برچسب ها: تحصیل مال از طریق نامشروع, تفهیم اتهام به صورت کلی, تفهیم ادله جرم به متهم, تفهیم زمان وقوع جرم, تفهیم عمل ارتکابی, تفهیم کلی اتهام, تفهیم کیفیت وقوع جرم, تفهیم مکان وقوع جرم, ماده 195 قانون آیین دادرسی کیفری, ممنوعیت تفهیم اتهام
- این موضوع 1 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در 14:30در2020/06/15 بدست علیرضا مرادی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
2020/06/08 در 18:29 #69178
سلام
در پرونده ای علیه من به علت ایجاد مزاحمت در کارگاه مشترک، شکایت شده اما مورد اتهامی من به طور واضح و با ذکر تاریخ و ساعت جرم مشخص نشد، فقط به استناد ده نفر شاهد که به شکل کلی شهادت نامه امضا کردند و گفتند این فرد مزاحمت ایجاد می کند، جرم محرز شده، شرایط تفهیم اتهام چیست؟
آیا اتهام به طور کلی گفته می شود یا الزام قانونی وجود دارد که وصف اتهام و تاریخ و محل آن به شکل دقیق مشخص باشد؟
برای بنده قرار التزام به حضور با قول دادسرا صادر کردند، اما به بازپرس می گویم ساعت و تاریخ جرم را مشخص کنید، گفت در دادگاه دفاع کنم و کیفرخواست را به دادگاه فرستاده اما می شنوم که دادگاه به هرحال حکم محکومیت صادر می کند و دفاع صرفا ممکن است آن را سبک تر کند.
-
2020/06/15 در 14:30 #69607
با درود
اول- به موجب ماده ماده 168 قانون آیین دادرسی کیفری، احضار یا جلب هر شخصی به عنوان متهم نیازمند وجود دلیل کافی بر توجه اتهام به ارتکاب جرم است.
براساس ماده 195 قانون فوق، مقام قضایی اعم از دادیار، بازپرس دادرس و رئیس دادگاه کیفری باید موضوع اتهام را به همراه دلایل آن به صورت صریح به متهم تفهیم کند.
بر اساس آنچه بیان شد، تفهیم اتهام جرم موضوع پرونده شما می توانست به شکل زیر باشد:
سئوال- آقای الف فرزند … که شریک کارگاه شما می باشد، با تقدیم شکایتی علیه شما که به تاریخ 1399/02/26 ثبت شده است،اعلام نمود، در پی وقوع اختلاف قبلی با وی، در ساعت 13.30 دقیقه روز دوشنبه مورخ 1399/02/25 به کارگاه مشترک وارد شده و در حالی که ایشان مشغول کار بودند، بدواً با وی درگیری لفظی پیدا کرده و سپس دستگاهی که با آن در حال کار بوده را خاموش کرده و وی را از کارگاه بیرون کشیده و …. به این ترتیب مانع کار وی شدید و …
در حین اعمال فوق فوق، آقایان ب و ج، چ و .. نیز که در آن کارگاه مشغول کار بوده اند و همچنین آقایان د، ذ و … که آن زمان در حال عبور از مقابل کارگاه بودند، شخصاً شاهد این اعمال شما بوده و بر انجام آن از سوی شما شهادت داده اند که اظهارات آنان در اوراق تحقیق مورخ 1399/02/30 کلانتری … ثبت شده است.
ضمن این که دلایل به رویت شما می رسد، پرونده نیز به همراه دلایل فوق در اختیار شما قرار می گیرد، تا با مطالعه آن چنانچه دفاعی از خود دارید، با ذکر دلایل بیان کنید؟ یا «…این عمل شما در قانون مجازات اسلامی به عنوان ایجاد مزاحمت برای شاکی محسوب شده که به شما تفهیم می شود، دفاع خود را با دلایل ذکر کنید؟»
با وصف آموزش نحوه تفهیم اتهام به متهم در درس آیین دادرسی کیفری در دوران کارآموزی قضایی قضات، مع الوصف، در عمل شاهد تفهیم عنوان مجرمانه به متهم می باشیم. به عنوان نمونه ، غالب تفهیم اتهام های متعارف به شکل زیر است:
سئوال- با توجه به شکایت شاکی و شهادت شهود، اتهام شما دایر بر ایجاد مزاحمت به شما تفهیم می شود، دفاع خود را بیان کنید؟
تفهیم اتهام به شکل فوق نه تنها مغایر قانون است بلکه بسیاری از مواقع افرادی عادی از مفاهیم حقوقی عنوان مجرمانه بی اطلاع می باشند و نمی توانند از خود دفاع نمایند و حقوق دفاعی آنان تضییع می شود. مثلاً یک فرد غیر متخصص حقوق از کجا می داند عنوان اتهام «تحصیل مال از طریق نامشروع» که برخی به غلط «تحصیل مال نامشروع» تفهیم می کنند، یعنی چه؟
همچنین به موجب ماده 195 قانون پیش گفته، سئوالات باید مفید، روشن، مرتبط با اتهام و در محدده آن باشد و پرسش های تلقنیی یا همراه با اغفال، اکراه و اجبار متهم ممنوع است.
دوم- پاسخ بازپرس شعبه به کیفیتی که در سئوال بیان شد، تخلف انتظامی ایشان است.
برای آشنایی با انواع تخلفات انتظامی قضات پست:
را مطالعه نمایید.
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.