برچسب ها: آزار جسنی, ایراد جرح با چاقو, خشونت جنسی, کاهش مجازات, ماده 156 قانون مجازات اسلامی, مجازات درجه شش
- این موضوع 2 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در 16:48در2020/12/03 بدست hail بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
2020/11/02 در 09:15 #75673
با سلام فراوان
همسر بنده بعد از بیماری کرونا و دقیقاً روز بعد از ترخیص از بیمارستان که می بایست در قرنطینه می بودند، به دلیل مشکلات عصبی، بدون دلیل کنترل خود را از دست دادند و ابتدا موبایل و ساعت فرزندشان را شکستند و بعد کلیه لباس ها و کفش و لوازم شخصی پسرشان را در کیسه ریختند و در خیابان آتش زدند، حتی فیلم آن موجود است.
صبح روز بعد پسرشان را با کتک و بدون پول و لباس از خانه بیرون کردند، بعد با من شروع به دعوا کردن و مرا کتک می زدند و فحاشی می کردند و در نهایت با وجود بیماری خود و این که بنده در دومین روز عادت ماهانه خود بودم ،با توهین و تهدید درخواست رابطه خلاف عرف داشتند و چون سابقه این رفتار را قبلاً داشتند، من کنترل خود را از دست دادم و با چاقو ضربه ای به ایشان زدم، ایشان قبلاً سابقه کتک زدن من را هم داشتند و در دادگاه هم از ایشان شکایت کرده بودم که در مرحله اجرائیه رضایت دادم.
حال بیشترین مجازات من چقدر است؟
و آیا دفاع از خود محسوب می شود؟
ممنون میشم جواب بدید.
-
2020/11/02 در 09:53 #75675
با درود
ضمن ابراز تأسف از شرایط پیش آمده، پاسخ سئوالات شما به شرح زیر بیان می شود:
1- نسبت به مجازات مرتکب جرم جرح عمدی با چاقو، در قبل 2 تا 5 سال حبس بود اما به موجب بند «الف» ماده 1 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 23 اردیبهشت 1399 مجلس شورای اسلامی» این مجازات به حبس درجه شش یعنی حبس از 6 ماه تا 2 سال کاهش یافت.
تعیین میزان حداقل و حداکثر فوق، تبدیل آن به مجازات دیگر، تعویق صدور حکم و تعلیق اجرای مجازات با مقام قضایی دادگاه رسیدگی کننده به پرونده حسب مورد دادگاه بدوی و تجدیدنظر است.
با توجه به این که ایراد جرح با چاقو می تواند از یک خراش ساده تا شدیدترین جراحات باشد که در سئوال شما به آن اشاره نگردید، نمی توان بیش از این توضیحی در این خصوص ارائه نمود.
2- شرایط دفاع مشروع در ماده 156 قانون مجازات اسلامی بیان شده است.
هر چند برخی شرایطی اولیه که در صدر ماده مزبور بیان شد در عمل همسر شما وجود دارد اما به نظر نمی رسد که اقدام شما متناسب با خطر صور گرفته بوده باشد بلکه شدید محسوب و در نتیجه عمل شما از دفاع مشروع خارج است.
توجه داشته باشید که اعلام نظر دقیق در این خصوص نیازمند اطلاع از جزئیات پرونده است و پاسخ مزبور صرفاً بر اساس توضیحات شما در متن سوال بیان شد.
3- قطع نظر از شرایط پیش گفته، نظر به روابط شاکی و متهم، شرایطی که همسر شما ایجاد نمود، سوابق پرونده های کیفری قبلی و شدت تأثیر منفی درخواست غیرمتعارف ایشان از شما که در روابط زناشویی نوعی خشونت جنسی و از دیدگاهی آزار جنسی محسوب می گردد و اگر تا حدودی کیفیت دفاع خود را تغییر داده و به دلایل ذکر شده در توضیح بخوبی استناد کنید، می توانید از مکانیزم های ارفاقی در قانون مجازات اسلامی از جمله «تخفیف و تبدیل حبس به مجازات دیگر متناسب با شرایط شما، تعویق صدور حکم مجازات و تعلیق اجری مجازات حبس استفاده نمایید.
-
2020/12/03 در 16:48 #78654
درود بر شما
بسیار سپاسگذارم از شما???
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.