که دارای دو جنبه عمومی و خصوصی بوده که مجازات جنبه عمومی آن از نوع «تعزیری» است که در صورت گذشت مدت زمان معین قانونی، مشمول مرور زمان می شود ولی جنیه خصوصی آن جزء «دیات» بوده و تا زمانی که از سوی مصدوم مورد مطالبه قرار نگیرد، امکان درخواست در هر زمان وجود دارد و در نتیجه مشمول مرور زمان نمی شود.

بنابه مراتب، شما می توانید با دلایل اشاره شده در سئوال نسبت به طرح شکایت با عنوان «عدم رعایت نظامات دولتی ناظر به کارگاه» علیه کارفرمای خود در دادسرای عمومی محل استقرار کارگاه شکایت نمایید.

شعبه تحقیق دادیار و یا بازپرسی دادسرا بعد از انجام تحقیقات، نسبت به جنبه عمومی اتهام کارفرما به لحاظ شمول مرور زمان با استناد به ماده ۱۰۵ قانون مجازات اسلامی و بند ث ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری قرار موقوفقی تعقیب صادر خواهدشد اما نسبت به مطالبه دیه، قاضی دادسرا مکلف است پرونده را در اجرای تبصره ۱ (۱۳۹۴/۳/۲۴) ماده ۸۵ قانون اخیر به دادگاه کیفری دو ارسال نماید تا در این خصوص اتخاذ تصمیم نماید.

برای اطلاعات بیشت‌تر می توانید به پاسخ های مورخ 1397/7/29 و 1397/8/1 اینجانب به سوالات آقای علی مراجعه کنید.

آواتار حقوقی قضاوت آنلاینjamal
          • مشارکت‌کننده

با سلام

واقعاً از شما جناب آقای علیرضا مرادی به خاطر پاسخ روشن‌تان نهایت تشکر و قدردانی را دارم.

وکیل دادگستریعلیرضا مرادی
            • مدیر انجمن

با درود و سپاس از قدرشناسی شما

نمایش 3 پاسخ رشته ها
          • برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.