نحوه اجرای حکم خلع ید از ملک مشاعی در واحدهای آپارتمانی

نمایش 3 پاسخ رشته ها
  • نویسنده
    نوشته‌ها
    • #54004
      آواتار حقوقی قضاوت آنلاینb78
      • مشارکت‌کننده

        پدر من آپارتمانی در مجتمع ده واحدی نوساز با مبایعه نامه خرید که سند هم هنوز برای انتقال آماده نشده و چند نفر اینجا را ساخته و همه ده واحد را فروخته بودند.

        هفته گذشته مامور کلانتری آمده به همه ده واحد گفتند حکم خلع ید صادر شده، معلوم شد که یکی از مالکین که از آخرین خریدارها از فروشنده دیگری بوده و مقداری از سهم زمین قبل از ساخت به نامش شده، به دادگاه رفته ادعا کرده مالک مشاعی است و تقسیم نامه ای وجود ندارد.  دادگاه حکم خلع ید مشاعی صادر و زمان اجرا فرا رسیده است.

        می خواستم بدانم آیا بعد از هر بار انتقال و فروش آپارتمان هایی که هنوز پایان کار آن هم اخذ نشده، همه مالکین قبلی و جدید باید بشینند و سر تقسیم ملک توافق کنند؟

        آیا می توانیم به دادگاه بگوییم خب شمای دادگاه بیا خودت بگو من کجای این آپارتمان‌ها زندگی کنم ولی تا اون موقع بزار من تو همین جا بمونم تو عسر و حرج قرار دارم

        ضمناً قاضی مربوطه عرض کردند، اعتراض ثالث را قبول نخواهند کرد و اعتراضی هم شود رد می کنند.

      • #54022
        ترازوی عدالتکیانوش جاودانی
        • مدیر انجمن

          با سلام

          نظر به حدود اطلاعات بیان شده در خصوص روابط حقوقی افراد موضوع سئوال، متأسفانه بدون اطلاع از پرونده و طرفین آن، تحلیل روابط حقوقی افراد فوق و ملاحظه دادنامه صادره امکان اعلام نظر چندانی میسر نیست.

          اجرای حکم خلع ید در املاک مشاعی برابر مواد 43 و 44 قانون اجرای احکام مدنی صورت می گیرد.

          به موجب قسمت دوم ماده 44 قانون مزبور ناظر به ماده ۴۱۷ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی، در صورتی که در دادرسی دعوای خلع ید شرکت نداشته اید – صرف نظر از اعلام نظر قاضی پرونده – می توانید ضمن ادعای حق، نسبت به طرح دعوای حقوقی مربوطه در دادگاه اقدام تا در اجرای ماده 424 قانون اخیرالذکر دادگاه مبادرت به صدور قرار تأخیر اجرای حکم نموده و بدین ترتیب مانع اجرای حکم خلع ید شوید.

          اعتراض شخص ثالث اجرایی با نظر داشت مواد 146 و 147 قانون اجرای احکام مدنی به عمل می آید.

        • #55744
          آواتار حقوقی قضاوت آنلاینb78
          • مشارکت‌کننده

            سلام

            البته سوال من بیشتر در خصوص پیدا کردن یک راهکار برای خانواده های ساکن هست اما در خصوص نحوه اجرای حکم قاضی صادر کننده رای، حکم به خلع ید همه آپارتمانها غیر از آپارتمان خواهان داده است یعنی به ماده 53 اعتقاد نداشته،

            در این مدت اتفاقی که افتاد این بود که آمدند و همه ما را خلع ید کردند و وسایل را بار کردیم اما بعد از خروج مامور اجرا و تیم ناجا مجدداً قفل و توپی ها را بریده و کمافی السابق ساکن شدیم، جایی هم برای رفتن نداشتیم و عموم خانواده ها افراد مسن کم در آمد هستند نظیر پدرم که شوفر روی ماشین های مردم هست. بعدا خواهان تعدادی اوباش را آورد و لوله های گاز ما را بریدند و زنگ زد اداره گاز که آمدند گاز را کامل قطع کردند.

            حکم صادره در خصوص ساکنین نیست بلکه در خصوص صاحبین سند یعنی فروشنده به ساکنین فعلی است. خواهان خودش شریک سازنده نبوده بلکه خودش هم مثل ما یک آپارتمان خریده اما فروشنده قدرالسهم زمین را به وی انتقال داده و مالک مشاعی است حالا من نمی فهمم اینکه می گویند مالکین جدید تقسیم نامه ندارند به چه معنی است چرا که این معاملات در هزارن مورد انجام می شود و این برخورد قضات به معنای زیر سوال بردن معاملات عادی مردم است.

            ممنون میشم بفرمایید آیا تصرف مجدد افرادی که طرفین دعوا نیستند و مبایعه نامه دارند، مشمول موضوع ماده 693 قانون مجازات اسلامی است؟

          • #55867
            ترازوی عدالتکیانوش جاودانی
            • مدیر انجمن

              با سلام

              به نظر درج ماده 53 در توضیح شما به اشتباه به جای ماده 43 قانون اجرای احکام مدنی صورت گرفته باشد.

              بریدن قفل و توپی‌ها  با جمع شرایطی ممکن است منجر به تعقیب شما تحت عنوان مجرمانه تخریب قفل موضوع ماده 667 قانون مجازات اسلامی شود. همچنین تصرف مجددا ملک توسط شما تحت شرایطی می تواند منجر اعمال ماده 639 قانون فوق علیه شما شود.

              اعمال ماده مزبور نسبت به افرادی که حکم خلع ید یک مرتبه علیه آنان صادر شده باشد مجری است والا نسبت به افرادی که برای بارها اقدام به تصرف نموده ولی هنوز حکمی قطعی علیه آنان صادر و اجراء نشده باشد، مجری نیست.

              اعلام نظر نسبت به حکم صادره و نحوه اجرای آن بیش از آنچه تاکنون بیان شد بدون ملاحظه آن، اجراییه صادره و صورتجلسه اجرای حکم ممکن نمی باشد.

          نمایش 3 پاسخ رشته ها
          • برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.