برچسب ها: استفاده از سند مجعول, جعل سند
- این موضوع 1 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در 14:27در2021/08/22 بدست علیرضا مرادی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
2021/08/14 در 15:10 #88222
سلام
شوهر من (الف) از فرد (ب) چکی را گرفته که صادرکننده چک فرد (ج) بوده است.
چک پاس نشد به علت عدم موجودی ولی بعد فهمید که امضای چک جعلی است. شکایت کرد، بازپرسی به استناد نظر کارشناس چک را جعلی اعلام و رای بدوی هم مبنی بر جعل چک صادر شد و متهم (ب) به جرم جعل و استفاده از سند مجعول محکوم شد.
[طبق نظر کارشناس متن چک را متهم (ب) نوشته. متهم ادعا کرده چک را بابت یک قرارداد گرفته ولی طبق نظر کارشناس، قرارداد فاقد اصالت تشخیص داده شد]
در تجدید نظر گفته صادرکننده چک (ج) باید شکایت می کرده. قاضی پرونده را برگرداند به شعبه بدوی برای تکمیل تحقیقات (شناسایی صادرکننده و بازجویی از اون).
صادر کننده زن معتادی است که فاقد محل مشخصی است. بنابراین پرونده به صورت عدم شناسایی صادر کننده برگشت دادگاه تجدیدنظر.
حالا قاضی تجدید نظر میگه چون صادرکننده (ج) ادعایی در خصوص جعلی بودن چک نداره پس نمی توان ارائه دهنده چک (ب) را محکوم کرد. چون ممکنه فرد (ب) هم از جعلی بودن اطلاع نداشته [علیرغم متن نوشته شده چک توسط متهم و قرارداد فاقد اصالت اون].
1) با این نظر قاضی که متهم هم از جعلی بودن اطلاع نداشته، آیا ممکنه تجدیدنظر رای بر برائت بدهد؟
2) جعلی بودن چک در متن حکم باید منعکس بشه یا نه؟ چک تعیین تکلیف میشه؟
3) اگه متهم تبرئه بشه، تکلیف شوهر من چیه؟ آیا هیچ راهی برای رسیدن به حق وجود نداره؟
ممنونم
-
2021/08/22 در 14:27 #88475
درود
نظر به این که حسب اعلام نظر کارشناس، چک توسط شخص «ج» جعل شده، باید از صادرکننده تحقیق می شد که آیا نظریه مورد پذیرش وی بوده و شکایت از جاعل و استفاده کننده چک مجعول دارد یا اساساً منکر وقوع جعل است. عدم تحقیق در این خصوص از جهات نقص تحقیقات مقدماتی محسوب شده که دادگاه تجدیدنظر نظر بدرستی به آن توجه نمود.
باید توجه داشت که در صورت وجود دلایل مثبت جعل، عدم شکایت صادره کننده مانع رسیدگی به جرم حعل و استفاده از چک مجعول که جنبه عمومی دارد، نیست.
یکی از ارکان تحقق جرم استفاده از سند چک مجعول آن است که استفاده کننده از آن باید علم به جعلی بودن چک داشته باشد.
به نظر می رسد، از یک طرف نظریه کارشناس مؤید عدم انطباق امضاء صادرکننده چک با امضاء وی در بانک باشد که صرف این امر دلیل جعلی چک توسط شخص «ب» نیست، مضافاً این که فاقد اصالت بودن قرارداد نیز فی النفسه دلیل جعلی بودن چک نمی باشد. از طرف دیگر ظاهراً شخص «ب» در پرونده منکر ارتکاب جرم جعل و نیز علم به استفاده از چک مجعول شده که این دفاع تا زمانی که خلاف آن اثبات نشده است، قابل پذیرش است.
بنابه مراتب، پاسخ سوالات شما به شرح زیر است:
1-بله
2-در صورت اثبات جعلی بودن چک، مراتب باید در حکم درج و نسبت به وضعیت چک مجعول از حیث موجود و معدودمیت بوده اعلام نظر صریح شود.
3-صدور حکم برائت شخص «ب»، مؤید عدم احراز وقوع جرائم جعل و استفاده سند مجعول و نتیجتاً اصالت چک است و شوهر شما می تواند مطابق مقررات قانون نسبت به مطالبه وجه چک اقدام و عنداللزوم علیه امضاء کنندگان چک اعم از صادرکننده، ضامن و ظهرنویس (در صورت وجود) طرح دعوی مقتضی نماید.
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.