تقسیم نشدن ملک مشاع طبق سند رسمی

نمایش 3 پاسخ رشته ها
  • نویسنده
      آواتار حقوقی قضاوت آنلاینjorjani
      • مشارکت‌کننده

با عرض سلام و درود فراوان

زمین زراعی به مساحت ۳ هکتار که از وسط این زمین راه صحرائی میگذرد و زمین را به دو قسمت تقسیم میکند در سال ۱۳۸۵ سند مالکیت مشاع برای یکی از قسمت ها که ۲ هکتار میباشد صادر شده و ۱ هکتار بدون سند میباشد

در سال ۱۳۹۹ بدلیل بروز مشکلات بین این دو شریک مجبور به تقسیم زمین میشن و یکی از شریکان زمینی که سند دارد و دریچه آب دارد را برای خودش تصاحب میکند و شریکش جایی که سند ندارد

تقسیم نامه بین این دو نفر منعقد نشده فقط  نقشه utm مهندس

حالا این شریکش میگوید جایی که دریچه دارد را برای خودت برداشتی و زمین دیم به من دادی

برای افراز زمین به اداره ثبت محل مراجعه و نامه غیرقابل افراز دادن

آیا دادگاه با توجه به تقسیم محلی بین طرفین رد دعوای میکند.یا دستور فروش ملک را صادر میکند یا اولا باید دادخواست ابطال تقسیم ملک را داد؟؟؟

ترازوی عدالتکیانوش جاودانی
        • مدیر انجمن

سلام

با عنایت به «ماده 2 قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و ایجاد قطعات مناسب فنی و اقتصادی» و همچنین «مواد 2 و 5 آیین نامه اجرایی این قانون»، خرد کردن اراضی کشاورزی به نحوی از انحاء اعم از طریق تفکیک، افراز، تقسیم و غیره به کمتر از حد نصاب‏ های فنی و اقتصادی قانونی ممنوع می باشد.

بنابه مراتب، به نظر می رسد، هر چند مطابق رویه قضایی، علی الاصول تقسیم محلی و عرفی ملک معتبر است لکن در خصوص اراضی کشاورزی به جهت ممنوعیت های قانونی ذکرشده، تقسیم صورت گرفته فاقد اثر بوده و در نتیجه دعوای افراز در دادگاه منجر به قرار عدم استماع یا رد شود لکن دستور فروش ملک صادر گردد.

آواتار حقوقی قضاوت آنلاینjorjani
          • مشارکت‌کننده

با عرض سلام دوباره

ممنون از پاسخگویتون

پس چنانچه شریکمون بگه که قبلا مهندس آوردیم و تقسیم محلی بین خودمون انجام دادیم و چند نفر شاهد و utm مهندس هم موجوده

بنده به اون تقسیم زمین اعتراض دارم و ناراضی هستم چون زمین طبق سند تقسیم نشد و قطعه آبی زمین را برای خودش گرفت شریکم

برای اینکه تقسیم محلی قبلی را ابطال کنم و دستور فروش بگیرم چه کارهایی انجام بدم یا اینکه دادگاه با نامه عدم افراز اداره ثبت دستور فروش صادر میکنه؟

ترازوی عدالتکیانوش جاودانی
            • مدیر انجمن

سلام

با لحاظ پاسخ قبلی، مطابق «ماده 10 قانون مدنی» توافق افراد در صورتی معتبر است که مغایر قوانین آمره نباشد. همچنین به موجب قوانینی که پیش تر بدان ها اشاره شد، تقسیم اراضی کشاورزی به کمتر از نصاب قانونی ممنوع است و هیچ مرجعی نباید به توافق باطل ترتیب اثر دهد.

بنابه مراتب، چنانچه در دعوای حاضر شریک شما به تقسیم نامه محلی موضوع سئوال استناد کرد و دادگاه بر خلاف قانون، قصد ترتیب اثر به آن را داشته باشد، می توانید دعوای تأیید ابطال تقسیم نامه را در جلسه مطرح و بعد از آن اقدام به تقدیم دادخواست نمایید.

نمایش 3 پاسخ رشته ها
          • برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.