- این موضوع 4 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در 19:52در2021/10/27 بدست Golmikhak بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
2021/09/26 در 14:13 #90257
با عرض سلام
من ساکن خارج از کشور هستم . فرزندی دارم که حدود 14 سال پیش وقتی که تنها 13 سال داشت به توصیه و با همکاری یک همکلاسی حرفی از حروف نام خود در شناسنامه اش را که به اجبار انتخاب شده بود تغییر داد.
من بی خبر از این موضوغ برای سفر به ایران ایشان را در پاسپورت خود وارد نمودم. حدود یک یا دو سال بعد از بازگشت از ایران شناسنامه ی او را جهت عکس دارکردن به سفارت فرستادیم و آنها هم آنرا به ایران فرستاده و متوجه این تغییر شدند. ما از طریق سفارت و نامه نگاری های متعدد متاسفانه نتیجه ای نگرفتیم و این مورد به دادگاه رفته و 3 سال حبس برای فرزند من بطور غیابی در نظر گرفتند. این حکم از طریق سفارت اعلام شد حدود 4 سال پیش.لازم به ذکر است که از 13 سال پیش هیچ استقاده ای از این شناسنامه نشده. سوال من این است که آیا این مسئله مشمول مرور زمان شده یا می شود و البته راه حل برطرف کردن این مشکل چیست و دیگر اینکه اگر من بخواهم به ایران مسافرت کنم با توجه به اینکه ایشان در گذشته در پاسپورت من بودند, مشکلی برای ورود یا خروج من از ایران پیش نخواهد آمد؟
پیشاپیش از راهنمای شما سپاسگذارم. -
2021/10/19 در 12:04 #91416
درود
با توجه به توضیحات شما، چنین به نظر می رسد که، جرم جعل در شناسنامه مشمول مرور زمان شده لکن استفاده از سند مجعول به جهت استمرار موضوع حکم قرار گرفت. البته اعلام نظر دقیق نیازمند ملاحظه حکم می باشد.
پیشنهاد می شود، فرزند شما با توجه به غیابی بودن حکم و در صورتی که از تاریخ تاریخ اطلاع از آن بیش از 20 روز سپرس نشده باشد و با استناد به تبصره 2 ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری، ضمن درخواست واخواهی، با توجه به شرایط سنی در زمان ارتکاب جرم، بیان علت و انگیزه ارتکاب جرم و استفاده یا عدم استفاده از شناسامه، حسب مورد تقاضای صدور حکم برائت و یا تخفیف در مجازات را نماید.
-
2021/10/19 در 19:50 #91480
با درود مجدد و تشکر از پاسخ شما
همانطور که در بالا هم قید شده از این شناسنامه هیچ استقاده ای در طول 14 سال گذشته نشده چون در خارج از ایران بعنوان سند قانونی شناخته نمی شود.
در ضمن حکم حدود 4 سال پیش از طریق سفارت به من اعلام شده ولی به رویت من نرسیده بنابر این از گزینه واخواهی که شما پیشنهاد کرده اید نمی توان استقاده کرد.سپاسگزار خواهم شد اگر راه جل دیگری هست پیشنهاد فرمائید.
اما سوال آخر من این است که اگر من به ایران سفر کنم با توجه به اینکه در آن زمان یعنی حدود 15 سال پیش فرزندم در پاسپورت من بوده آیا این مسئله میتواند مانع یا مشکلی برای ورود و خروح من از ایران داشته باشد یا نه.از آنجا که در فکر این سفر هستم برای من خیلی مهم است که جوابی برای این سوال داشته باشم.
با سپاس و احترام
-
2021/10/25 در 06:55 #91776
با سلام
پاسخ قبل بر مبنای مفروضاتی ارائه گردید و به همین دلیل بیان کردم که برای جواب دقیق تر باید حکم دادگاه ملاحظه شود.
در ارتباط با ابلاغ احکام قضایی عرض شود که، ابلاغ به دو صورت «واقعی و قانونی» است که هر دو دارای آثار می باشند. اعلام در صورتی می تواند دارای آثار باشد برای مقام قضایی اطلاع مخاطب از ابلاغیه احراز شود.
نسبت به مشکلاتی که جرائم موضوع سئوال در ورود یا خروج شما خواهند داشت، بدون اطلاع از جزئیات امر نمی توان نظر قطعی داد ولی به صورت کلی می توان گفت در صورتی که از سند مجعول استفاده ای ننموده باشید و یا در صورت استفاده جاهل به آن بوده باشید و در صورت لزوم بتوانید آن را ثابت کنید، به نظر مشکلی ایجاد نشود.
-
2021/10/27 در 19:52 #91811
درود و سپاس از توجه و پاسح شما.
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.