شرایط شکایت از شهود به علت شهادت کذب

برچسب ها: 

نمایش 1 پاسخ رشته ها
  • نویسنده
    نوشته‌ها
    • #90267
      آواتار حقوقی قضاوت آنلاینsabzivand
      • مشارکت‌کننده

        سلام

        بنده در دادگاه بدوی به علت شکستن درب شیشه ای راهرو ملک مشاع محکوم به سه سال حبس تعریزی تعلیقی شدم بنده در دادگاه تجدیدنظر مدعی شدم که این درب سالم است و به شکل فابریکی است و این شیشه اگر شکسته می شد قابل جایگزینی نبود و قدیمی است و تولید نمی شود.

        دادگاه تجدیدنظر قبول نکرد و به من گفت دو نفر شاهد وجود دارد. بنده گفتم که این شهود تعرفه ای هستند و و در پارکینگ پشت مجتمع قضایی پرسه می زنند و پول می گیرند شهادت می دهد حتی از اقوام من برای اعسار از همین افراد استفاده کردند.

        دادگاه قبول نکرد و بنده محکوم به همان سه سال حبس تعزیری تعلیق شدم و قاضی تجدیدنظر گفت اگر شهود دروغ می گویند برو از شهود شکایت کن.

        خواستم بپرسم که بنده چه نوع شکایتی ممکن است علیه شهود مطرح کنم یا اصلاً چنین چیزی ممکن است که بازپرس شهود را سوال و جواب کند یا به کلانتری برای بررسی ارجاع کند؟

      • #91441
        وکیل دادگستریعلیرضا مرادی
        • مدیر انجمن

          درود

          1- هر چند حکمی مشابه «ماده 241 قانون آیین دادرسی مدنی» در قانون آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی وجود ندارد لکن با لحاظ «مواد 204 الی 216 قانون آیین دادرسی کیفری» و نیز «مواد 174 الی 200 قانون مجازات اسلامی» حکمی مغایر آن وجود نداشته و در نتیجه در هر مورد تشخيص ارزش و تاثير گواهی با دادگاه رسیدگی کننده خواهد بود.

          بنابراین، دادگاه تجدیدنظر اجازه بررسی اعتبار شهادت شهود را دارد و در صـورتی که شهادت آنان را فاقد ارزش تشخیص دهد، می تواند شهادت شهود را از عداد دلایل خارج نموده و در صـورتی کـه دلیل دیگری نباشد رأی بدوی صادره را نقض کند.

          2- با توجه به ایراد شما در تعرفه ای بودن شهود، لازم بود دادگاه دلایل آن را از شما اخذ و نسبت به صحت و سقم این امر اعلام نظر می نمود. به ویژه با توجه به دفاع مهم و قابل توجه شما در این که «این درب سالم است و به شکل فابریکی است و این شیشه اگر شکسته می شد قابل جایگزینی نبود و قدیمی است و تولید نمی شود» می بایست با اخذ دلایل مورد بررسی قرار می گرفت و به جهت تخصصی بودن امر، موضوع به کارشناسی ارجاع می گردد.

          علیهذا، در شرایط فعلی، گریزی برای شما جز طرح شکایت جرم شهادت کذب موضوع «ماده ماده 650 قانون مجازات اسلامی تعزیرات» علیه شهود نیست.

          توجه داشته باشید، جرم فوق در صورتی قابل طرح است که شهادت شهود در دادگاه بدوی صورت گرفته باشد ولی چنانچه شهادت آنان در دادسرای عمومی به عمل آمده باشد و دادگاه بر اساس آن حکم صادر نموده باشد، عمل آنان جرم محسوب نخواهد بود. برای اطلاعات بیشتر به پست «شهادت کذب در دادگاه جرم و قابل مجازات است» و بر چسب «شهادت کذب» مراجعه نمایید.

          3- دلایل اثبات کذب بودن شهادت شهود بر عهده شماست که ارائه کنید. اگر دلایل شما منحصر به همان مواردی است که در متن سئوال بیان کردید، باید دلایل تعرفه ای بودن شهود، عدم وقوع حادثه تخریب، دفاع «این درب سالم است و به شکل فابریکی است و این شیشه اگر شکسته می شد قابل جایگزینی نبود و قدیمی است و تولید نمی شود» را ارائه و هم زمان درخواست معاینه محل و کارشناسی نیز نمایید.

          با توجه به اعلان عمومی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ مبنی بر ارتباط آنلاین کلانتری ها با دادسراها، می توانید بدون مراجعه «دفتر خدمات الکترونیک قضایی» شکایت را مستقیماً در کلانتری محل وقوع جرم طرح کنید.

          در هر صورت، بعد از صدور حکم قطعی در محکومیت شهود، می توانید به استناد «بند «ت» ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری» درخواست اعاده دادرسی عادی نمایید.

      نمایش 1 پاسخ رشته ها
      • برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.