برچسب ها: خیانت در امانت، فروش مال غیر
- این موضوع 1 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در 20:12در2021/09/22 بدست علیرضا مرادی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
2021/09/04 در 18:28 #89174
با سلام
من مقداری از سهام یک کارخانه را بصورت قولنامه ای به فردی منتقل کردم. سپس این کارخانه را بنام همسرم کردم.
بابت موضوعی در کلانتری بازداشت شدم. آن شخص به کلانتری آمد و من برای اینکه از من شکایت فروش مال غیر نکند، خانه مادرم را که وکالت تام داشتم طی یک قولنامه صوری به ایشان فروختم (منظورم از صوری این است که ثمن معامله را دریافت نکردم). با این کار به صورت شفاهی مقرر شد که قولنامه سهام کارخانه را به همسرم تحویل دهد. اما پس از آن علیرغم مراجعه، از دادن آن وکالت سهام خودداری کرد.
حدود 1 سال بعد ایشان در خصوص کارخانه از من شکایت فروش مال غیر کرد و من محکوم شدم. مادرم هم برای اینکه منزل را از دست ندهد، آنرا به خواهرم منتقل کرد و تاریخ قولنامه آنرا قبل از تاریخ قولنامه صوری من و طلبکارم در زندان تنظیم کرد.
آن فرد در مورد ملک مادرم هم شکایت کرد و من مجددا محکوم به فروش مال غیر شدم (قاضی در رای خود استناد کرده بود که من باید قبل از قولنامه وضعیت ملک را از مادرم استعلام میکردم).
یعنی آن فرد طلبکار دو شکایت فروش مال غیر در خصوص کارخانه و خانه مادرم کرد و من محکوم شدم (با توجه به چند شکایت همزمانی که از من شده بود، جو روانی دادگاه هم علیه من بود.)
آن فرد از قولنامه سهام کارخانه سو استفاده کرد و آنرا به همسرم نداد و حتی شکایت فروش مال غیر علیه من طرح و من محکوم شدم. در این شرایط و با توضیحاتی که ارائه کردم، من چگونه میتوانم از آن فرد به جرم خیانت در امانت شکایت کنم و اینکه شاهدی ندارم، آیا درخواست قسامه برای این موضوع ممکن است؟ برای اینکه بازپرس اقدام به بررسی کند چه شکایت و مدارکی باید ارائه دهم؟
خیلی متشکرم.
-
2021/09/22 در 20:12 #90030
درود
1- با توجه به اقرار شما در انتقال کارخانه موضوع قولنامه فرد دیگر به همسرتان، در صورت وجود شرایط قانونی، وقوع جرم انتقال مال غیر محتمل است.
2- مفهوم معامله صوری در قانون مدنی با آنچه مقصود شما از آن می باشد، کاملاً متفاوت است و مفهوم اخیر خللی به اعتبار معامله وارد نمی سازد.
3- در ارتباط با ملک موضوع وکالت، باید وکالت نامه، حدود اختیار وکیل و این که غبطه و مصلحت موکل رعایت شده یا خیر، بررسی و متعاقب آن اعلام نظر شود.
4- در صورتی از که مقصود از توافق شفاهی با خریدار کارخانه، عقد معاوضه بوده باشد، در صورت اثبات، معتبر خواهد بود.
5- به نظر می رسد مادر شما در ابتداء با اجرای وکالت موافق بوده لکن متعاقباً مبادرت به تنظیم قولنامه با خواهرتان نموده که مقدم بودن آن در مرجع قضایی ثابت نشده است و در این صورت، وجود این قولنامه مؤید اقدام شما بر اساس وکالتی بوده که موکل پیش از آن موضوع وکالت را انجام داده، در نتیجه ظاهر امر چنین است که شما با علم به این موضوع، مبادرت به معامله ملک غیر نمودید. بنابراین، تا زمانی که خلاف آن ثابت نشده باشد، قولنامه مزبور معتبر فرض شده و معامله غیر مالک نسبت به این ملک، معامله مال غیر محسوب می شود.
بنابه مراتب، محکومیت شما با جمع شرایط قانونی دیگر مقرون به صحت خواهد بود.
6- در حدود توضیحات بیان شده در سئوال، خریدار کارخانه مرتکب جرمی نشده تا قابل تعقیب باشد.
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.