تعیین بهای خواسته اجرت المثل ایام نگهداری از بیمار

نمایش 3 پاسخ رشته ها
  • نویسنده
    نوشته‌ها
    • #42069
      آواتار حقوقی قضاوت آنلاینsaheb1368
      • مشارکت‌کننده

        با سلام

        شخصی که نسبت خویشاوندی با متوفی داشته بمدت 5 ماه از وی در بیمارستان بصورت شبانه روزی نگهداری و مواظبت نموده است و پس از ترخیص ار بیمارستان وی را به منزل خود برده و بمدت 2 ماه شبانه روز با هزینه خود که شامل استفاده 24 ساعته از کولر بدلیل وضعیت متوفی و پرداخت مبالغی جهت حضور پزشک متخصص در منزل و… از وی پرستاری کرده است.

        حال پس از فوت وی، خواسته و میزان بهای زحمات و نگهداری وی چگونه تعیین و مطالبه می گردد؟؟

        هزینه روزانه نگهداری با توجه به اینکه توافق نشده است به چه صورت مقوم می گردد؟

      • #42109
        ترازوی عدالتکیانوش جاودانی
        • مدیر انجمن

          با سلام

          نسبت به اصلِ حق مطالبه هزینه های موضوع سئوال باید مشخص شود که آیا شخص متقاضی با توافق متوفی و یا وراث وی نگهداری و هزینه ها را انجام داده یا راساً مبادرت به چنین کاری نموده است.

          در صورت توافق، حق مطالبه هزینه های انجام شده را برابر مدارک مثبت مانند اسناد پزشکی بیمارستانی و عنداللزوم با جلب نظر کارشناسی دارد. در این صورت، اگر میزان هزینه های انجام شده را نمی دانید، مبلغی را تعیین و براساس آن مبادرت به ابطال تمبر نمایید و در دادخواست درخواست کنید که میزان دقیق آن با جلب نظر کارشناس مشخص و ابطال تمبر خواهید نمود.

          در فرض عدم توافق، حق طرح دعوا ندارید زیرا در اصطلاح گفته می شود که برابر «قاعده اقدام» عمل نموده است و حمل بر انجام تبرعی می شود.

        • #42112
          آواتار حقوقی قضاوت آنلاینsaheb1368
          • مشارکت‌کننده

            متوفی یک برادر و سه خواهر داشته است که فقط بردار امورات متوفی را انجام میداده، خواهان همسر برادر متوفی بوده که به درخواست شفاهی متوفی و برادر وی اقدام به مواظبت و نگهداری می نموده است.

            هرگاه شخصی مال خود را به دیگری تسلیم نماید یا دیگری را از منافع كار خویش بهره‌مند كند، فرض بر عدم تبرع است و نباید عمل فرد را به قصد تملیك و بخشش دانست. این معنای اصل «عدم تبرع» است كه محكمترین مبنا بر تأسیس نحله و اجرت المثل می‌باشد.

            چگونه در این مورد حمل بر تبرعی دانسته می شود؟؟؟؟

            ماده 336 قانون مدنی در توصیف فرض عدم تبرع چنین مقرر داشته است:‌ هرگاه كسی بر حسب امر دیگری اقدام به عملی نماید كه عرفاً‌برای آن عمل اجرتی بوده یا آن شخص عادتاً مهیای آن عمل باشد عامل مستحق عمل خود خواهد بود، مگر اینكه معلوم شود قصد تبرع داشته است.

          • #42118
            ترازوی عدالتکیانوش جاودانی
            • مدیر انجمن

              پاسخ های ارائه شده در انجمن حقوقی قضاوت آنلاین در حدود اطلاعاتی است که شخص سئوال کننده در اختیار ما قرار می دهد.

              در سئوال اولیه شما، اشاره ای به توافق شفاهی شخص نگهدارنده با متوفی و برادر وی نشده بود، مع الوصف، پاسخ را در دو فرض بیان نمودم که فرض اول ناظر به وجود قرارداد است که می تواند از نوع شفاهی یا کتبی باشد که مسلما نافی استناد به ماده 336 قانون مدنی نیست و اصل عدم تبرع نیست.

              فرض تبرعی بودن عمل در شق دوم پاسخ قبلی است که هیچ قراردادی میان افراد ذکرشده وجود نداشته باشد.

              بنابراین، اگر قرارداد شفاهی به نحوی که در توضیح اخیر شما بیان شد، وجود داشته و قابل اثبات نیز باشد، خواهان می تواند با استناد به این قرارداد مطالبه هزینه های انجام شده جهت متوفی را نماید.

          نمایش 3 پاسخ رشته ها
          • برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.