مطالبه ضرر و زیان جرم مشمول مرور زمان

  • این موضوع 2 پاسخ، 3 کاربر را دارد و آخرین بار در 20:11در2020/11/03 بدست آواتار حقوقی قضاوت آنلاینksara g به‌روزرسانی شده است.
نمایش 2 پاسخ رشته ها
  • نویسنده
    نوشته‌ها
    • #75375
      آواتار حقوقی قضاوت آنلاینksara g
      • مشارکت‌کننده

        با سلام و درود به وکلای محترم

        اشخاص ثالث با تبانی محکوم علیه توانستند با ارایه اسناد عادی به دادگاه حقوقی مبنی بر معامله ملک مورد مزایده، موفق به اخذ ابطال عملیات اجرایی شده اند.

        بعد از 2 سال خریدار مزایده به دادسرا از این اسناد به عنوان جعل و استفاده از سند مجهول شکایت مطرح گردید اما متهمان از ارایه سند به کارشناس رسمی به بهانه های واهی تمرد کردند و کیفرخواست صادر گردید ولی این کیفرخواست را دادگاه مربوطه با اظهار این که مشمول مرور زمان گردید از طرفی به دلیل فقدان ادله کافی متوجه متهمان ندانسته به استناد ماده 4 کیفری و ماده 120 قانون مجازات اسلامی حکم براٍئت متهمان صادر گردید.

        در حالی که متهمان عمداً این اسناد را به کارشناس ندادند و از طرفی از این اسناد ساختگی جهت بی حقی یک شهروند در دادگاه استفاده نمودند و موجب ضررو زیان به شاکی شدند و تا زمانی که متهمان محکوم نشوند، شاکی چگونه می تواند ضرر زیان ناشی از ابطال عملیات اجرایی که با اسناد ساختگی همراه بود، به حق خود برسد؟

        آیا این رای در دادگاه تجدیدنظر قابل نقض می باشد یا خیر؟

      • #75459
        وکیل دادگستریعلیرضا مرادی
        • مدیر انجمن

          با سلام

          1- نظر به اين كه، اگر جرمي مشمول مرور زمان شود، هيج مرجع كيفري اعم از دادسراي عمومي و انقلاب حق رسيدگي به آن را ندارد و با لحاظ اين كه، حكم برائت زماني صادر مي شود كه دادگاه وارد رسيدگي در ماهيت جرمي شده باشد و با توجه به توضيحات شما در اين كه از يك طرف دادگاه جرم را مشمول مرور زمان دانسته و از طرف ديگر به جهت فقدان ادله كافي حكم برائت متهم صادر نمود، تعارض وجود دارد كه هر گونه اعلام نظر در اين خصوص نيازمند ملاحظه حكم دادگاه است. به جهت عدم درج اين حكم، نمي توان نسبت به ارزيابي آن اقدام و به سئوال شما وضعيت اين حكم در دادگاه تجديدنظر پاسخ داد.

          2- كارشناسي يكي از طرق رسيدگي به اصالت سند است اما تنها طريق آن نيست. بنابراين اگر رسيدگي به اصالت سند با كارشناسي ممكن نباشد، بايد از طريق دلايل ديگر اقدام نمود.

          3- تا زماني كه اسناد مستند حكم دادگاه از اعتبار ساقط نشده باشند، نمي توان به حكم صادره خلل وارد نمود.

        • #75715
          آواتار حقوقی قضاوت آنلاینksara g
          • مشارکت‌کننده

            با تشکر از باسخ شما:

            تا انجاییکه من از برونده رسیدگی اطلاع دارم اصولا قاضی دادگاه حتی به لایحه جلسه رسیدگی شاکی هم توجه نکرده صرفا به رای های صادره حکم ابطال توجه نموده و دفاعیات بی بایه اساس متشاکی عنها …حتی با توجه به نقض گرفتن برونده جهت دلایل اثباتی متشاکی عنهم که میبایست انان رفع و به بازبرسی اعاده میکرد انها را هم متشاکی عنهم تمرد جسته و قاضی برونده هم بدون دلایل اثباتی متشاکی عنهم در جرم برونده اقدام به رد کیفرخواست نموده است ..در این شکی نیست که قاضی مربوطه فقط میخواست متهم را تبریه کند و رای صادره یک رای دوبهلو بود

            اما نکته سوم شما برایم گویا نبود منظور شما ” از اسناد مستند دادگاه” ایا منظور در همین برونده کیفری هست یا خیر؟

             

            در مورد مروزمان باید ذکر کنم که بین حکم ابطال عملیات اجرایی تا شکایت حاضر دعواهای حقوقی نسبت به موضوع حکم ابطال بین طرفین جریان داشت لزوما میبایست برای اخذ ادله کافی جهت باطل کردن حکم ابطال شکایت کیفری مبنی بر جعل و استفاده از سند مجهول صورت می بذیرفت هر چند خود حکم ابطال هم یک حکم اشتباهی هست بسبت به اسناد عادی …قانوگذار برای این اسناد عادی قانون 218 یعنی قانون مکرر نیز دارد اما نه در دادگاه بدوی و نه در دادگاه تجدید نظر حقوقی اصولا توجهی به اعتراض من نشد

            با توجه با اینکه فرمودید بدون ملاحظه حکم نمی توان نسبت به ان ارزیابی نمود من حکم صادره را براتان ارسال میکنم

            بحث این هست تا زمانیکه مجرمان محکوم نشوند من چگونه میتونم ضررو زیان خود را مطالبه کنم و همینطور موفق به باطل کردن حکم ابطال عملیات اجرایی گردم؟

            ایا اگر این رای با بی توجهی دادگاه تجدیدنظر مواجه گردد ایا میتوان به دیوان اعتراض نمود یا خیر؟ متشکرم

        نمایش 2 پاسخ رشته ها
        • برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.