برچسب ها: تاریخ خسارت تأخیر تأدیه, شاخص تورم بانک مرکزی, شاخص تورم سالانه, شاخص تورم ماهانه, ماده 522 قانون آیین دادرسی مدنی, مبلغ خسارت تأخیر تأدیه, معیار محاسبه خسارت تأخیر تأدیه, نرخ تورم
- این موضوع 3 پاسخ، 4 کاربر را دارد و آخرین بار در 15:19در2021/07/09 بدست کیانوش جاودانی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
2020/07/03 در 21:34 #71632
با سلام
در بهمن سال 96 یک آپارتمان از فردی خرید کردم که فروش مال غیر بود که الان دادگاه حقوقی او را محکوم به بازپرداخت وجه و به همراه تآخیر تأدیه آن کرده.
آیا شروع محاسبه خسارت تأخیر تأدیه از همان بهمن 96 خواهد بود یا از زمان شکایت حقوقی؟
همچنین، معیار تاخیر تادیه، تورم کلی بانک مرکزی است یا تورم بخش مسکن که توسط بانک مرکزی اعلام می شود؟
متشکرم.
-
2020/07/11 در 23:14 #72330
با درود
مبداء احتساب خسارت تأخیر تأدیه در مطالبات مالی، از موضوعات مهمی است که پرداختن به آن نیاز به بحث مفصل همراه با بیان و نقد رویه های مختلف حقوقی در این خصوص است که اقتضای یک مقاله چند قسمتی است که در نظر بدان اقدام شود. لکن آنچه به فراخور پاسخ به دو پرسش شما ضروری می باشد، به شرح زیر بیان می گردد:
اول- مستند قانونی مطالبه خسارت تأخیر تأدیه ماده 522 قانون آیین دادرسی مدنی است. متأسفانه در این ماده به صراحت مبداٌ محاسبه خسارت مزبور دراجع به ديون از نوع وجه رايج تعيين نکردید و همین امر سبب شکل گیری دو رویه قضایی گردید:
الف- تاریخ سررسید
مبداء محاسبه از تاریخ سررسید در مورد اوراق تجاری، مهريه، اسناد موضوع آئين نامه اجراي مفاد اسناد رسمي لازم الاجراء و وجه التزام به موجب رسید عادی موضوع ماده 230 قانون مدنی است. مع الوصف، در مورد اسناد تجاری وحدت نظر قضایی وجود ندارد، به این نحو که:
در مورد سفته برخی قضات نظر دارند که «خسارت تأخیر تأدیه وجه سفته، از تاریخ واخواست محاسبه میگردد و سررسید سفته از این حیث معیار قرار نمیگیرد.»
در مورد چک نیز با وصف آن به موجب تبصره (الحاقى 1376/3/10 مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام) ماده 2 قانون صدور چک مصوب 16 تیرماه 1355 مجلس با اصلاحات و الحاقات بعدى و ماده واحده قانون استفساریه (نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام) مورخ 1377/9/21 مبداء احتساب خسارت تاخیر تادیه بر مبنای نرخ تورم از تاریخ چک تا زمان وصول آن تعیین که که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام شده، لکن برخی قضات عقده دارند «در صورت اخذ گواهی عدم پرداخت در موعد قانونی، باز هم دارنده از تاریخ تقدیم دادخواست حق مطالبه خسارت را دارد!»
ب- تاریخ مطالبه
به جز موارد پیش گفته و نصوص قانونی، مبنای مطالبه خسارت تأخیر تأدیه تاریخ مطالبه که اصولاً تاریخ تقدیم دادخواست استف محاسبه می گردد که رویه غالب مراجع قضایی نیز بر همین منوال است.
بنا به مراتب و با عنایت به رأی وحدت رویه شماره ۷۳۳ مورخ ۱۳۹۳/۷/۱۵هیأت عمومی دیوان عالی کشور، مبداء محاسبه خسارت تأخیر تأدیه موضوع سئوال، از تاریخ مطالبه محاسبه خواهدشد.
دوم-مبنای محاسبه خسارت «شاخص کل بهای کالا و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران» است که سالانه از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام و به دوایر قضایی ابلاغ می گردد. در عمل غالب دادگاه بعد از تعیین مبداء محاسبه خسارت تأخیر تأدیه، احتساب آن را از این تاریخ تا زمان وصول محکوم به اجرای احکام دادگستری محول می کنند.
-
2021/07/05 در 10:14 #86380
با سلام واحترام
ملکی در سال 85 فروخته شده است.
در سال 93 معارض موفق به اثبات مالکیت شده است و معارض و خریدار با هم سازش کرده اند.
خریدار در سال 99 طرح شکایت و بازپس گیری مبلغ ثمن معامله و نهایتا تاخیر در تادیه به نرخ روز نموده است.
خواهشمنداست بفرمائیدمبنای محاسبه ثمن معامله چه سالی می باشد؟
-
2021/07/09 در 15:19 #86524
سلام
با عنایت به پاسخ مشروح آقای مرادی، تاریخ مطالبه در سال 93 صورت گرفت.
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.