توقف اجرای حکم خلع ید از ملک مشاعی

نمایش 1 پاسخ رشته ها
  • نویسنده
      آواتار حقوقی قضاوت آنلاینfarjam
      • مشارکت‌کننده

سلام جناب آقای مرادی و دست اندرکاران وب سایت

سهم مشاعی ملک مشاع قدیمی را با وکالت بلاعزل خریدم و یکی از پنج خانه قدیمی را که مخروبه هم بود، با هزینه قابل توجه بازسازی کردم و نقل مکان کردم، تا پایان کار گرفتم دو سال طول کشید و سند رسمی را هم با وکالت به نام خودم منتقل کردم.

دیگر مالکین مشاعی که دوست داشتند این ملک کلنگی یکجا و با قیمت زمین به فروش برسد، از بازسازی من ناخرسند شدند و دو ماه قبل از اینکه سند به نام من منتقل شود، دادخواستی را به نام مالک سندی یعنی فروشنده به بنده با خواسته خلع ید غاصبانه از ملک مشاع ثبت کردند که در نهایت دادخواست منجر به صدور حکم خلع ید علیه مالک سندی قبلی شد.

حالا اجرا آمد و به من تفهیم به اعتراض ثالث کردند و شب با کابوس اینکه اجرا اسبابم را در خیابان بریزد مواجه هستم.

می خواستم بپرسم، موارد صدور قرار موقت توقف اجرای حکم خلع ید از مالک مشاعی دقیقا چه مواردی است و آیا موارد زیر ادعاهای موجه محسوب می شوند:

این که بنده هزینه قابل توجهی توسط یک معمار که فاکتور هم داده، در ملک مشاع انجام داده‌ام که با خلع ید احتمال نابودی آن می رود،

این که پیامبر(ص) با بیان قاعده لاضرر و لاضرار، ضرر رساندن در اسلام را به طور کامل نفی کرده است،

این که پرینت حساب بانکی و فیش حقوقی را ببرم و بگویم واقعاً و انصافا ندارم که جای دیگری اجاره کنم، هر چه دارم در همین ساختمان گذاشته‌ام،

این که سن و سالم زیاد است و جوان نیستم و اسباب کشی برایم ممکن نیست،

این که ملک قدیمی است و با زندگی من نابود نمی شود و اگر خواهانها شکایت دارند، دعوی تقسیم مطرح و ملک را تقسیم کنند،

این که خواهانها دنبال افراز ثبتی هستند تا دستور فروش یکجا بگیرند و بنابراین تا آن زمان که تعیین تکلیف شود، من زندگی کنم،

این که پرینت مسکن های اجاره ای را از اینترنت ببرم و بگویم که این اجاره بها در توان من نیست،

این که عروس و داماد دارم و خانواده دار هستم و یکی از فرزندانم پیش خودم زندگی می کند،

این که همسرم بیماری مزمن قبلی دارد و توانایی فشار در این حد را ندارد،

این که مستمری بگیر سازمان تامین اجتماعی هستم و برای تامین اجاره در جای دیگر توانایی مالی ندارم و مجبورم مال و اموالم را حراج کنم،

ممنون هستم عرض بفرمایید کدام موارد یا موارد پیشنهادی شما قابل طرح است.

وکیل دادگستریعلیرضا مرادی
        • مدیر انجمن

با درود

1- وکالت اعم از بلاعزل یا همراه با حق عزل وکیل، فی نفسه مفید بیع نیست و در نتیجه آثار این عقد را ندارد.

2- خرید ملک مشاع که نوعی تصرف معنوی شریک در ملک مشاع محسوب می شود، با لحاظ ماده 583 قانون مدنی بدون اجازه شرکای دیگر ممکن است اما به حکم مواد 581 و 582 این قانون تصرف مادی از هر نوعی که باشد، بدون اجازه سایر شرکاء ممکن نخواهد بود و موجب ضمان است.

بنابراین، تصرف مادی شما در یکی از پنج خانه قدیمی مشاعی و اقدام به بازسازی آن بدون اجازه شایر شرکاء، تصرف عدوانی محسوب می شود.

3-اعتراض ثالث ممکن است یه به حکم قطعی صادره در پرونده ای باشد که در رسیدگی آن شرکت نداشته که اعتراض شخص ثالث نامیده می شود و یا اعتراض به اجرای حکم در حال اجراء باشد که اعتراض ثالث اجرایی نام دارد.

برای آشنایی با «اعتراض شخص ثالث» تاپیک « شیوه جلوگیری از اجرای حکم ایجاد مزاحمت از طریق نصب اسپلیت در آپارتمان» و از مهلت اقامه این دعوی به تاپیک «زمان طرح دعوای اعتراض شخص ثالث» مراجعه کنید.

همچنین مقررات اعتراض ثالث اجرایی در مواد 146 و 147 قانون اجرای احکام مدنی بیان شده است.

4- از جمله دلایلی که در توقف اجرای حکم خلع ید مؤثر خواهند بود، دلیل وجود اجازه قبلی شرکاء در بازسازی خانه است.

متأسفانه آنچه به عنوان دلایل صدور قرار توقف اجرای حکم در سوال نام شده، قانونی و قابل ترتیب اثر در دادگاه نخواهدبود مضافاً این که، هیچ مقامی نمی تواند مالک ملکی را من غیر حق وادار به طرح دعوایی خاص نماید.

نمایش 1 پاسخ رشته ها
      • برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.