برچسب ها: ارسال پرونده به دادگاه, تخلف انتظامی بازپرس, تخلف انتظامی قاضی, تخلف بازپرس, تخلف دادگاه, تخلف قاضی
- این موضوع 1 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در 15:15در2020/08/17 بدست علیرضا مرادی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
2020/08/16 در 14:05 #74051
سلام و خسته نباشید
در پرونده ای شامل پنج پرونده لف شده، اعتراض به قرار منع تعقیب بنده در دادگاه رسیدگی نشده و پرونده مختومه شده به گفته دادسرا بعلت حجم پرونده قاضی دادگاه کیفری دو، متوجه وجود یک جلد پرونده نشده، در نتیجه دادخواست اعتراض بنده بدون رسیدگی مختومه شده و متاسفانه قبل از آن در دادسرا هم برای شکایت بنده جلسه دادرسی تشکیل نشد و بدون جلسه و سوال منع تعقیب خورد در حالی که موضوع سرقت واضح و مبرهن از داخل یک ساختمان و ضبط شده در دوربین مدار بسته است.
قاضی دادگاه کیفری ارشاد کردند که از دادسرا تقاضای عودت پرونده را بکنم اما بازپرس مخالفت کرد و بازپرس اظهار می کنه که قاضی کیفری اشتباه کرده و اوراق پرونده را دقیق ندیده در نتیجه خود شعبه دادگاه باید تقاضای اعاده پرونده را داشته باشد.
مجدداً به شعبه مراجعه کردم قاضی کیفری می گویند من درخواست نمی کنم چون پرونده در دادگاه نیست و بازپرس اگر ادعای شما رو صحیح تشخیص بده، باید پرونده رو بفرسته دادگاه
مجددا رفتم بازپرس می گه ایراد از خود دادگاه بوده و به من مربوط نیست و الزاما باید دادگاه تقاضا کنه.
می خواهم بدانم در چنین مواردی راه حل چیست و با استناد به قانون آیین دادرسی کیفری آیا دادگاه باید از دادسرا تقاضای عودت پرونده را داشته باشد یا دادسرا باید با بررسی ادعای بنده پرونده را به دادگاه ارسال کند؟
-
2020/08/17 در 15:15 #74096
با درود
ضمن ابراز تأسف از استدلال های هر یک از دو مقام قضایی در ارسال پرونده به دادگاه برای رسیدگی به اعتراض به قرار منع تعقیب که در دوره قضاوت خود نیز شاهد مواردی از آن بوده ام و قطع نظر از این که، عدم رسیدگی به اعتراض شما در دادگاه کیفری دو به علت بیان شده در سئوال، تخلف انتظامی قاضی این دادگاه محسوب می شود؛
با توجه به این که در حال حاضر پرونده در شعبه بازپرسی قرار دارد، به موجب عمومات قانون آیین دادرسی کیفری و رویه قضایی حاکم در دادسراهای عمومی و انقلاب کشور، تکلیف به ارسال پرونده با بازپرس شعبه صادر کننده قرار مورد اعتراض است و امتناع ایشان از این تکلیف، به دلایلی که در سئوال بیان شد، فاقد توجیه قانونی بوده، علاوه بر این که به موجب «بند 5 ماده 16 قانون نظارت بر رفتار قضات» تخلف انتظامی محسوب می شود، با جمع شرایطی می تواند از موارد استکاف از احقاق حق موضوع ماده 597 قانون مجازات اسلامی تعزیرات نیز باشد.
برای رفع مشکل می توانید یکی از اقدامات زیر را به ترتیب اولویت انجام دهید.
اول- شرحی از ماوقع خطاب به دادستان عمومی و انقلاب دادسرای محل نوشته و تصویری از قرار منع تعقیب و لایحه اعتراض به قرار منع تعقیب را ضمیمه آن نموده و از آن مقام تقاضا کنید که تا ضمن بررسی علت امتناع غیر قانونی بازپرس از تکلیف خود، طی دستوری به ایشان، وی را مکلف به ارسال پرونده به دادگاه کیفری دو نمایند.
دوم- شرح فوق را خطاب به قاضی دادگاه کیفری دو نوشته و از آن مقام تقاضا کنید که به جهت عدم رسیدگی قبلی ایشان به اعتراض و نیز امتناع بازپرس از ارسال پرونده، طی دستوری خطاب به شعبه بازپرسی، بازپرس را ملکف به رسیدگی موضوع و در صورت صحت، ارسال پرونده نمایند.
دستور فوق می تواند چنین باشد:
«عیناً به نظر بازپرس شعبه … رسیده تا با بررسی موضوع، در صورت صحت، نسبت به ارسال پرونده به این شعبه جهت رسیدگی به اعتراض اقدام نماید.»
سوم-همان شرح را خطاب به رئیس دادگستری شهرستان و عنداللزوم رئیس کل دادگستری استان نوشته و تقاضای فوق را از این مقامات نمایید.
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.