برچسب ها: تبدیل مجازات, تخفیف مجازات, کاهش مجازات, ماده 608 قانون مجازات اسلامی تعزیرات, ماده 617 قانون مجازات اسلامی تعزیرات
- این موضوع 8 پاسخ، 4 کاربر را دارد و آخرین بار در 15:03در2021/01/17 بدست مدیر بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
2020/12/18 در 01:02 #79555
با سلام و عرض ادب خدمت اعضا محترم
دادنامه بدوی در خصوص توهین ، تهدید و قدرت نمایی با چاقو صادر گردیده است اما در خصوص قدرت نمایی با سلاح سرد جزای نقدی و ۴۰ ضربه شلاق محکومیت صادر شده است، در حالی که مجازات ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی تعزیرات، حبس از ۶ ماه تا دو سال و ۷۴ ضربه شلاق است.
آیا قانون کاهش حبس تعزیری در خصوص ماده فوق بکار می رود؟
-
2020/12/19 در 23:37 #79680
با سلام
با توجه به این که در متن سئوال به مستندات قانونی حکم دادگاه و میزان جزای نقدی تعیین شده اشاره ای نشده، با فرض وقوع دو جرم توهین و تهدید با چاقو و بر مبنای پیش فرض های معمول به سوال شما پاسخ داده می شود. بدیهی است، در صورت رفع نقص، پاسخ متناسب با آن نیز ارائه خواهد شد.
1- جرم توهین و فحاشی ساده به افراد مطابق «ماده ۶۰۸ (اصلاحی 1399/2/23) قانون مجازات اسلامی تعزیرات» موضوع «بند ج ماده 1 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری» دارای مجازات «جزای نقدی درجه شش به میزان بیش از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا هشتاد میلیون (80.000.000) ریال» است.
2- جرم قدرت نمایی و تهدید با چاقو حسب «ماده 617 قانون مجازات اسلامی تعزیرات» مستوجب مجازات «حبس از شش ماه تا دو سال و تا (۷۴) ضربه شلاق» است. با توجه به واو عطف، باید هر دو مجازات توأمان موضوع حکم دادگاه قرار گیرد.
3- مطابق رویه قضایی غالب، اگر تهدید از طریق قدرت نمایی با چاقو بطور همزمان و تؤأمان صورت گیرد، به عنوان عمل واحد مشمول «ماده 617 قانون فوق» خواهد بود.
4- دادگاه مخیر است در صورت وجود جهات متعدد تخفیف مجازات متهم، مجازات حبس تعزیری درجه شش را به استناد «بند ب ماده 37 (اصلاحی 1399/2/23) قانون مجازات اسلامی» موضوع «ماده 6 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری» یک تا دو درجه تقبل دهد یا به مجازات جزای نقدی متناسب با درجه شش تبدیل نماید.
5- نحوه تعیین و اجرای مجازات نسبت به متهمی که مرتکب دو جرم مختلف شده باشد، حسب «بند ب ماده 134 (اصلاحی 1399/2/23) قانون مجازات اسلامی» موضوع «ماده 12 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری» حداقل مجازات هر یک از آن جرائم بیشتر از میانگین حداقل و حداکثر مجازات مقرر قانونی است.
6- مطابق «بند خ ماده 134 (اصلاحی 1399/2/23) قانون مجازات اسلامی» موضوع «ماده 12 قانون کاهش مجازات جبس تعزیری»، تعدد جرم مانع اعمال تخفیف مجازات نیست.
به نظر می رسد که اقدام دادگاه در راستای مقررات فوق صورت گرفته باشد.
-
2020/12/22 در 01:55 #79837
ضمن تشکر از سعه صدر جناب وکیل مرادی،
ارتکاب سه جرم محرز و مسلم گردیده است،
۱- توهین، جزای نقدی ۵۱۰۰۰۰۰۰ ریال
۲- تهدید به قتل، جزای نقدی ۵۱۰۰۰۰۰۰ ریال
۳- قدرت نمایی با سلاح سرد ( قمه و تبرزین)،
جزای نقدی ۵۱۰۰۰۰۰۰ ریال و تحمل ۴۰ ضربه شلاق
-
2020/12/23 در 15:59 #79886
با سلام
تصریح به نوع جرایم و میزان مجازات هر یک، امری بود که می بایست پیشتر در توضیح سئوال بیان می کردید که مشخص نیست چرا تصریح ننمودید!
