اخذ تابعیت فرزند افغان متولد ایران

نمایش 1 پاسخ رشته ها
  • نویسنده
      آواتار حقوقی قضاوت آنلاینseyedreza
      • مشارکت‌کننده

با سلام و احترام

بنده متولد سال ۱۳۵۹ ایران از پدر و مادری افغانستانی می باشم.

از ابتدای تولد تا سال ۹۲ دارای «کارت آمایش ویژه اقامت اتباع خارجی» بودم ولی بعد آن «گذرنامه اقامتی» گرفتم و تا حال «اقامت پاسپورتی» دارم.

پدر و مادرم سال ۵۴ به طور غیر قانونی به ایران آمده اند ولی بعد از انقلاب سال ۵۹ اولین مدارکی که برای اتباع افغانستانی صادر شده را اخذ کردند.

با توجه به موارد ذکر شده، آیا بنده شرایط اخذ تابعیت ایران را دارم یا خیر؟

در ضمن بنده از بدو تولد تا سال ۹۲ از کشور ایران خارج نشدم.

خواهش می کنم راهنماییم کنید.

وکیل دادگستریعلیرضا مرادی
        • مدیر انجمن

با درود

در سئوال به دلایل اثبات تولد در ایران و وجود مدارک چون گواهی ولادت، مدارک تحصیلی از مدارس یا دانشگاه ایران اشاره ای نشده است. علیهذا، با مفروض دانستن وجود این مدارک و در صورتی که دارای شرایط مشروحه در مقاله

تابعیت بر اساس سیستم خاک به شرط اقامت

باشید و با عنایت به بند 5 ماده 976 قانون مدنی و بندهای الف و به ماده 979 این قانون، تابعیت ایرانی شما تثبیت شده محسوب و نیاز به اخذ آن نیست، در نتیجه می توانید نسبت به اعمال حقوق ناشی از این تابعیت مانند اخذ شناسنامه از اداره ثبت احوال اقدام نمایید.

در مقاله ارجاعی به شرایط ایجاد و تثبیت تابعیت ایرانی و تفاوت حقوق ناشی از آن برای تعبه ایرانی با حقوق حاصل از تحصیل تابعیت ایرانی از سوی اتباع بیگانه اشاره است.

نمایش 1 پاسخ رشته ها
      • برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.