موارد انحلال شرکت تعاونی مسکن و مرجع صالح اعلام آن

نمایش 3 پاسخ رشته ها
  • نویسنده
    نوشته‌ها
    • #41518
      آواتار حقوقی قضاوت آنلاینsaheb1368
      • مشارکت‌کننده

        شرکت تعاونی مسکن در سال 1379 با هدف ساخت و احداث مسکن برای سهامداران تشکیل و به علت عدم رسیدن به اهداف خود به هریک از سهامداران به میزان مبلغ واریزی، سهمی از زمین واگذار می گردد.

        حال پس از گذشت 10 سال، شرکت تعاونی عملاً بدون فعالیت بوده و فقط هر چند سال هیئت مدیره ای انتخاب می شود تا اسناد و مدارک زمین را تکمیل و تحویل مالکین نماید ولی بدلیل عدم توانایی و علم مربوطه هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.

        هیت مدیره جدید به مطالبات و درخواست‌های سهامداران و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان توجه‌ای ندارد و این امر مالکین را با مشکل مواجه نموده و درخواست تشکیل مجمع عمومی را هم مورد موافقت قرار نمی دهند.

        موارد انحلال شرکت تعاونی و این که آیا اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی راساً می تواند شرکت تعاونی را منحل و مدیر تصفیه جهت انجام امورات معین نماید؟

      • #41613
        وکیل دادگستریعلیرضا مرادی
        • مدیر انجمن

          موارد انحلال شرکت های تعاونی و مراجع ذیصلاح آن

          با درود

          اولاً- مطابق ماده 54 قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران مصوب 13 شهریور 1370 محلس شورای اسلامی با اصلاحات و الحاقات بعدی، شركت ها و اتحادیه‌های تعاونی در موارد زیر منحل می‌شوند:
          1 – تصمیم مجمع عمومی فوق‌العاده.
          2 – كاهش تعداد اعضاء از حد نصاب مقرر در صورتی كه حداكثر ظرف مدت 3 ماه تعداد اعضاء به نصاب مقرر نرسیده باشد.
          3 – انقضای مدت تعیین شده در اساسنامه مربوط در صورتی كه در اساسنامه مدت تعیین شده باشد و مجمع عمومی مدت را تمدید نكرده باشد.
          4 – توقف فعالیت بیش از یك سال بدون عذر موجه.
          5 – عدم رعایت قوانین و مقررات مربوط پس از 3 بار اخطار كتبی در سال به وسیله وزارت تعاون بر طبق آیین‌نامه مربوط.
          6 – ورشكستگی طبق قوانین مربوط.»

          ثانیاً- مطابق تبصره 2 ماده مزبور، ماده 55 قانون پیش‌گفته و ماده ۱۹ (اصلاحی 1392/1/18) آیین نامه اجرایی قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران مصوب 14 مرداد 1371 هیأت وزیران با اصلاحات و الحاقات بعدی؛ وزارت تعاون می تواند در بندهای 2، 4 و 5 ماده 54 قانون، انحلال تعاونی را به اداره ثبت محل اعلام می‌نماید که این اعلام نظر به موجب تبصره 3 ماده اخیر تنها در مورد بندهای 4 و 5 در دادگاه صالح قابل شكایت و رسیدگی می‌باشد.

          همچنین به موجب ‌ماده 25 (اصلاحی 1392/1/18) آیین نامه اجرایی سابق‌الذکر، در اجرای تبصره (۲) ماده (۵۴) قانون، وزارت در موارد زیر طبق دستورالعمل مصوب وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی انحلال تعاونی را به مرجع ثبت اعلام خواهد کرد:
          ۱ـ کاهش تعداد اعضا از حدنصاب مقرر در آیین نامه موضوع ماده (۶) قانون، در صورتی که ظرف سه ماه از زمان کاهش، تعداد اعضا به نصاب مقرر نرسیده باشد.
          ۲ـ توقف فعالیت بیش از یک سال بدون عذر موجه.
          ۳ـ عدم رعایت قوانین و مقررات مربوط پس از سه بار اخطار کتبی به وسیله وزارت در سال.

          ثالثاً- برابر ماده 55 قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی در صورتی كه مجمع عمومی فوق‌العاده یا وزارت تعاون رأی به انحلال تعاونی بدهد، ظرف یك ماه سه نفر جهت تصفیه امور تعاون ‌انتخاب و به اداره ثبت محل معرفی خواهند شد تا بر طبق قانون و آیین‌نامه ذکرشده نسبت به تصفیه امور تعاونی اقدام نمایند.

          جزئیات بیش‌تر انحلال به شرح مواد 15 الی 26 آیین نامه اجرایی قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران مصوب 14 مرداد 1371 هیأت وزیران با اصلاحات و الحاقات بعدی است که در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر مطالعه نمایید.

        • #51151
          آواتار حقوقی قضاوت آنلاینsaheb1368
          • مشارکت‌کننده

            در موردی که انحلال شرکت تعاونی راساً توسط وزارت تعاون انجام می گیرد، بین انتصاب و انتخاب تردید دارم که آیا انتخاب مدیران تصفیه توسط مجمع عمومی انجام می شود یا خود وزارت تعاون؟

          • #51203
            وکیل دادگستریعلیرضا مرادی
            • مدیر انجمن

              با درود

              در قسمتی از ماده 55 قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران آمده «… وزارت تعاون رأی به انحلال تعاونی بدهد، ظرف یك ماه سه نفر جهت تصفیه امور تعاون ‌انتخاب و به اداره ثبت محل معرفی خواهند شد …»

              در ماده ۱۹(اصلاحی 1392/1/18) آیین نامه اجرایی قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران بیان گردید «در موارد رأی به انحلال از سوی وزارت فوق، آخرین هیئت مدیره تعاونی رأساً موظف است مجمع عمومی عادی را به نحوی دعوت کند تا ظرف یک ماه از تاریخ تصویب انحلال، سه نفر جهت تصفیه امور تعاونی انتخاب شوند.»

              بنابه‌مراتب، مدیران تصفیه از سوی مجمع انتخاب می شوند.

          نمایش 3 پاسخ رشته ها
          • برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.