برچسب ها: اصلاح حکم دادگاه, اصلاح دادنامه, تصحیح حکم دادگاه, سهو قلم, ماده 27 قانون اجرای احکام مدنی, ماده 309 قانون آیین دادرسی مدنی, ماده 98 قانون آیین دادرسی مدنی
- این موضوع 1 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در 14:49در2020/07/14 بدست سیروس کبیری بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
2020/07/14 در 14:33 #72684
سلام و خسته نباشید
قاضی پلاک ثبتی ۴۸۰۴۸ آپارتمان را در حکمی که به نفع ما به عنوان معترض ثالث صادر کرده است را اشتباه ۴۸۰۴۶ وارد کرده.
درخواست تصحیح کردیم چون مورد تجدیدنظر خواهی قرار گرفته بود، از اختیار دادگاه بدوی خارج شده بود و قرار شد در دادگاه تجدید نظر تصحیح شود که نشد.
رای تجدید نظر هم به نفع ماست اما اشتباه در پلاک به قوت خود باقیست.
در اینگونه موارد چکار باید کرد.؟
این در صورتی است که در متن لایحه پلاک ثبتی ۴۸۰۴۸ را درست وارد نمودیم و همه مدارک به این پلاک اشاره دارند، حتی تجدید نظر خواه نیز لایحه خود را بر اساس پلاک ثبتی ۴۸۰۴۸ تنظیم کرده است و در هیچ کجا از آن پلاک اشتباه اثری نیست.
در زمان تنظیم دادخواست چون هنوز تقسیم نامه و تفکیک و پایان نامه آماده نبود و پلاک ثبتی های جدید ملک صادر نشده بود، اشاره ای به پلاک ثبتی نشده و بعد در لایحه تقدیمی به آن اشاره شده است.
در مبایعه نامه به طبقه آپارتمان اشاره شده و تقسیم نامه پلاک ثبتی این طبقه را ۴۸۰۴۸ اعلام می کند.
-
2020/07/14 در 14:49 #72685
با سلام
با توجه به مواد 309 و 351 قانون آیین دادرسی مدنی، تا زمانی که حکم دادگاه مورد تجدیدنظر قرار نگرفته باشد، اصلاح آن با دادگاه بدوی است والا با دادگاه تجدیدنظر است.
با لحاظ توضیحات بیان شده در سئوال به نظر می رسد، شما در زمان تقدیم دادخواست شماره 48046 را به عنوان پلاک ثبتی موضوع دعوی قید نمودید و از آنجایی که ملاک رسیدگی دادگاه زمان تقدیم دادخواست است، بنابراین دادگاه بر اساس پلاک ذکرشده در دادخواست به دعوی رسیدگی و مبادرت به صدور حکم نمود که صحیح بوده و سهم قلمی در آن رخ نداده تا اقدام به اصلاح آن نماید و به همین جهت دادگاه تجدیدنظر نیز در حکم اصلاحی ننموده است. در جلسه اول دادرسی این حق برای شما وجود داشت تا در اجرای ماده 98 قانون آیین دادرسی مدنی نسبت به اصلاح آن در دادخواست اقدام نمایید.
در صورتی که دادگاه تجدیدنظر اثباتاً یا نفیاً نسبت به درخواست اصلاح دادنامه اعلام نظری نکرده باشد، این امر تخلف انتظامی محسوب می شود.
به نظر می رسد که در مرحله اجرای، به جهت عدم انطباق پلاک ثبتی موضوع حکم با پلاک ثبتی در خارج، حکم قابلیت اجراء نداشته باشد و نیاز به اعمال ماده 27 قانون اجرای احکام مدنی باشد.
در صورتی که از محل اجرای ماده فوق مشکل حل نشود، باید نسبت به اصلاح قرارداد تنظیمی از جهت اصلاح پلاک ثبتی در آن اقدام و متعاقب آن مبادرت به طرح دعوی مورد نظر با پلاک ثبتی جدید شود.
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.