مضافاً، با عطف به قسمت نخست پاسخ بنده، معلوم نیست چرا از بیان ذکر مستندات حکم دادگاه همچنان امتناع می نمایید؟!
متأسفانه بدون رفع کامل نقایص سابق الذکر، پاسخگویی فراتر از آنچه بیان شد، ممکن نیست.
-
2020/12/23 در 22:11 #79891
با سلام مستندات حکم:
۱- مفاد شکایت شاکی خصوصی
۲- صورتجلسه پلیس ۱۱۰
۳- تحقیقات محلی
۴- کیفرخواست صادره توسط دادستان محترم
۵- شهادت شهود
۶- جلسات مواجهه حضوری کلانتری و دادسرا
۷- اقرار متهم در خصوص توهین
۸- دفاعیات بلاوجه متهم
-
2020/12/27 در 13:51 #80026
با سلام
آنچه شما بیان نمودید، دلایل انتساب جرایم به مجرم است لکن همانگونه که در بخش نخست پاسخ اولیه بنده اشاره شد:
با سلام با توجه به این که در متن سئوال به مستندات قانونی حکم دادگاه و … اشاره ای نشده
تاکنون مواد قانونی که در حکم دادگاه به آن ها استناد گردید، ذکر نشده است؟!
-
2020/12/27 در 16:44 #80030
با عرض پوزش
با استناد به مواد بند ج ماده یک (با این توضیح که هر چند تاریخ وقوع جرم، قبل از تاریخ تصویب قانون کاهش مجازات حبس تعزیری است اما به این دلیل که شلاق ماده 608 و جزای نقدی بند ج هر دو، درجه 6 بوده و جزای نقدی مساعدتر به حال متھم می باشد پس این ماده کاربرد دارد) و بند ب ماده 6 و بند ب ماده 12 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399 و مواد 617 و 669 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 (تعزیرات)
-
2021/01/16 در 17:00 #80645
با سلام فراوان
یه سوال داشتم
من مغازه مرغ و ماهی فروشی دارم و داشتم بیرون مغازه ماهی پاک می کردم که با یه آقایی بحثم شد و فحش و فحش کاری شد.
من ساطور دستم بود و چند تا ضربه به ماشین طرف زدم و ماشینشم نیسان بود که به باربندش زدم و هیچ اتفاقی برای ماشینش نیوفتاد و به خودشم هیچی نشد.
الان رفته ازم شکایت کرده که با چاقو قدرت نمایی کرده و تهدید کرده و یه شانس بدی داشتم بغل دست مغازه، دوربین بانک بودش و کاملا واضح که من ساطور دستم بوده و ثابت میشه که من این کارو کردم.
الان که داشتم می خوندم خودنمایی با چاقو ۶ ماه تا دو سال حبس داره.
واقعاً اینجوریه؟
من چی کار باید بکنم؟
میشه کاری کرد حداقل حبس ندن بهم.
تا حالا ام هیچ سابقه ای نداشتم. -
2021/01/17 در 15:03 #80652
با سلام
شما یک بار سئوال را در بخش دیدگاه پست «مجازات جرم ایراد جرح عمدی با چاقو و تأثیر گذشت شاکی خصوصی در آن» مطرح نمودید که راهنمایی شدید باید آن را در انجمن جرایم مطرح کنید.
مجدداً همان سئوال را بر خلاف «بند 6 ضواط طرح پرسش حقوقی در انجمن ها» در تاپیک حاضر مطرح نمودید!
متعاقاً برای بار سوم سئوال را در بخش دیدگاه پست «دسته بندی موضوعی نظریات مشورتی اداره حقوقی، دادستانی کل کشور و سازمان قضایی نیروهای مسلح» مطرح کردید؟! که مورد تأیید قرار نگرفت.
تا زمانی که سئوال را مطابق قوانین انجمن مطرح نکنید، به آن پاسخ داده نخواهد شد.
لازم به تذکر است، در صورت طرح مجدد سئوال بر خلاف ضوابط انجمن، حساب کاربری شما مسدود خواهدشد.
-
-
نویسندهنوشتهها
- موضوع ‘مجازات قدرت نمایی با چاقو با لحاظ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری’ برای پاسخ های جدید بسته است.