ابلاغ قرار معاینه محل به طرفین پرونده

نمایش 3 پاسخ رشته ها
  • نویسنده
    نوشته‌ها
    • #66349
      آواتار حقوقی قضاوت آنلاینalinikzad
      • مشارکت‌کننده

        سلام

        در پرونده ای دادگاه قرار معاینه محلی صادر کرده اما نه این قرار در خلاصه پرونده سامانه ثنا درج شده و نه به خوانده ابلاغ شده است.

        در تجدیدنظر به این موضوع که معلوم نیست این قرار در کجا و چگونه انجام شده، اعتراض کردم اما تجدیدنظر رای بدوی را تایید کرد.

        ماده 248 قانون آئین دادرسی مدنی می گوید “دادگاه می تواند راسا یا به درخواست هریک از اصحاب دعوا قرار معاینه محل را صادر نماید. موضوع قرار و وقت اجرای آن باید به طرفین ابلاغ شود”

        می خواستم ببینم قوانین آئین دادرسی آیا حتما باید اجرا شود یا اجرای آن با قاضی است و حالت استنباطی دارد؟

      • #66412
        ترازوی عدالتکیانوش جاودانی
        • مدیر انجمن

          با سلام

          مقررات آیین دادرسی مدنی از قواعد آمره محسوب که اجرای آن بر قاضی و طرفین الزامی است به نحوی که عدم رعایت آن از موارد نقض حکم در دادگاه تجدیدنظر است.

          به موجب ماده 248 قانون آیین دادرسی مدنی در صورت صدور قرار معاینه محل دادگاه باید موضوع قرار (صدور قرار همراه با مشخصات محل) و وقت اجرای آن را به طرفین پرونده ابلاغ نماید، هر چند عدم حضور آنان به تصریح ماده 254 قانون فوق، مانع اجرای قرار نیست.

          از طرفی، تهیه وسیله اجرای قرار به تأکید ماده 256 قانون آیین دادرسی مدنی بر حسب مورد بر عهده خواهان یا خوانده دعوی قرار دارد که لازمه آن، ابلاغ قرار و زمان اجرای آن است.

          مع الوصف، هر چند در متن سئوال به محل ثبت قرار معاینه محل از سوی دادگاه اشاره ای نشده، لکن در فرض صحت صدور، به نظر می رسد قاضی شعبه بدوی پس از صدور ، از اجرای آن منصرف گردید و به این جهت به طرفین ابلاغ ننموده است، گرچه در این صورت نیز، مکلف بود از قرار صادره طی صورتجلسه ای عدول می نمود.

          بنابراین، عدم توجه دادگاه تجدیدنظر به ایراد شما در این خصوص را باید از دیدگاه فوق مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید.

        • #66506
          آواتار حقوقی قضاوت آنلاینalinikzad
          • مشارکت‌کننده

            با سلام

            می خواستم کمتر وقت بگیرم توضیحاتم خلاصه بود.

            حکمی که در دادگاه صادر شده بر مبنای گزارش معاینه محلی است که چون به اطلاع من نرسیده، اصلا نمی دانم چطور انجام شده است.

            خواسته خواهان برداشتن دوربین مدار بسته اینجانب بعلت خراب کردن نما بوده اما حکم کاملا غلط بر برداشتن لوله گاز و آب اینجانب که از نما عبور می کند داده شده و در مورد دوربین سکوت کرده که اصلا خواسته این نبوده است.

            جریان لوله‌ها هم اینست که چون ساختمان هنوز انشعاب آب تفکیکی ندارد، آب همه واحدهای در حال استفاده موقت از روی نما رد شده که قاضی فقط حکم به برداشتن لوله من داده یعنی خواسته برداشتن دوربین بوده اما حکم قطع لوله آب طبق معاینه محلی صادر شده که نشان دهنده عدم توجه به عواقب این حکم است.

          • #66507
            ترازوی عدالتکیانوش جاودانی
            • مدیر انجمن

              با سلام

              در ابتدا لازم می آید متذکر می گردم، به هیچ عنوان، ضرورت بیان نکات مهم پرونده در سئوال را نباید با اتلاف وقت و خلاص نویسی خلط نمود و سئوال باید انعکاس کاملی از محتویات پرونده داشته باشد.

              عدم ذکر سهوی یا عمدی توضیحات ضروری در سئوال می تواند به کیفیت مشاوره صدمه جدی وارد کند که زیان آن به شخص سئوال کننده می رسد.

              در ارتباط با توضیحات اخیر شما، هر چند کمی بعید به نظر می رسد که دادگاه بدوی مرتکب چنین اشتباه فاحشی شده و دادگاه تجدیدنظر هم بدان توجه ننموده باشد! در هر صورت نسبت به نقض مواد قانونی در پاسخ قبلی بدون ملاحظه پرونده و احکام صادره نمی توان نظر دیگری بیان نمود.

              اگر به نحوی که اخیراً بیان نمودید، حکم خارج از خواسته خواهان صادره باشد، با جمع شرایطی می توانید به موجب بند 1 ماده 426 قانون آیین دادرسی مدنی نسبت به اعاده دادرسی عادی اقدام نمایید.

          نمایش 3 پاسخ رشته ها
          • برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.